Santa Cruz en San Fransisco

Onze laatste stop van deze road trip is Santa Cruz. Een klein stadje onder San Francisco, een stad die we ook graag willen bezoeken. Omdat San Francisco erg duur is om te verblijven, hebben we voor Santa Cruz gekozen. De bedoeling is dan om een dagje naar San Francisco te gaan. We hebben een auto, dus een overnachting buiten de stad is geen probleem. Helaas gaan dingen anders dan we verwachten.

Eerste impresie van Santa Cruz

Als we Santa Cruz binnenkomen is het een gewoon stadje met veel Latino’s en zon. We checken in bij ons motel, de Torch Lite Inn at the Beach Boardwalk. Zoals gewoonlijk bij elk motel; personeel heeft er eigenlijk niet zo veel zin in, maar goed… We komen voor de kamer, die wel erg goed is. Er zijn weinig andere auto’s en het lijkt niet erg druk bij dit motel. We gaan ontspannen na de lange rit en gaan even lekker een spelletje doen en wat internetten.

Tegen de avond gaan we richting de boardwalk. Hier zit een soort kermis/mini-pretpark, restaurants en een strand. Het is op loopafstand, dus laten we Bob lekker staan. Het wordt snel kouder en de jassen kunnen aan. Het verschil tussen dag en avond is hier goed te voelen; overdag lekker warm en in de avond kan het best koud worden.

Het is zelfs hier goed te merken dat er een grote brand of branden bezig zijn boven in het gebied rondom San Fransisco (lees hier meer over de branden). Er hangt een rare brandlucht en in de lucht zien we veel sluierbewolking wat niet op gewone wolken lijkt. Hierdoor krijgen we wel een spectaculaire zonsondergang; de hele hemel kleurt oranje. Maar ja, echt fijn voor de longen is het niet.

Santa Cruz - Zonsondergang - BackPackJunkies

Buiten het seizoen

Eindelijk komen we bij de boardwalk aan. Er is een kermis (check), er is een strand (check) en er zijn restaurants (check). Alleen is het compleet uitgestorven, op een paar meeuwen en verbaasde toeristen (wij tweeën dus) na. Er is echt helemaal niemand! We kunnen het kermisterrein wel op lopen, maar alle attracties zijn dicht. Door de speakers komt wel muziek, wat het een beetje eng maakt.

We lopen een beetje rond en zien allemaal reclame voor tickets, attracties, snoep en drinken, maar alles zit potdicht. In de verte zien we een gebouw waar lichtjes branden. We lopen naar binnen en zien een indoor midgetgolf-baan. De enige persoon die we hier zien is een verveelde medewerker die de tickets verkoopt. Verder zien we een arcade en een klein snoepwinkeltje (ook verlaten).

Buiten dit gebouw zien we een casino, die wonderbaarlijk genoeg open is en zelfs bezoekers heeft. De mensen hier hebben gelukkig wel prioriteiten (?!). Rieneke ziet een lokale bewoner op een bankje zitten en gaat eens vragen waar we kunnen eten. Helaas krijgt ze niet veel antwoord.

Santa Cruz - Boardwalk 02 - BackPackJunkies

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

We lopen door en zien een klein zaakje dat kebab broodjes verkoopt. Dan maar hier eten. Het smaakt goed. Tijdens het eten zien we voornamelijk wat lokalen die de hond uitlaten of een balletje trappen op het strand. Dit plaatsje is een goed voorbeeld van hoog- en laagseizoen. En oktober is zeker laagseizoen hier.

Als we eenmaal weer terug zijn in onze kamer merken we toch wel wat last te hebben van onze longen door de rook. We zetten het nieuws maar eens op. Het is niet mals; het wordt steeds erger en de luchtkwaliteit is zodanig laag in San Francisco dat we er serieus aan denken om het maar te laten voor wat het is. Een stad gaat ons altijd vrij snel vervelen, dus heel erg jammer zouden we het niet vinden. We gaan eerst maar eens slapen en we kijken morgen, na het ontbijt weer verder wat we gaan doen.

En weer veranderen de plannen

Een nieuwe dag, een nieuwe ronde. We gaan ontbijten en kijken tijdens het nuttigen van de wafels en muffins naar het nieuws. Het is iets minder erg in San Francisco, maar we besluiten er niet heen te gaan. We vinden dit deel van Amerika erg leuk, dus de kans is groot dat we ooit nog terugkomen. Dan kunnen we altijd nog deze stad bekijken.

En dan heb je het kortste blog van onze website ooit… Goed verhaal, beetje kort, maar je weet nu wel dat je niet naar Santa Cruz in Californië moet gaan in oktober!

Conclusie

Santa Cruz zal in de zomer/hoogseizoen een bruisend stadje zijn, maar niet in oktober. De meeste mensen die hier komen, komen voor het surfen en het lekker weer. Iets wat er nu niet is. Ook de rook van de bosbranden helpt niet erg voor ons. Een dagtrip naar San Francisco zit er daarom voor ons niet in.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties