Bondi Beach Walk – Sydney

Nu we het centrum van Sydney hebben gezien zijn we ook wel heel nieuwsgierig geworden naar hét bekendste strand van Australië, Bondi Beach. We zitten nu heel ver uit het centrum en dus zoeken we via AirBnB naar een plekje in de buurt van het strand. Er gaat vanuit onze locatie een snelle metro naar het centrum. Daar stappen we over op de metro naar Bondi Beach. Voor we het weten zijn we alweer ingecheckt en kunnen we de omgeving gaan verkennen.

Bondi Beach

Bondi Beach is één van de bekendste stranden van Australië. Hoewel het strand niet heel groot is, wordt het jaarlijks toch door strandliefhebbers, surfers en zonaanbidders bezocht. Dit is ook het strand waar de serie Bondi Rescue werd opgenomen. In deze serie zie je de verschillende situaties waar de ‘life guards‘ mee te maken krijgen. Bondi betekent ‘branding’ in de Aboriginal taal. Op een zonnige dag liggen er gemiddeld 30.000 bezoekers op het strand. Langs het strand loopt een boulevard met restaurants, winkels en tentjes waar je wat kunt gaan drinken.

Hoewel het in Sydney warmer is dan in Melbourne is het nog goed te merken dat het lente is in Australië. Als we naar het strand toelopen komen we andere bezoekers tegen met de jas aan. Ook op het strand is het niet heel druk, hoewel er hier toch ook gesurft wordt. We lopen een stuk over het strand en langs de boulevard, drinken iets bij een cafeetje en genieten van de zonsondergang.

Bondi to Coogee Beach Walk

Langs de kust van Sydney loopt een wandeling tussen de verschillende stranden. Het begin- of eindpunt van de wandeling is Bondi Beach. Het leukste is natuurlijk om naar dit strand toe te lopen. De hele route loopt van Coogee Beach naar Bondi Beach, een wandeling van 6 km. Vind je dit te ver, dan kun je beginnen in Clovelly Beach of Bronte Beach. De route is over het algemeen goed te doen, ook al heb je hier en daar trappen. Omdat we al best wat kilometers hebben gemaakt in Sydney zelf en niet heel veel tijd hebben kiezen we voor de wandeling van Bronte Beach naar Bondi Beach. We pakken de bus die stopt bij Bronte Beach.

Het is vandaag een stuk warmer dan gisteren en dat is op het strand goed te merken. Er zijn meer mensen op het strand om lekker van het zonnetje te genieten. Het is bijzonder om te zien hoe dicht de huizen tegen het strand aangebouwd zijn. Als je bovenop zo’n klif woont moet je wel een prachtig uitzicht hebben. Vanaf het strand kun je de wandelroute zien lopen. Het valt ons op dat het strand is ingedeeld in verschillende sectoren. Zo mag je aan de zijkanten surfen en is het midden dan weer gereserveerd voor de zwemmers. Ook wel logisch, want aan de zijkanten slaan de golven lekker op de rotsen. We kijken even toe hoe anderen lekker in het water zwemmen, het is ons te koud. Tijd om te gaan wandelen!

Van klif naar klif

Het mooie van deze wandeling is dat je echt langs de kust loopt, van klif naar klif. Je hebt hier prachtig uitzicht over de oceaan en de kust. Het doet ons denken aan de Great Ocean Road, waar je ook dit soort uitzichten hebt. Alleen doen we het deze keer met de benenwagen. Het is een populaire wandelroute, want we komen heel veel andere bezoekers tegen. En het is van verre al zichtbaar waar je een mooi uitzichtpunt hebt, want daar staat de hele meute te poseren. Toch loop je elkaar niet echt in de weg, omdat iedereen op zijn/haar eigen tempo loopt. Er gaan eigenlijk net zoveel mensen naar Bondi Beach als de andere kant op. Het is ook geen ingewikkelde route, want er is gewoon één pad wat je volgt. Ook zien we veel mensen die lekker met hun hond wandelen.

Voor we het weten is Bondi Beach alweer in zicht. Vlak voordat je bij het strand komt vind je nog een zwembad. We staan even te kijken, want het zeewater slaat gewoon over de rand het zwembad in. Zo te horen is het water niet al te warm. Boven zit een hond die blijkbaar bij één van de bezoekers hoort heel trouw toe te kijken en te wachten tot het tijd is om verder te gaan. Als we op het strand aankomen zien we ineens dat de muur hier helemaal beschilderd is door verschillende kunstenaars. Dit hebben we gisteren gemist. Doordat elk werk door iemand anders is gemaakt wisselen de stijlen en kleuren en dat maakt een verrassend geheeld. Ook staan de Instagram-handles erbij, zodat je ze ook kunt volgen op internet.

De balans opmaken

Aan het einde van de wandeling zoeken we een leuk restaurant op waar we gaan eten en de balans opmaken. We zijn nu 10 dagen in Australië en tot nu toe is het nog niet wat we ervan hadden verwacht. Deels komt dit door het weer en de periode waarin we zijn aangekomen. Deels komt dit door de hoge kosten die we hier kwijt zijn. In de 10 dagen dat we hier zijn hebben we bijna net zoveel uitgegeven als in een maand in Azië. En dan hebben we nog niet eens iets bijzonders gedaan. En dus hakken we de knoop door, we gaan ergens anders heen. Als we weer terug zijn in Nederland gaan we sparen voor een Australië-vakantie. Dan huren we een camper en gaan we dit enorme land eens goed verkennen. Voor nu gaan we op zoek naar andere landen waar we iets meer uit ons geld kunnen halen. Maar misschien nog wel belangrijker; waar het lekker warm is!

Vind je dit leuk? Pin het!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties