Beijing – Temple of heaven

Omdat we een beetje gesloopt zijn door het beklimmen van de Chinese muur willen we vandaag iets kleins bezoeken. Eén van onze kamergenoten had het over de Temple of Heaven en dat lijkt ons een uitstekend plan voor vandaag. Hoe groot kan een tempel zijn?

Bij aankomst hangt een plattegrond. Oeps, dit is niet gewoon een tempel, maar een heel groot park met allerlei bezienswaardigheden. Het park heeft maar liefst een oppervlakte van 267 hectare! We hebben ons op het verkeerde been laten zetten door de naam. Maar goed, we zijn er nu toch en we laten ons niet kisten. Dus kopen we een kaartje voor toegang tot het park plus een aantal bezienswaardigheden en beginnen we aan de tocht door het park.

20160923_131645

 

The Hall of Prayer for Good Harvests

De eerste bezienswaardigheid op ons pad is the Hall of Prayer for Good Harvests. Het ronde gebouw zie je van ver al staan. Aan beide zijdes staan bijgebouwen waar je kunt zien hoe het gebouw is ontwikkeld door de jaren heen en wat er komt kijken bij het offerritueel. Het gebouw zelf heeft een diameter van 36 meter en is 38 meter hoog. Het is gebouwd op 3 terrassen van wit marmer en is helemaal van hout. De keizer kwam hier om te bidden voor goed weer en een goede oogst. Het gebouw is prachtig om te zien met alle details en vooral de kleuren springen er uit. Het doet ons denken aan de Verboden Stad, alleen waren de daken daar oranje. Hier zien we vooral blauw. Onderzoek leert ons dat dit is omdat het de hemel moet voorstellen.

The Seventy-Year-Old Door

Achter the Hall of Prayer komen we een deur tegen waar een bord bij staat. Deze deur is geplaatst in 1779 voor keizer Qianlong. Hij was destijds 70 en de afstand tussen de gebouwen werd erg groot om af te leggen. Dus bouwde men deze deur om de afstand te verkleinen. Omdat de keizer bang was dat anderen misbruik van de deur zouden maken maakte hij de regel dat alleen zijn kinderen er gebruik van mochten maken zodra ze 70 jaar waren. Er is na keizer Qianlong nooit meer een keizer geweest die deze leeftijd bereikt heeft en hij is dus ook de enige die er gebruik van heeft gemaakt.

20160923_135813 20160923_135821

The Imperial Vault of Heaven (Echo wall)

De tweede bezienswaardigheid op ons pad is the Imperial Vault of Heaven. Het gebouw lijkt op the Hall of Prayer qua stijl en bouw, maar is een stuk kleiner. Dit gebouw is omringt door de Echo Wall. Doordat de muur rond is zorgt de akoestiek er voor dat je met elkaar kunt praten als je allebei aan een andere kant staat. Nou ja, in theorie. Het is zo rumoerig dat het in de praktijk niet werkt. Veel Chinezen proberen het wel door op een kleine afstand van elkaar te gaan staan. Om de binnenkant van the Imperial Vault te bekijken gaan we in de rij staan. Een fijne oplossing, want zo beland je niet in een menigte Chinezen die elkaar verdrukken en overal hun selfiestick voor gooien. Je loopt zo gewoon achter elkaar aan en kunt even stoppen om foto’s te maken.

The Circular Mound Altar

De derde bezienswaardigheid die we in mogen met ons kaartje is The Circular Mound Altar. Dit is het altaar waar de keizer vroeger offers bracht. Het bestaat uit 3 platformen, marmeren cirkels die steeds kleiner en hoger worden. Overal is het nummer 9 in verwerkt, het aantal treden om omhoog te komen, de versieringen. Op het hoogste platform precies in het midden bevind zich het Heart of Heaven. Elke Chinees gaat precies op dat punt staan om een foto te maken, de meeste poseren er nog mooi bij ook. Dit laten we maar even voor wat het is, anders staan we nog wel even te wachten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

dsc_0432

Divine Music Administration & Palace of Abstinence

We lopen verder door het park en komen uit bij de Divine Music Administration. Als we ons kaartje geven mogen we er niet in en moeten we een nieuw kaartje kopen. Daar hebben we geen zin in, dan lopen we wel verder. Maar ook het Palace of Abstinence komen we niet in zonder een ander kaartje te kopen. We vinden het wel best, we hebben al meer gelopen dan de bedoeling was. Op de terugweg lopen we nog even langs de Seven Star Rocks. Men dacht lange tijd dat het meteoren voor moesten stellen, maar de stenen staan symbool voor de pieken van de Taishan bergen. Een mooie afsluiting van de Temple of Heaven.

20160923_155322

Tijd om de metro te zoeken en richting ons hostel te gaan!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne

Weer een dag met een gouden randje zeker. Met blauw en rode verftinten. Leuk hé zo n vergissing in de groott, kom je je dag wel mee door.

Peter

Wel jammer van al die drukte zeg