Dolfijnen spotten in Naples

Vanuit de Everglades rijden we door naar Naples, een rit van zo’n drie uur. Van het hart van de Everglades rijden we helemaal langs de noordelijke grens, het deel wat nu nog is afgesloten in verband met schade door orkaan Irma. Het blijft een prachtig gezicht, alle vogels die afkomen op het water. In Naples overnachten we in The Faiways Inn of Naples, en bij het inchecken krijgen we versgebakken chocolate chip cookies. Een warmer welkom hebben we tot nu toe nog niet meegemaakt. In de kamer ligt zelfs een zak popcorn die we klaar kunnen maken in de magnetron. We doen nog snel even wat boodschappen in een nabijgelegen supermarkt en gaan dan lekker bijkomen van een drukke dag.

Bezienswaardigheden in Naples

De hoofdreden van onze stop in Naples is de kans om dolfijnen te zien vanaf het strand. We vragen het na bij de receptie, maar ook hier hebben ze te maken met de schade veroorzaakt door Irma. De pier waar je normaal gesproken de dolfijnen het beste kunt zien is voor een groot deel afgesloten in verband met reparatiewerkzaamheden. Maar we krijgen wel een heleboel leuke suggesties van andere bezienswaardigheden in Naples. We stappen in de auto en gaan op zoek naar Tin City. Dit is een handig uitgangspunt om de stad te verkennen en het parkeren is hier gratis. Je vindt hier ook een bezoekerscentrum en de trolley’s die door de stad rijden.

Naples, visitor centre, backpackjunkies

Vandaag kiezen we voor de benenwagen, het is heerlijk weer. Eerst lopen we richting het strand en de pier, want je weet maar nooit… Via een park en prachtige woningen vinden we een toegangsweg naar het strand. In bijna elke straat aan het strand vind je zo’n toegang. We zijn blij verrast als we het strand oplopen, want het is heerlijk fijn zand en de zee is diepblauw. Er zijn al heel wat mensen aanwezig op het strand, ook al is het nog vroeg. Sommige mensen liggen al lekker te zonnen, anderen zijn bezig met hun hardlooproute en weer anderen staan gezellig te kletsen. Het is hier goed te zien dat veel mensen naar Florida trekken nadat ze gepensioneerd zijn, want de gemiddelde leeftijd ligt hier aardig hoog. Maar de sfeer is heel fijn en zo lopen we een heel stuk door de branding op weg naar de pier.

Dol-fijn

Je ziet de pier al van verre liggen en we zien dat er heel wat mensen staan te vissen. Halverwege is de pier afgesloten en het uiteinde wordt druk bezocht door meeuwen en andere zeevogels. Als we op de pier lopen stoot Kenji mij aan, hij ziet iets in het water. En als we goed kijken zien we een dolfijn. Even later steken nog twee andere dolfijnen hun vinnen uit boven het water. Ze komen best heel dicht naar de pier toe en het is echt heel gaaf om te zien! Ondanks de schade aan de pier hebben we toch datgene gezien waarvoor we gekomen zijn.

Als we teruglopen naar het centrum van Naples zwemmen de drie dolfijnen met ons mee. Het is grappig om te zien hoe één iemand begint met wijzen en voor je het weet staat iedereen op het strand mee te zoeken naar de volgende plek waar ze omhoog komen. De dolfijnen hebben een goede dag en springen, speciaal voor ons natuurlijk, nog even een paar keer boven het water uit. Als we terug komen bij het punt waar we begonnen zijn spoelen we onze voeten even af bij de waterkraan die er staat. Benieuwd welke verrassingen Naples nog meer in petto heeft!

Window shopping

Net als in New York City heb je in het centrum van Naples een Fifth Avenue. Het schijnt dé plek te zijn om even lekker te gaan shoppen. Maar we hebben al snel in de gaten dat deze Fifth Avenue, net als die in New York City, om een hele stevige creditcard vraagt. En dus houden we het bij window shopping. Het is wel een leuke straat om doorheen te lopen en ook hier staan weer hele mooie woningen tussen de winkels door. Als we een kapperszaak zien kunnen we het niet laten om even naar binnen te lopen. Zonder blikken of blozen vraagt de kapster een slordige $ 90.00 voor een gewone knipbeurt. Ze zullen hier wel niet veel backpackers krijgen… Halverwege vinden we een leuk Italiaans restaurantje en we hebben ondertussen wel trek. De wraps gaan er dan ook zonder al teveel moeite in. Heerlijk om zo in het zonnetje te zitten en mensen te kijken.

naples, lunch, backpackjunkies

Tin City

Na de lunch lopen we weer terug naar Tin City, waar de auto geparkeerd staat. We zijn heel nieuwsgierig naar dit blikken dorp en hebben geen idee wat we ons er bij voor moeten stellen. Als we aankomen zien we kleine houten gebouwen met tinnen daken, aan elkaar geschakeld met een mooi groot bord met de naam. We stappen bij één van de gebouwen naar binnen en zien allerlei kleine winkeltjes en wat restaurantjes. Je kunt hier heel goed terecht voor souvenirtjes, kunst, kleding en nog veel meer. Elk gebouw heeft weer een eigen selectie en het is heel gezellig om er even een half uurtje rond te lopen. Ben je in Naples, ga dan zeker even een kijkje nemen!

Op naar New Orleans

Voor we het weten is onze tijd in Naples alweer voorbij. We gaan richting New Orleans met een overnachting in Tallahassee. Er zijn verschillende routes waar we uit kunnen kiezen die qua lengte allemaal even lang zijn. Maar als we dan een alternatieve route kiezen omdat we meer willen zien dan de snelweg telt de navigatie er toch maar even twee uur bij op. Al met al zitten we ruim 8 uur in de auto en er is onderweg weinig te zien. De volgende dag kiezen we voor de zekerheid toch maar voor de snelweg-optie, want twee van die lange dagen achter elkaar is ook niet heel fijn. Ga je dus van Naples naar New Orleans, verkijk je dan niet op de afstanden en plan voor de zekerheid twee tussenstops in. Wij zetten vast wat jazz muziek op om in de stemming te komen. New Orleans, here we come!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties