China in vogelvlucht

Onze eerste stop in China is Datong, wat bij ons wel even een cultuurshock veroorzaakt.  Niemand spreekt Engels, we kunnen nergens pinnen en ons hotel is echt heel slecht. Daar sta je dan met je dikke backpacks na twee weken treinen in een land wat je niet kent. In Beijing komen we een beetje tot rust en nemen we de tijd om deze stad te verkennen. Via Pingyao reizen we door naar Xi’an waar we de Golden Week uitzitten. Het bezoek aan het Terracotta leger is nog steeds één van de hoogtepunten van onze reis.

We reizen verder naar Lanzhou en Zhangye, minder bekende stops in China. Maar de regenboogbergen zijn heel indrukwekkend en zeker een bezoek waard. Daarna is het tijd voor de panda’s, dé hoofdreden waarom iedereen afreist naar Chengdu. Na dit geknuffel is het hoog tijd voor wat actie en dus gaan we verder naar Lijiang. Niet alleen een authentiek leuk stadje, maar de uitvalsbasis voor de hike door Tiger Leaping Gorge. We maken nog een korte stop in Dali en Kunming op weg naar Shanghai in verband met goedkope vliegtickets.

Shanghai is onze laatste stop in Mainland China, ook wel ‘easy China’ genoemd. Deze stad heeft veel meer westerse invloeden, waardoor het een goed begin van je reis door China kan zijn. Als laatste bezoeken we Hong Kong, wat vaak gezien wordt als onderdeel van China. In onze beleving is het echter een compleet andere wereld en niet vergelijkbaar met China.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties