Wie zijn wij?

Ongeveer een jaar geleden zijn wij op het idee gekomen om op wereldreis te gaan. Een jaar lang over de wereld zwerven en genieten van alle mooie plekken die er te vinden zijn. Wij zijn Kenji en Rieneke Elzerman, pasgetrouwd, reislustig, nieuwsgierig, op zoek naar inspiratie en vooral zon.

 

Kenji Elzerman - Backpackjunkies

Over Kenji: het reizen zit in mijn bloed. Al van jongs af aan werd ik meegenomen naar Indonesië, Denemarken, Turkije, Griekenland en Frankrijk. Mijn ouders hebben in 1977 ook een wereldreis gemaakt en de verhalen daarvan zijn ook een inspiratie voor deze reis. Na het behalen van diploma’s voor de ICT ben ik lange periode aan de slag geweest als applicatie ontwikkelaar bij verschillende bedrijven. Door deze reis heb ik helaas mijn baan moeten opzeggen, maar dat kan niet op tegen het grote avontuur wat er voor ons ligt. Ik ben voornamelijk heel erg nieuwsgierig naar hoe men leeft in andere landen, de natuur en het avontuur van geen vaste plaats hebben en elke dag opnieuw bekijken wat we gaan doen. Om vervolgens thuis te komen met de grootste verhalen.

 

 


Rieneke Elzerman-Schokker - BackpackjunkiesOver Rieneke
: al op de middelbare school was het reisvirus aanwezig. Na het diploma een jaar om te werken en een roadtrip te maken naar de USA. Die roadtrip werd een zomer als au pair, waarna er nog vele trips volgden naar de Verenigde Staten. Ondertussen stond het boek “Hoe word ik wereldreiziger” al in de kast naast Floortje Dessings “365 dagen de wereld rond” en “De mooiste treinreizen van de wereld”. Samen met Kenji volgde een reis naar Italië gevolgd door Marokko. Toen Kenji het verhaal van Otto las en opperde om op wereldreis te gaan was ik direct fan! Maar dan wel ook gelijk de Transmongolië Expres doen. Ik ben heel nieuwsgierig naar de manier van leven in Azië, de uitgestrektheid van Australië en de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland. Geen plan hebben, gaan waar de wind ons brengt, heel spannend, maar wat een geweldige ervaring!