Beijing – Het zomerpaleis

Het laatste item wat nog op ons verlanglijstje staat voordat we Beijing verlaten is het Zomerpaleis. Het ligt een heel eind van ons hostel vandaan, dus we nemen de metro. Een overstap en een klein half uur later stappen we uit en lopen het laatste stukje richting de ingang. We hebben op de kaart al gezien dat dit een heel groot complex is en we zijn benieuwd wat we gaan aantreffen. We kiezen weer voor een combinatieticket van toegang tot het park en bezienswaardigheden en gaan wandelen.

20160927_134739

Suzhou Street

We lopen richting de brug voor ons en zien beneden allerlei leuke kleine winkeltjes. Dit is één van de bezienswaardigheden op ons ticket en we lopen via de trap naar beneden. De hele straat ligt om het kanaal heen en het is best smal. Gelukkig is er hier gekozen voor het eenrichtingsverkeer principe. Dit straatje bevat ongeveer 60 winkeltjes en is gebouwd zodat de keizers en concubines zich konden vermaken. Het is gebaseerd op de plaats Suzhou die aan een rivier ligt en waar dit soort winkelstraatjes gangbaar zijn. We zien vooral souvenirwinkeltjes en etenstentjes, waar we nu al uitgenodigd worden voor noedels. Daar vinden we het nog iets te vroeg voor. Ook het boottochtje over het kanaal laten we even voor wat het is. We lopen het hele straatje door en genieten vooral van de sfeer. Als we het straatje helemaal rond zijn klauteren we weer naar boven om onze tocht voort te zetten.

Longevity Hill

Als we verder lopen zien we elke Chinees met camera op de rotsen klimmen om een selfie te maken. Een vermakelijk fenomeen. We klimmen zelf ook steeds verder omhoog en genieten van het uitzicht op de stad. Op deze heuvel bevinden zich onder andere de Tower of Buddhist Incense en het Pavilion of Precious Clouds. De eerste kun je beklimmen, de tweede zie je vanaf de toren. Op de achtergrond doemt het meer ook op. We dalen langzaamaan af en eten aan de rand van het meer even een broodje.

Kunming Lake

Het zomerpaleis ligt aan een groot meer waar heel veel bootjes op varen. Een loopje langs de verschillende steigers leert ons al snel dat we het beste in de grootste boot kunnen stappen voor een ritje van zo’n tien minuten. Waterfietsen zien we namelijk niet zo zitten, het meer is enorm. En een bootje met een motor kost gewoon teveel geld. We kopen twee tickets en mogen direct doorlopen naar de boot. Enkele minuten later vertrekken we. De boot gaat eerst naar het eiland in het midden van het meer, waar je uit kan stappen, om vervolgens weer terug te keren naar het beginpunt. Wij kiezen voor de laatste optie, zo zien we het meeste van het meer en de omgeving. Met een lekker briesje varen we over het meer, een echt zondagmiddag gevoel.

Garden of Virtue and Harmony

Eenmaal weer aan vaste wal lopen we richting de Garden of Virtue and Harmony. Hier staat een heel groot opera theater, 3 verdiepingen en 21 meter hoog, waar de keizer en keizerin met hun gasten konden genieten van een voorstelling. Voor die tijd is het theater heel modern in de technieken die gebruikt werden, zowel voor het ombouwen als voor de geluiden. Aan beide zijkanten bevinden zich hokjes waar de gasten konden zitten en eten. Achter het theater bevindt zich het Dressing House waar de acteurs zich konden omkleden tijdens een voorstelling.

Topje van de ijsberg

Er is nog veel meer te zien in het zomerpaleis. Je kunt er makkelijk een hele dag ronddwalen. Hoewel er kaarten worden verkocht van het hele complex is het soms toch lastig om te achterhalen waar je precies bent en wat je precies ziet. Maar dat is ook niet het belangrijkste. Het complex is zo divers met zijn heuvels, tempels, water en andere bezienswaardigheden en een mooie afsluiting van onze periode in Beijing!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties