Ontspannen op reis met De Collectie: Kleur!

Er zijn van die dingen die standaard meegaan op vakantie. Zo ga ik nooit op reis zonder een puzzelboekje mee te nemen. Handig voor in het vliegtuig of op die momenten dat je even ergens moet wachten. Natuurlijk mag de e-reader ook niet ontbreken om lekker op het balkon in de zon een goed boek te lezen. Of de Lonely Planet te raadplegen over wat er te zien en te doen is in de regio waar je heen gaat.

Maar voor deze wereldreis ging er ook een kleurboek met stiften mee in mijn tas. Thuis vind ik het heel fijn om op zondagmiddag een lekker muziekje aan te zetten, een kopje thee te maken en dan even lekker het verstand op nul en kleuren. We hebben zelfs in Kuala Lumpur alle boekwinkels afgezocht voor een klein handzaam exemplaar, omdat het eerste boek vol was. Daarom ben ik ook zo enthousiast over de nieuwe toevoeging aan de Denksport collectie; een kleurblok met de titel De Collectie: Kleur!

Over Denksport

Wie kent Denksport niet? Al sinds 1930 is Denksport dé uitgever van diverse puzzelboekjes. Puzzelen is in Nederland enorm populair! Meer dan 65% van de Nederlandse bevolking boven de 15 jaar puzzelt (bron: NIPO). Dat betekent dat in maar liefst 4,9 miljoen huishoudens iemand zich wel eens over een puzzel buigt. Of het nu gaat om kruiswoordpuzzels, sudoku’s of cryptogrammen; er is voor iedereen wel een puzzelboek te vinden.

Denksport, puzzelboekjes, Backpackjunkies

Denksport wordt uitgegeven door Uitgeverij Keesing in Amsterdam. Uitgeverij Keesing bestaat al sinds 1911 en is in die tijd vooral bekend van het Keesing historisch archief. Op 3 oktober 1930 was het zover, toen bracht Keesing als eerste in Nederland een puzzelboekje uit. Dit was de eerste Denksport kruiswoorduitgave.

De Collectie: Kleur!

De Collectie: Kleur! is de nieuwste toevoeging in de Denksport kleurtitels collectie. Het blok bevat verschillende kleurplaten, mandala’s en kleur op nummer tekeningen. De titel verschijnt 4 keer per jaar en je kunt een abonnement afsluiten of de exemplaren los in de winkel kopen. Het blok is verkrijgbaar voor € 4,95. Het is niet het eerste kleurboek wat Denksport uitbrengt. Al eerder werden de volwassen kleurtitels als ‘Tijd voor Kleur!’, ‘Logisch kleuren en tekenen’ en ‘Mandala XL’ op de markt gebracht.

Denksport, De Collectie: Kleur!, Backpackjunkies

Het fijne aan dit kleurboek is dat het in de vorm van een kleurblok is uitgebracht. Hierdoor zit je nooit met vervelende vouwranden of een boek wat steeds dichtslaat. Je kunt de individuele kleurplaten ook heel eenvoudig uit het blok scheuren. Het A4 formaat biedt voldoende ruimte om te kleuren met potloden en viltstiften. Er zijn veel verschillende stijlen en hierdoor is er genoeg variatie. Het is niet heel dik en je neemt het dus makkelijk mee als je op reis gaat.

Een kijkje in het blok

Het blok is gemaakt van vrij dik papier, waardoor je zowel met potloden als met viltstiften kunt kleuren. Zelfs met viltstiften drukken de kleuren niet door op de onderliggende tekening. Je hebt een aantal kleur op nummer tekeningen, waarbij je op de achterkant de oplossing kunt zien. Daarnaast zijn er allerlei vrije kleurplaten. Er zijn tekeningen met dikke lijnen en tekeningen met hele fijne lijnen. Het kleurt heel fijn in het blok zelf, maar je kunt de tekeningen ook los scheuren.

Terwijl buiten de regen tegen de ramen gutst zet ik lekker een muziekje op en verdwijn ik in gedachten naar een warm land. Ik kies voor de tekening van de schildpad en denk terug aan onze snorkeltrip in Maleisië, waar we deze schildpadden in het echt hebben gezien. Heerlijk om zo even een momentje voor jezelf te creëren en even te ontsnappen aan de kou, regen en donkere luchten.

Denksport, De Collectie: Kleur!, Backpackjunkies

Winactie

Ben je ook gek op kleuren of wil je eens iets nieuws proberen? Wij mogen één exemplaar van De Collectie: Kleur! verloten onder de lezers van ons blog. Wat moet je doen om kans te maken op dit kleurblok?

  1. Like onze Facebook pagina.
  2. Reageer (met een geldig e-mailadres) op dit blog en vertel waarom jij kans wilt maken dit nieuwe kleurblok van Denksport.
  3. Je mag ook een reactie achterlaten onder het Facebook bericht.

Je kunt tot en met 9 februari om 23.59 uur reageren. We zullen hierna een winnaar trekken uit alle reacties. Ben je de gelukkige winnaar, dan krijg je een kleurblok De Collectie: Kleur!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tamara

Wauw wat heb je de eerste afbeelding mooi ingekleurd. Ik heb daar meestal geen geduld voor haha, terwijl ik de andere boekjes van Denksport vaak erg kan waarderen. Misschien toch maar eens proberen en leer ik het geduld nog te hebben? 🙂

Krystle

Ik heb hem ook! Zo leuk om te doen en heel ontspannend

Cashmyra

Ik ben dol op denksport. Een boekje gaat er dan okk weer mee naar israel.

nicole

Ik vind het ideaal dat je de kleurplaten er ook uit kunt scheuren. Dat hebben ze goed gedaan!

Femke van Kilsdonk

Wat een leuke winactie! Ik vind kleuren ook erg rustgevend. Ik ben nu op reis en zo’n kleurboekje zou best fijn geweest zijn.

Bianca Schrijft

Zelf ben ik dol op kleuren. Ik neem het alleen nooit mee op vakantie. Niet helemaal waar, de laatste keer dat we een huisje in Nederland hadden, had ik schilderen op nummer bij me. Succes met je winactie.

Sanne

Leuke winactie! Kleuren is inderdaad heel rustgevend!

Grace

Zelf kleur ik ook graag om te ontspannen. Al doe ik het niet vaak meer wegens tijd gebrek.

Dhini

Ideaal die kleurboek voor op reis of thuis ontspannen

Hanna

Leuk boekje! Ik heb zelf ook een kleurboek met kleurplaten voor volwassenen 🙂 Je moet er inderdaad geduld voor hebben maar het brengt ook het kind in je naar boven xD Het is ook enorm ontspannend 😀