Verenigde Staten in vogelvlucht

Westkust: Califonië, Arizona, Nevada

We maken twee roadtrips door de Verenigde Staten. Onze eerste roadtrip start in Los Angeles waar we onze huurauto oppikken. Via Route 66 rijden we naar Flagstaff, een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Grand Canyon. Via de Horseshoe Bend rijden we door naar St. George, Utah. Hier blijven we slechts één nacht en we hebben hierdoor geen tijd voor Zion National Park.

We gaan door naar Las Vegas, waar we Kenji zijn verjaardag vieren. Aan de rand van Death Valley rijden we richting Yosemite National Park. We slapen in Fresno en kunnen door de bosbranden niet door naar San Francisco. In plaats daarvan gaan we naar Santa Cruz, een klein kustplaatsje met een compleet verlaten boardwalk. Voor we het weten is het alweer tijd om de auto in te leveren en door te vliegen naar Colombia.

Oostkust: Florida en omstreken

We beginnen onze tweede roadtrip in de Verenigde Staten in Fort Lauderdale. Vanuit hier rijden we door naar de Everglades, waar de schade veroorzaakt door orkaan Irma nog goed te zien in. We maken een stop in Naples en zien dolfijnen vanaf de pier! Een lange rit naar New Orleans en we overnachten daarom in Tallahasse. In New Orleans genieten we van de muziek en de prachtig versierde gebouwen, vol kleur. Helaas slaat het weer om en lopen we in de regen door Memphis, niet de beste manier om een goede indruk te krijgen van de stad.

We gaan dan ook snel verder naar de Great Smokey Mountains met een tussenstop in Cookeville. In Cherokee maken we een wandeling in een herfstachtige omgeving. We willen verder kennismaken met de Zuidelijke charme van de Verenigde Staten en Charleston in de stad bij uitstek om dit te doen. We rijden door naar St. Augustine, één van de oudste steden van de Verenigde Staten met een stevig fort. Natuurlijk kan Orlando niet ontbreken tijdens deze roadtrip en we brengen maar liefst twee dagen in Walt Disney World door. Dan is er helaas alweer een einde gekomen aan onze roadtrip.

New York City

We vliegen door naar New York City en hebben even tijd om bij te kletsen met oude bekenden. Dat we echte koukleumen zijn geworden blijkt maar weer tijdens een weekendje in de Catskills. Maar voor onze drie verkenningsdagen in New York City zelf hebben we geluk, het zonnetje doet goed zijn best. We bezoeken onder andere Times Square, de Brooklyn Bridgeen het American Museum of Natural History.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties