Route 66 – van L.A. naar Flagstaff

Vandaag begint onze roadtrip officieel. En we beginnen direct met een flink stuk rijden. Morgen willen we naar de Grand Canyon en we hebben een motel gevonden in Flagstaff. Het is heel raar om nu eens gewoon je spullen in de auto te laden en weg te kunnen rijden. Geen uitzoeken waar het busstation is, hoe je daar komt of kilometers lopen in de warme zon met zware backpacks. Gewoon de route intypen in de navigatie en gaan. We kunnen zelfs onze eigen telefoons aansluiten op de radio en zo naar Spotify luisteren. In onze AirBnB staat een koffiezetapparaat met wegwerpbekers en dus maken we nog even snel een bakkie om mee te nemen. Let’s get this roadtrip started!

Route 66

Als we uitzoeken hoe we het beste van Los Angeles naar Flagstaff kunnen rijden ontdekken we dat de ‘oude’ Route 66 hier begint. Deze historische autoweg loopt van Los Angeles helemaal door naar Chicago. De totale lengte van Route 66 was destijds 3940 kilometer. In 1985 is Route 66 officieel opgeheven, omdat er snellere en betere snelwegen voor in de plaats zijn gekomen. Maar de officiële route is er nog steeds en krioelt om de nieuwe snelwegen heel (of eigenlijk andersom, want Route 66 was er natuurlijk eerst). Als we Interstate15 volgen en daarna overgaan naar Interstate 40 dan kunnen we hier en daar een stuk van de oorspronkelijke route rijden.

Wij rijden van Los Angeles naar Flagstaff, ongeveer 750 kilometer

Zodra we Los Angeles achter ons laten veranderd het landschap direct. Het is even wennen, want de wegen hebben hier vaak drie, vier of vijf banen. Maar het ‘keep your lane‘ principe rijdt wel heel fijn. Al snel blijkt dat Spotify ook echt een uitkomst is, want de radiozenders vliegen er regelmatig uit en zijn echt aan de steden gebonden. Dat ook grote vrachtwagens gewoon dezelfde snelheid rijden als het overige verkeer is iets wat wij niet kennen in Nederland. Onze ‘Ray‘ doet het goed en rijdt lekker over de niet altijd fijne snelwegen. Hier en daar doet het ons denken aan Duitsland met die platenstructuur. Tja, dat krijg je ervan als je de tolwegen ontwijkt. Maar het landschap waar we doorheen rijden is prachtig. En daar doen we het voor!

Interstate 40

Als we bij Barstow aankomen verlaten we Interstate 15 en gaan we verder op Interstate 40. Tot nu toe hebben we nog niks van de oorspronkelijke Route 66 gezien. Maar als we op de I-40 rijden zien we ineens een bordje langs de kant van de weg. We verlaten de snelweg en volgen het bord naar een andere secundaire weg. De weg is compleet verlaten en we gokken dat dit dan dé Route 66 moet zijn. Langs de kant van de weg zien we af en toe een huis, maar verder is er weinig te zien. Wel zien we om de haverklap een superlange vrachttrein langskomen. En dan zien we het ineens staan op de weg, Route 66. Omdat het toch heel rustig is stoppen we zodat ik foto’s kan maken. Heel snel eentje met de auto erbij op, maar daarna heeft Kenji de auto heel netjes langs de kant van de weg geparkeerd, hoor.

Er zijn langs deze weg weinig benzinepompen of restaurants te vinden, dus het is belangrijk om goed in de gaten te houden wanneer de volgende stop is. Sommige stops zijn ook niet (meer) open. Maar de rest stops die open zijn worden goed onderhouden en zijn over het algemeen best netjes. Hoewel de medewerker wel wat mompelt over het verschil weten tussen een prullenbak en een asbak… Tja, je zal het maar elke dag moeten opruimen en schoonmaken. Bij Kingman maken we een laatste switch van bestuurder en maken we ons op voor de laatste etappe naar Flagstaff.

Onze eerste motel-ervaring

Na ruim 8 uur rijden komen we eindelijk aan in Flagstaff. Nu komt de grootste uitdaging, ons motel vinden. Want er zitten hier echt heel veel motels. Natuurlijk kom je dan altijd aan de verkeerde kant van de weg aanrijden, maar gelukkig kun je hier bijna overal U-turns maken. Dit is in onze reis het eerste motel wat we aandoen. Bij het zoeken naar overnachtingen hebben we heel veel reviews gelezen en de meeste mensen zijn niet echt te spreken over motels. Plak daarbij het beeld wat in films en series wordt geschetst en we houden ons hart toch een beetje vast…

Maar de jongen die ons welkom heet is heel vriendelijk. We vinden de kamer een beetje koud en hij zal ons later een extra deken geven. Verder legt hij even uit hoe we zo snel mogelijk naar het centrum kunnen lopen om even iets te eten. We belanden in een Ierse Pub voor een echte Amerikaanse hamburger en een Ierse stoofpot. ’s Avonds kijken we nog even een serie, maar we zijn aardig moe van de lange dag en willen morgen op tijd vertrekken. Als we de volgende ochtend bij de receptie gaan kijken voor het ontbijt is er naast toast ook een keuze uit bagels, English muffins, donuts en allerlei soorten muffins. Na een jaar lang droge toast in Azië is dit echt perfect. Ben je in de buurt van Flagstaff, overnacht dan bij The L Motel Downtown/NAU Conference Center.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties