Elvis en de Peabody eenden – Memphis

Memphis is dé stad van Elvis en daarom kunnen we deze stad natuurlijk niet overslaan. Als we aankomen is het heerlijk weer en lekker warm. De volgende dag worden we echter wakker met grijze luchten. We hebben maar één dag om hier iets te gaan ondernemen en dus stappen we in de auto om naar het centrum van Memphis te rijden. Onderweg begint het te regenen en zo rijden we een zeer treurig Memphis binnen.

Elvis en Graceland

De route die we hebben gekozen leidt langs Graceland, maar het landgoed is vanaf de doorgaande weg niet te zien. Dat is een tegenvaller en de betaalde parkeerplaats houdt ons tegen om dichterbij proberen te komen. Wel spotten we het vliegtuig van Elvis en we zien een heleboel toerbussen. Aan beide kanten van de weg is er iets te zien/doen, Graceland is een enorm complex.

De toegangsprijs van Graceland is ons iets te hoog; je betaald $ 38.75 om alleen het huis te bekijken. Wil je meer over het leven van Elvis zien dan betaal je al $ 57.50. En als je echt superfan bent kun je kiezen voor de ‘Ultimate Vip Tour’ voor maar liefst $ 159.00 per persoon. Er is één onderdeel wat je gratis kunt bezichtigen en dat is de Meditation Garden. Elke ochtend kun je hier tussen 7.30 uur en 8.30 uur terecht. Als je een hotel in de stad hebt kun je dan even binnenlopen. Wij laten Graceland voor wat het is en gaan in het centrum zelf kijken.

De Peabody eenden

Een van de grootste trekpleisters van het centrum van Memphis, wat niet aan Elvis verbonden is, zijn de eenden in het Peabody hotel. Elke dag om 11.00 uur ’s ochtends worden ze binnen gelaten en elke middag om 17.00 uur verlaten ze het hotel weer. Als wij aan komen lopen stopt er net een grote toerbus. We zoeken een plekje op de eerste verdieping, zodat we een mooi overzicht hebben over de ruimte. Het is bizar om te zien hoeveel mensen er al aanwezig zijn en het wordt steeds drukker en drukker. Mensen met kinderen mogen langs de rode touwen zitten en we zien zelfs moeders met baby’s, die dit natuurlijk allemaal voor hun kinderen doen…

Er komt een heuse spreekmeester die verteld hoe deze traditie is ontstaan. Een aantal mannen kwamen na het jagen terug in het hotel. Na iets te veel gedronken te hebben leek het ze een goed idee om hun eenden, die ze bij het jagen gebruikten, in de fontein te laten zwemmen. Het was zo’n succes dat dit een traditie is geworden. De eenden wonen in het hotel en komen elke dag met de lift naar beneden om hun rondjes te zwemmen. En aan het einde van de dag worden ze weer netjes terug begeleid naar hun woonvertrekken.

Beale Street

Nadat de eenden veilig en wel in de fontein zijn beland is het hoog tijd om meer van Memphis te gaan zien. We lopen richting Beale Street, dé straat waar Elvis in zijn jongere jaren vaak kwam. De straat heeft een belangrijke plek in de geschiedenis van Memphis en de blues. Je vindt hier nog steeds veel cafés en bars die in het teken van de muziek staan. Maar als je hier rondloopt op een maandagochtend voor 12 uur in de regen, dan is er niet veel open. Zelfs de beroemde winkel A. Schwab heeft zijn deuren nog gesloten. We vinden wel een klein snoepwinkeltje met allerlei lokale lekkernijen.

Het begint steeds harder te regenen en we gaan op zoek naar een kop koffie. Dat blijkt nog een hele uitdaging te zijn en de Starbucks zit ook helemaal vol. Daar staan we dan, in de regen, met onze kop koffie in de hand. Dit was niet helemaal wat we ons hadden voorgesteld bij een bezoek aan Memphis. Het ziet er niet naar uit dat het op gaat klaren. We stappen weer in de auto en gaan terug naar ons motel. Er is genoeg te zien en doen in Memphis, maar ga niet op maandagochtend of als het regent.

Op weg naar de Smokey Mountains

De volgende dag is het weer nog niet opgeklaard en dus rijden we in de regen verder door Tennessee. Het blijft bijzonder dat het weer ineens zo om kan slaan, maar de Verenigde Staten zijn dan ook enorm. We zien dat het in andere delen nog veel kouder is en onze beste optie op mooi weer ligt in het zuiden. We slapen één nacht in Cookeville en rijden dan verder naar Cherokee, wat aan de rand van de Smokey Mountains ligt. Hopelijk klaart het een beetje op, zodat we lekker kunnen wandelen en van de herfstkleuren kunnen genieten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties