Australië

Australië is bij uitstek hét backpackersland, zeker als je het reizen wilt combineren met werken. Dit enorm grote land heeft heel veel verschillende landschappen en biedt voor ieder wat wils. Of je nou lekker wilt surfen, een stad wilt verkennen of juist de ruige woestijn in wilt trekken, het is allemaal mogelijk. Vergeet niet dat Australië, in vergelijking met andere backpack-landen, een duur land is. Verkijk je ook niet op de afstanden en neem de tijd om van A naar B te reizen.

Australië in beeld

Visum

Voordat je naar Australië afreist moet je een ETA (Electronic Travel Authorization) subclass 601 aanvragen. De ETA is een jaar geldig en je mag per keer maximaal drie maanden in Australië blijven. Er is geen limiet aan het aantal keer dat je naar Australië mag komen binnen dit jaar. Blijf je drie maanden, dan kun je dit maximaal 4 keer doen. Je kunt de ETA online aanvragen en er zijn geen kosten aan verbonden. Vraag een ETA aan.

Wil je het aanvragen van de ETA liever overlaten aan een erkend visumbureau? Kijk dan eens bij e-visums.nl. Je betaald slechts € 14,95 en krijgt je ETA binnen 4 – 72 uur. Het voordeel hiervan is dat je alles in het Nederlands kunt invullen en bij vragen een aanspreekpunt hebt.

Wil je gaan werken tijdens je verblijf in Australië dan heb je een Working Holiday visum nodig. Let erop dat hier een leeftijdsgrens aan is verbonden. Je kunt dit visum alleen aanvragen als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent. Aan dit visum zijn wel kosten verbonden. Je krijgt het visum voor een jaar, maar er is een mogelijkheid om deze met een jaar te verlengen.

Australië in een opsomming:

Taal: Engels
Hoofdstad: Canberra
Munteenheid: Australische dollar
Tijdzone: UTC+8 tot UTC +11

 

Geld opnemen

Naast dat je op veel plekken geld op kunt nemen met je bankpas is je creditcard op veel plekken ook geaccepteerd. Zo koop je bijvoorbeeld treinkaartjes heel makkelijk met je creditcard. Ook je hotel of huurauto betaal je eenvoudig met je creditcard.De meeste pinautomaten accepteren de Nederlandse bankpassen. Denk er goed om dat je altijd kiest voor de optie “Without Conversion”.

De Australische dollar kent zowel munten als biljetten. De muntenreeks bestaat uit 5, 10, 20, 50 cent en 1 en 2 dollar. De biljettenreeks bestaat uit 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. Door de kleuren is het goed te zien welk biljet welke waarde heeft.

Het verkeer in Australië

In Australië rijdt men aan de linkerkant van de weg. Je kunt hier prima zelf de weg op met een (huur)auto of een camper. De verkeersregels zijn vergelijkbaar met Nederland. Wel heb je in een aantal plaatsen te maken met de tram. Hierbij geldt (net als in Nederland) dat je als bestuurder de tram voorrang moet verlenen. Let goed op, want er zijn speciale banen voor de tram en bus.

In de steden heb je op een kruispunt meestal stoplichten. Als je rechtsaf wilt slaan is er vaak een speciaal vak waar je moet wachten. Je ziet de strepen op de weg staan. Let hier dus goed op. Daarnaast is er soms ook een gedeelde strook in het midden van de weg voor verkeer wat rechts af wil slaan. Hiermee hoeft het doorgaande verkeer niet de wachten en kun jij veilig een bocht maken.

Over het algemeen wordt de maximum snelheid goed aangegeven met borden langs de weg. Ga je een lange afstand afleggen, zorg er dan voor dat je voldoende benzine in je tank hebt. Je kunt niet overal terecht om te tanken.

Onze route

Booking.com

We starten onze reis door Australië in Melbourne. We huren een auto en rijden naar Phillip Island waar we de Penguin Parade bijwonen en lekker snoepen van al het lekkers in de chocoladefabriek. Onze volgende roadtrip gaat langs de Great Ocean Road, we rijden van Melbourne tot Lorne. Hierna is het tijd om door te vliegen naar Sydney. Nadat we de stad verkend hebben lopen we een deel van de Coogee to Bondi walk.

Melbourne -> Phillip Island -> Melbourne -> Great Ocean Road -> Sydney -> Bondi Beach

Onze top 3 – Things to do

Een dagje Sydney

We zijn neergestreken in Sydney. Na onze avonturen in Melbourne gaan we deze stad bekijken. We hebben een soort van route ...
Verder Lezen

Een mooie rit langs de kust van Australië – Great Ocean Road

In Azië hebben we in de grote steden vaak voor AirBnB gekozen, omdat je hiervoor net zoveel betaald als een ...
Verder Lezen

Phillip Island – Een prachtig stukje natuur in Australië

Vandaag hebben we een drukke agenda. We rijden van Melbourne naar Phillip Island om daar heerlijk te genieten van de Australische ...
Verder Lezen

Leestips

Alle blogs over Australië