Verjaardag vieren in Animal Kingdom – Orlando

We zijn weer terug in het zonnige Florida en omdat ik bijna jarig ben gaan we naar Walt Disney World! Twee dagen in twee verschillende parken, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Ik kan me geen betere verjaardag bedenken. We hebben een motel gevonden in Kissimmee, een plaatsje wat tegen Orlando aanligt en waar je veel restaurants hebt. Toch een voordeel dat we een auto tot ons beschikking hebben, want hoe dichter de hotels in de buurt liggen van de parken, hoe duurder ze worden. Let the birthday celebrations begin!

Animal Kingdom

Eindelijk is het zo ver; vandaag gaan we naar Walt Disney World! We hebben gekozen voor Animal Kingdom, want er is net een nieuw deel geopend wat in het teken van Avatar staat. Het gebied is helemaal ingericht zoals de film en prachtig vormgegeven. Er zijn twee attracties, Avatar Flight of Passage en Na’vi River Journey, die heel populair zijn. Voor beide konden we geen FastPass krijgen en we hebben de wachttijd voor Flight of Passage op zien lopen tot maar liefst 340 minuten. Daarnaast zijn er een aantal shows en restaurants in het thema van Avatar.

De rest van Animal Kingdom is ingedeeld in Oasis, Afrika, Azië, Discovery Island en DinoLand USA. In Afrika en Azië vind je verschillende diersoorten die je van dichtbij kunt bewonderen. Daarnaast heeft elk onderdeel verschillende attracties. Ook zijn er een aantal shows verspreid door het park. Aan het einde van de dag kun je rondom het meer kijken naar de lichtshow River of Lights ter afsluiting van je dag in Animal Kingdom.

Klik op de afbeelding voor een grote kaart

Kilimanjaro Safari

De rij loopt nog lekker door en voor we het weten zitten we in een heuse safari-auto. De chauffeuse vertelt onder het rijden over de verschillende dieren die we zien en het park zelf. Je merkt wel het verschil tussen een attractiepark-safari en een echte safari, want we stoppen bijna nergens. Op zich wel jammer, maar de rit is verder heel leuk en laat verschillende natuurgebieden zien. De dieren lopen lekker op hun gemakje rond en trekken zich weinig aan van de auto. Wel zien we hier en daar ranchers in een auto zitten die de dieren observeren. Het rondje duurt in totaal zo’n 20 minuten en je ziet onder andere giraffen, zebra’s, leeuwen, verschillende vogels, reeën, nijlpaarden, olifanten en nog veel meer!

Gorilla Falls Exploration Trail

De uitgang van de safari zit bij de ingang van de Gorilla Falls Exploration Trail. We hebben de smaak te pakken en willen heel graag nog meer dieren zien. Het leuke is dat bij elk dierenverblijf er een ranger staat die het één en ander kan vertellen en waar je vragen kunt stellen. Zo leren we dat de Okapi een aanbidder heeft waar ze zelf niet zo heel gecharmeerd van is. In het binnenverblijf zien we een gangenstelsel met verschillende naakte mollen kolonies. De ranger vertelt dat deze beestjes doordat ze blind zijn afgaan op geur. En als ze een geur niet herkennen vallen ze aan. Als er dus eentje ziek is en naar de dierenarts moet is het belangrijk dat de geur van het beestje herkenbaar blijft voor zijn/haar kolonie.

Walt Disney World, Animal Kingdom, Gorilla Trail, Backpackjunkies

In de grote vogelkooi staat een paal met informatieborden die je mee kunt nemen tijdens je wandeling. Zo kun je onderweg informatie lezen over de verschillende vogels die er te zien zijn. Sommige zijn zo druk bezig met hun nest te bouwen dat ze vergeten dat er mensen rondlopen. Ze schieten soms echt rakelings over je hoofd.

Bijzondere ontmoetingen

Het meest bijzondere wat we op deze route zien is misschien wel het nijlpaard wat onder water op een rots ligt en omringt is door vissen. De vissen knabbelen lekker van de huid van het nijlpaard en hij/zij trekt zicht er niks van aan. Zo zien ze er toch weer heel onschuldig en lief uit. Als we verder lopen zien we hoe het spel ‘Whack-a-Mole‘ is ontstaan, de stokstaartjes komen om de beurt heel snel even buiten kijken en zijn ook zo weer verdwenen.

Ook bij het verblijf van de gorilla’s staat een ranger uitleg te geven over de twee verblijven die er zijn. De ene is voor het mannetje die op zichzelf leeft en de andere is voor de vrouwtjes met hun jongen. We zien ergens achter de planten wel iets van beweging, dus we blijven even staan wachten. En ons wachten wordt beloond; de mannetjes gorilla gaat op pad. Hij verzamelt allerlei grote bladeren en maakt het zichzelf gemakkelijk achter een grote boom. Wat zijn het toch prachtige en indrukwekkende beesten!

Festival of the Lion King

Als we uit de Gorilla Trail komen zijn we net op tijd voor een show van de Lion King. We gaan snel in de rij staan en worden getrakteerd op wacht-entertainment. Een van de medewerkers zingt een liedje om ons in de stemming te brengen. En waar je normaal gesproken netjes achter elkaar in de rij gaat staan moeten we de ruimte zo veel mogelijk opvullen, want het is een populaire show. Het duurt niet lang voordat we naar binnen mogen.

Rondom een rond podium zijn 4 tribunes opgebouwd waar je een plekje mag zoeken. De lichten gaan uit en de show begint en het is net alsof we ín de Lion King zitten. Onze tribune wordt aangewezen als de leeuwen en uit volle borst brullen we mee. De show is echt geweldig! De combinatie van live zangers en zangeressen, mooie poppen die net echt lijken te zijn en meebewegen op de muziek, acrobatiek, zang en komedie maakt het voor iedereen leuk. Al swingend lopen we naar buiten, op pad naar de volgende attractie!

Discovery Island

We gaan naar het hart van Animal Kingdom; Discovery Island. Hier staat de Tree of Life die ’s avonds tot leven komt. Rondom de boom is een Discovery Island Trail die je kunt lopen en waar je verschillende dieren kunt spotten. We zien stekelvarkens, schildpadden, vogels, kleine leguanen, kangoeroes en lemuren. Bij binnenkomst in het park krijg je een lijst met waar je welke dieren kunt zien en dat is wel heel handig.

Op de Tree of Life zie je ook verschillende dieren terugkomen. In elk rondje wat je eromheen loopt valt je oog weer ergens anders op. Als je in de rij staat voor It’s Though to be a Bug! hoef je je dus niet te vervelen. Als het donker wordt dan licht de boom op en om het kwartier is er een korte animatie met muziek te zien op de boom.

It’s Though to be a Bug! is een combinatie tussen een 3D film en een live-show. Als je niet echt van insecten houdt dan kun je deze beter overslaan. Het is ook niet echt geschikt voor kleine kinderen, want er zijn er een aantal huilend uitgedragen. Zelf ben ik niet zo gek op spinnen en als deze halverwege naar beneden komen kan ik alleen maar hopen dat het snel is afgelopen. Ik schrik me het apelazarus als de stoelen ook nog eens mee gaan bewegen, maar Kenji vindt het geweldig!

Restaurantosaurus

Time flies when you’re having fun en we hebben ondertussen wel wat trek gekregen. We gaan richting het Dinodeel want daar zit Restaurantosaurus. Hier kun je hamburgers, hotdogs, sandwiches en salades eten. Als we in de rij gaan staan zien we dat er een aparte rij is voor mensen die komen afhalen. Je kunt via de app alvast je eten bestellen en betalen en hoeft dan niet in de lange rij te staan. Dat moeten we even onthouden voor de volgende keer dat we gaan eten. Kenji kiest voor de hamburger en ik voor de kalkoen-wrap. Dit is een kindermenu en ik krijg er dan ook een mooie emmer mét schepje (ideaal voor op het strand als je 4 bent) bij. Die laten we maar mooi staan voor één van de vele kinderen die hier rondlopen.

Finding Nemo The Musical

We hebben weer wat energie en gaan verder op ontdekkingstocht door Dinoland USA. Hier vind je heel veel attracties voor kinderen en die kunnen we dus overslaan. De musical Finding Nemo gaat bijna beginnen en we hebben dus weer geluk. We zoeken een mooi plekje in het grote theater en zijn benieuwd wat er gaat gebeuren. Het is een leuke show met een bekend verhaal alleen zijn daar nu de nodige liedjes aan toegevoegd. Gelukkig wordt ook deze keer Nemo weer gevonden en we worden getrakteerd op een heleboel bubbels. De show van de Lion King is leuker en spectaculairder, maar als je geen genoegen kunt krijgen van Nemo en Dory dan is dit ook een leuke attractie.

Walt Disney World, Animal Kingdom, Finding Nemo The Musical, Backpackjunkies

Expedition Everest

Hoog tijd voor wat actie! We hebben de enige rollercoaster in Animal Kingdom al even staan te bewonderen, maar de wachttijden zijn best lang. Gelukkig hebben we een FastPass aangevraagd voor Expedition Everest en voor we het weten zitten we al in een karretje. Als je gek bent op adrenaline, dan mag je deze niet overslaan! Het tempo is hoog en de rit is vol verrassingen. Het doet ons denken aan de Mummy rollercoaster in Universal Studio’s Singapore. Alleen ga je in deze rollercoaster veel langer achteruit! Als we buiten staan moeten we even bijkomen, maar het is echt een gave attractie!

Flights of Wonder

Vlak bij Expedition Everest zit de Flights of Wonder, een vogelshow die een aantal keer op de dag wordt gedaan. Dit is de laatste en we worden ook hier getrakteerd op wacht-entertainment. Een medewerker vertelt het één en ander over de uil die hij in zijn handen heeft en het publiek mag vragen stellen. Als hij klaar is mogen we gaan zitten.

Walt Disney World, Animal Kingdom, Flights of Wonder, Backpackjunkies

We zijn benieuwd, want de laatste vogelshow die we hebben gezien viel een beetje tegen. Gelukkig is deze show heel anders en er wordt ook uitgelegd dat ze de dieren juist natuurlijk gedrag aanleren. De show is informatief en grappig en de vogels zijn prachtig. Vooral de grote adelaar die tegen het einde op het podium komt. Maar ook de ara’s die pal over ons hoofd vliegen doen het goed. Maak hier zeker even tijd voor als je naar Animal Kingdom gaat.

Na’vi River Journey

We houden de hele dag al de wachttijden van alle attracties in de gaten, want we willen heel graag de nieuwe Avatar attracties uitproberen. Helaas waren er geen FastPasses meer beschikbaar en de wachttijden zijn enorm. Flight of Passage gaan we niet eens proberen, want de wachttijden zijn niet onder de 150 minuten geweest. Maar Na’vi River Journey lijkt eindelijk wat af te nemen. Met 75 minuten wachttijd nemen we de gok en gaan in de rij staan. Al snel blijkt dat de wachttijd veel langer is dan wat aangegeven stond. Ruim 1,5 uur later kunnen we eindelijk in een bootje stappen.

De attractie zelf is prachtig, want je waant je echt in het land van Avatar. De combinatie van licht en muziek schetst een compleet beeld. In een bootje vaar je langzaam door de wereld heen waar je verschillende dingen uit de film herkent. We zijn blij dat we toch de wachttijd hebben doorstaan, want we hadden dit niet willen missen. Het is zeker een FastPass waard, of doe deze attractie direct aan het begin van de dag.

River of Lights

Het is ondertussen donker en het gaat richting sluitingstijd. River of Lights is de laatste attractie van de dag en op weg er naar toe eten we nog snel even een pizza bij Pizzafari. Het zijn lekkere flatbread pizza’s, perfect voor het einde van de dag. De show wordt elke avond twee keer uitgevoerd en wij pakken de laatste show mee. Er zijn drie tribunes, eentje voor de River of Lights Dining Package, eentje voor de FastPass en eentje voor de gewone bezoekers. We zijn nog mooi op tijd en kunnen een goede plek uitkiezen. Langzaam maar zeker zien we steeds meer elementen het water opkomen en dan gaan de lichten uit en begint de show.

Het is een prachtige licht-, water- en geluidsshow met bewegende beelden in het water. Er zit een diepere boodschap in verborgen, dat we goed voor de aarde moeten zorgen, want we zijn allemaal één. De perfecte afsluiting van mijn eerste verjaardag-dag in Walt Disney World!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties