Beijing – De Verboden Stad

Deze stad ligt in de stad Beijing en is enorm. 500 jaar lang wisten de gewone burgers niet wat er in deze stad gebeurde, ook al kon men vanaf een berg op de stad kijken. Eindelijk kan iedereen binnen kijken. Binnenin zijn enorm veel tempeltjes langs de hoofdweg die door de verschillende pleinen loopt. Het is een ervaring apart.

De entree

De entree is ietwat verwarrend. We komen binnen door de eerste poort, waar ook veel Chinezen doorheen lopen. Voornamelijk weer grote groepen. We komen op het eerste plein en kijken wat rond. Veel winkeltjes, een openbare WC (niet aan te raden) en een restaurantje. Niet iets waar we tickets kunnen halen of waar je een ticket moet laten zien. We besluiten door de volgende poort te lopen. Hier zien we soldaten trainen en de volgende poort wordt ook weer zichtbaar. Hier moeten we wel een ticket laten zien. Maar waar kan je dan een ticket kopen? Ergens naast de werkzaamheden zien we een loket waar je tickets kunt kopen. Rieneke gaat in de rij staan en komt even later terug met 1 ticket. Blijkbaar moet je je paspoort laten zien om een ticket te bemachtigen. Dus ik ga ook maar in de rij staan, met paspoort. Eindelijk kunnen we naar binnen door een lange, donkere poort. Het uitzicht daarna mag er wezen!

Binnen

Op het eerste plein valt het qua drukte nog wel mee. Er zijn drie poorten: links, rechts en voor ons. We gaan eerste naar links en komen in een soort parkje. Hier en daar wat gebouwen, maar daar kunnen we niet in. Uiteindelijk komen we bij een gebouw waar we wel in kunnen. Een tentoonstelling over de kalligrafie van het Chinese schrift. Op zich wel interessant. Het enige nadeel is is dat alle informatie zo’n beetje in het Chinees is of een zeer slechte vertaling naar het Engels.

We lopen weer naar buiten en lopen terug naar het grote plein waar we binnen kwamen. Deze keer gaan we rechtdoor en komen op een nieuw groot plein met een soort tempel in het midden. En het wordt drukker, veel drukker. We lopen om het plein heen en genieten van het uitzicht.

Verder op komen we bij de tempel en we aanschouwen een tafereel wat beter omschreven kan worden als een mierennest. Rond de 60 Chinezen staan elkaar te verdrukken om een foto te maken wat er binnen in die tempel is. Gelukkig kan ik met mijn lengte er wat achter staan en als nog een goede foto maken. En eigenlijk is het niet zo heel erg spannend.

dsc_0329

Gezien de drukte lopen we door naar de volgende pleinen.

Langs de zijkant

We besluiten niet meer de hoofdweg te volgen vanwege de drukte. We gaan naar links en volgende de zijkant. Onderweg komen we allemaal kleine tempels tegen met elk een eigen doel, tuintjes en beelden. Ook de nodige exposities mogen niet ontbreken. Zo zijn er 3 of 4 gebouwen vol met Boeddha beelden. Na 2 heb je het ook wel gezien.

Rotstuin

Aan het einde van de Verboden Stad komen we in een enorme tuin. Hier zitten de meeste Chinezen bij te komen van het verdrukken en verdrukt worden. De tuin bevat mooie rots formaties en fonteinen. Bijkomen is er niet bij, want het is echt heel druk.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Verrassing na de Verboden Stad

We lopen de Verboden Stad weer uit en ik zie op de navigatie dat er een parkje achter de Stad zit met een uitzichtpunt. Aan de andere kant, te bereiken via een underpass, zien we de ingang. We kopen een kaartje (2 Yuan p.p.) en gaan naar binnen. Het is er lekker rustig en na een welverdiend ijsje nemen we de trappen naar boven. De klim is stijl en moeilijk. Boven is een paviljoen en het uitzicht is prachtig! We kijken over de Verboden Stad, zonder iets te zien eigenlijk. De Stad is zo gemaakt dat de daken elkaar precies net niet aanraken, maar het lijkt net 1 groot dak. We bedenken ons dat er dus 500 jaar lang hier mensen stonden zonder te weten wat daarbinnen allemaal gebeurde!

Ook is er een mooi uitzicht over de stad (jammer van de smog) en we blijven hier een tijdje hangen. Er zijn nog meer paviljoens met elk een eigen uitzicht. We komen ze tegen op weg naar beneden. De een nog mooier als de andere. Eenmaal weer beneden besluiten we dat het mooi is geweest en we vertrekken richting het hostel.

Het is zeker de moeite waard om de Verboden Stad te bezoeken. De 500 jaar gesloten deuren zijn eindelijk open. Eindelijk kunnen we zien waar verschillende keizers hebben geleefd en gelopen. De kunst is prachtig. Geen hoekje is onbeschilderd gebleven. Maar vergeet het park er achter niet!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties