Reisverzekering

Tijdens onze reis willen we goed verzekerd zijn. Omdat wij langer dan 8 maanden weg willen, gaan we ons uitschrijven uit de gemeentelijke basisadministratie. Dit heeft gevolgen voor  alle verzekeringen die we nu hebben lopen. Je kunt dan bijvoorbeeld je zorgverzekering opzeggen. Voor andere verzekeringen geldt vaak dat de dekking komt te vervallen. Denk bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering of dekking voor je spullen. Daarom kiezen wij voor een uitgebreide all-in-one reisverzekering.

Waar moet je om denken bij het kiezen van een goede reisverzekering?

  • Waar ga je naar toe; blijf je binnen Europa of heb je werelddekking nodig?
  • Hoe lang ga je weg?
  • Neem je kostbaarheden mee?
  • Wat doe je met je Nederlandse zorgverzekering?
  • Wat is het eigen risico?
  • Ben je van plan om te gaan werken tijdens je reis?

Speciale backpackersverzekeringen

Er zijn een aantal verzekeringen die specifiek gericht zijn op backpackers. De bekendste twee zijn de Special Isis verzekering van De Goudse Verzekeringen en de Globetrotter verzekering van Allianz Global Assistance. De Special Isis Verzekering kun je bijvoorbeeld via Joho afsluiten. Het voordeel van deze verzekeringen is dat ze een hele uitgebreide dekking hebben. Je kunt zelf kiezen welke elementen je wel of niet mee wilt verzekeren. Zo kun je de verzekering aanpassen op jouw persoonlijke situatie.

Globetrotter vs. Special ISIS

Hier in het kort de overeenkomsten en verschillen tussen de beide verzekeringen:

 Globetrotter Verzekering Special ISIS Verzekering
 Max. reisduur 2 jaar  4 jaar
 Max. bagagedekking 5000 euro  2500 euro
 Eigen risico bagage 0-50 euro  45-75 euro per gebeurtenis
 Geld 750 euro niet verzekerd
 Geneeskundige kosten kostprijs kostprijs
 Eigen risico zorg 100 euro  0 of 50 euro
 Dekking tijdens werk Voor bepaalde werkzaamheden geldt een toeslag, deze toeslag betaald je voor de volledige looptijd van de verzekering De meeste werkzaamheden zijn verzekerd zonder toeslag. Er zijn een aantal uitsluitingen, zoals werken met wilde dieren
 Verlengen Bestaande condities worden uitgesloten van dekking, eigen risico geldt opnieuw Bestaande condities worden uitgesloten van dekking
 Bereken je premie  Bereken je premie

In geval van nood

Beide verzekeringen hebben een alarmcentrale die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. Mochten we hulp nodig hebben dan kunnen we dus altijd contact opnemen. Ook is het bij beide verzekeringen mogelijk om terug te keren naar Nederland in verband met familieomstandigheden. Er is gedurende de periode dat je in Nederland bent ook dekking voor eventuele zorgkosten. Bij de Globetrotter verzekering geldt dit voor 21 dagen, bij de Special Isis voor 31 dagen.