Overzicht van 2017 in beeld

2017 stond voor ons helemaal in het teken van reizen. Onze wereldreis die in september 2016 begonnen is kreeg een langer vervolg dan van tevoren gedacht. We begonnen 2017 in Thailand, waar we vooral van de natuur en de tempels genoten. Op de motor reden we de Mae Hong Son Loop, één van de hoogtepunten van deze reis. De vrijheid, de fantastisch mooie natuur en de vriendelijke mensen die we overal tegen kwamen.

Na Thailand reisden we via een korte stop in Singapore en Maleisië door naar Sri Lanka. Dit is echt een compleet andere wereld en laat ons proeven hoe India moet zijn. Het is een uitdaging om bezienswaardigheden te vinden die ons budget niet over de kop laten gaan, maar het lukt ons wel. In Sigiriya beklimmen we Pidurangala in plaats van Lion’s Rock, we gaan naar Mihintale in plaats van Anuradhapura.

Verplichte pauze

De langste periode die we in één land verblijven, Maleisië. Maar liefst vijf maanden hebben we de tijd om dit land te verkennen. De eerste periode nemen we de tijd om Borneo te verkennen en zien we neusapen, orang-oetans, vuurvliegjes en nog veel meer dieren. Daarna reizen we samen met de ouders van Kenji over het schiereiland van Maleisië. Dankzij onze geweldige planning kunnen we meemaken hoe het is om de ramadan te houden en het suikerfeest te vieren. We eindigen met twee maanden in Kuala Lumpur, waar we naast de fysiotherapie, hard werken aan onze website en andere projecten.

Hoog tijd om verder te reizen en we gaan naar Indonesië. Drie weken Java en één week Bali geven ons een beeld van dit prachtige land. Rijstvelden waar je maar kijkt, prachtige tempels, heerlijke stranden, Indonesië heeft het allemaal. We hadden hier graag wat meer tijd willen doorbrengen en we komen dan ook zeker nog een keer terug.

Van Oost(ers) naar West(ers)

De omgekeerde cultuurshock vind plaats in Australië. Wat is het wennen om weer in een Westers land te zijn! Het tempo ligt veel hoger, de mensen zijn veel minder sociaal en we worden met rust gelaten. Iets wat we graag wilden, maar wat de reis ook wel wat eenzaam maakt. We bezoeken slechts twee steden, Melbourne & Sydney en besluiten dan verder te reizen. Australië slokt teveel van ons zuurverdiende geld op.

We gaan naar de Verenigde Staten waar we twee roadtrips maken. Een aan de westkust en één aan de oostkust. Qua natuur wint de westkust met grote voorsprong. De Grand Canyon, Horseshoe Bend en Yosemite National Park stelen ons hart. Natuurlijk kan ook een bezoek aan New York niet ontbreken. De dagen dat we naar NYC gaan hebben we heerlijk weer en vergeten we haast dat het hartje winter is.

Winterzon

Om nog wat laatste zon mee te pakken sluiten we het jaar af in Spanje. Een week Gran Canaria, twee weken Tenerife en één week Valencia in de winterzon. We genieten van het lekkere eten, leren wat meer Spaans en bezoeken verschillende bezienswaardigheden.

2017 was een fantastisch jaar wat we niet snel zullen vergeten! Al is het alleen maar doordat we constant Facebook herinneringen krijgen van waar we vorig jaar rond deze tijd waren. Er zijn zoveel hoogtepunten geweest, ook de nodige dieptepunten, veel lekker eten, aardig wat kilometers die we afgewandeld hebben en heel veel plezier. Op naar 2018 waarin we hopelijk nog veel meer van de wereld gaan zien!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties