Universal Studio’s Singapore

Bij binnenkomst in Maleisië krijg je een stempel waarmee je maximaal 90 dagen in het land mag blijven. Ongemerkt hebben we die drie maanden alweer opgebruikt en dus is het tijd voor een korte vakantie. We moeten namelijk nog even in Maleisië blijven in verband met fysiotherapie. De tickets naar Singapore zijn super goedkoop, zeker als je geen bagage meeneemt en dus is de beslissing snel gemaakt. We combineren het praktische met het aangename en boeken online alvast toegangskaartjes voor Universal Studio’s. Per slot van rekening komt onze trouwdag er aan en dat gaan we vieren. Singapore, here we come!

Sentosa Island

Het eerste wat ons gelijk opvalt als we naar ons hotel lopen is dat alle restaurantjes open zijn en er ook overal mensen zitten te eten. Even een break van de ramadan. Het is vanaf Kuala Lumpur naar Singapore nog niet eens een uurtje vliegen, maar toch een wereld van verschil. Bij het inchecken hebben we mazzel, we krijgen een gratis upgrade naar een kamer mét raam! De jongen van het hotel legt alvast uit hoe we morgen bij Universal Studio’s komen.

Universal Studio’s Singapore ligt, net als de meeste andere pretparken, op Sentosa Island. Je kunt dit eiland op verschillende manieren bereiken. Er gaat een kabelbaan, je kunt met de Sentosa Expres (een soort metro) of je loopt er heen via de boardwalk. We kiezen voor de laatste optie, even een lekker stukje wandelen. Het is even zoeken waar de ingang van Universal Studio’s is, want we komen eerst langs alle andere attracties. Zo zit er hier onder andere ook een aquarium, allerlei restaurantjes, een hotel, een waterpark, verschillende musea en nog veel meer. Je kunt hier echt wel een paar dagen doorbrengen als je de tijd hebt (en het budget)!

Singapore, Sentosa Island, Backpackjunkies

Universal Studio’s Singapore

We hebben onze kaartjes online gekocht, dus we kunnen zo doorlopen naar de ingang. Als we binnenlopen is het eerste wat we zien een groot bord met Minions. Deze periode staat helemaal in het teken van de film die net is uitgebracht en je kunt hier allerlei souvenirs kopen in Minion-stijl. Het park zelf is opgedeeld in 7 themagebieden: Hollywood, Madagascar, Far Far Away, The Lost World, Ancient Egypt, Sci-Fi City en New York. Hollywood is het straatje waar je binnenkomt met de winkeltjes en we beginnen vandaag in Madagascar.

Singapore Universal Studio's, Madagascar, Backpackjunkies

Het leuke is dat het hele gebied in stijl is ingericht, aan alle details is gedacht. Zelfs de kraampjes waar je eten en drinken kunt halen passen helemaal in de stijl van het thema. We gaan in de rij staan en zijn eigenlijk direct aan de beurt, het is nog lekker rustig. In een bootje vaar je door verschillende hallen waar het complete verhaal van de film wordt uitgebeeld met allerlei (geluids)effecten. Het is echt supermooi gedaan en je komt helemaal in de stemming. Al zingend komen we de attractie uit en de rest van de dag krijgen we ‘I like to move it, move it’ niet meer uit ons hoofd. Universal Studio’s Singapore in nu al leuk!

Far Far Away

Door naar het volgende thema, Far Far Away. We lopen langs het huis van Shrek naar het deel met de attracties. Hier is iets meer te doen dan in Madagascar. Eerst maar even een ritje in de junior rollercoaster. Het is een kort ritje, maar de adrenaline is even lekker aangewakkerd. Snel door naar Shrek’s 4D adventure. Nu hadden ze in Legoland ook een 4D adventure en die viel een beetje tegen, de effecten waren slechts bubbels en wat wind. Maar deze 4D adventure is echt 4D! Je stoel beweegt mee met wat je ziet op het scherm, zo af en toe wordt je nat geniest, de wind raast, alles klopt gewoon bij elkaar. Het is een op zichzelf staande film die wel aansluit bij de films zoals we die kennen.

Singapore Universal Studio's, Far Far Away, Backpackjunkies

Als we langs Donkey Live lopen zien we dat de show bijna gaat beginnen. We hebben geen idee wat het precies inhoud, maar gaan alvast in de rij staan. Het blijkt een ‘live’ show te zijn waarbij je Donkey op een scherm ziet. Maar het grappige is dat er wel een interactie is tussen de animatie en het publiek. Er worden twee jongetjes uitgekozen waarmee Donkey een praatje maakt en het is een echt gesprek. Dat is wel cool om te zien. Verder is het lastig om op deze manier je publiek aan het zingen en dansen te krijgen, maar dat zal misschien net aan de groep liggen. De techniek is echter indrukwekkend.

De laatste attractie in dit deel is Puss in Boots Giant Journey. Het is ook een soort rollercoaster, alleen hangt het karretje onder de rails. In een rap tempo zweef je als het ware door een prachtig decor op jacht naar de gouden eieren. Tijdens de rit hoor je ook constant Puss in Boots praten. Alle elementen bij elkaar maken de ervaring compleet.

Singapore Universal Studio's, Far Far Away, Backpackjunkies

Lunchen in Hollywood

We hebben ondertussen wel wat honger gekregen van al het gewandel en de adrenaline. Aan het begin hebben we een heuse Amerikaanse diner gespot en daar gaan we eten. Wat is er nu lekkerder dan een echte hamburger met frietjes op zo’n dag als vandaag? De diner is ingericht in de jaren ’50 stijl en dus staan er grote jukeboxen in het midden, hangt er lekker foute neon-verlichting en staan er mooie rode boots. Als kers op de taart worden we getrakteerd op een optreden van The Cruisers. Een viertal jongens die in de jaren ’50 stijl gekleed zijn en liedjes uit die periode zingen. Heerlijk!

The Lost World

Nadat we weer wat energie op hebben gedaan is het tijd om verder te gaan waar we gebleven waren, The Lost World. Dit deel is gebaseerd op Jurassic Park. We kijken even bij de wildwaterbaan, maar de mensen komen doorweekt de attractie uit. De Canopy Flyer past meer in ons straatje. Ook deze rollercoaster hangt weer onder de rails en de karretjes zijn geschikt voor 4 personen. Twee kijken vooruit en twee kijken achteruit. Hier hang je echt los met je voeten, wat een vliegende ervaring creëert. We hebben geluk en zitten lekker voorin het karretje. Als je zo los zit heb je het idee dat je bij elke boom je voeten in moet trekken. Daar heb je toch minder last van als je in een dicht karretje zit. Maar de rit is heerlijk verkoelend en we hebben een prachtig uitzicht over het park.

Singapore Universal Studio's, The Lost World, Backpackjunkies

Ancient Egypt

Door naar Ancient Egypt voor de volgende attractie, Revenge of the Mummy. Dit is de eerste attractie waar we onze tassen en losse spullen niet mee mogen nemen. Dus eerst op zoek naar een kluisje om alles even in te bewaren. Het is, als je doorhebt hoe het werkt, een mooi systeem. De eerste 40 minuten zijn gratis en pas daarna moet je betalen. Hopelijk lukt het ons om voor die tijd terug te zijn. We gaan in de rij staan, maar die blijkt toch een stuk langer dan het bord bij de ingang aangaf. Op de borden staat wat we kunnen verwachten en vooral de opmerking over ‘backwards action’ maakt ons een beetje zenuwachtig.

Als we gaan zitten begint de rit een beetje zoals Madagascar. We ontspannen een beetje, al die extra stress om niks. Maar dan komt de vaart er toch goed in. Het is een indoor rollercoaster, dus in het donker storten we naar beneden. Ergens halverwege stopt het karretje ineens voor een deur. Je verwacht dan dat die langzaam omhoog gaat en dat je dan verder rijdt. Maar ineens schieten we naar achteren! Dat is dus die ‘backward motion’. Even verderop draaien we weer om en gaan gewoon vooruit verder. Dit is echt een van de meest verrassende attracties ooit! Het is dat de rij zo lang was, anders waren we direct nog een keer gegaan.

WaterWorld

Hoog tijd om van een ander soort actie te gaan genieten. De water/actieshow WaterWorld staat op het punt om te beginnen. Als we binnenlopen zien we een heel groot waterbassin met daaromheen een theater van stoeltjes. De onderste rijen hebben een kleurtje en als we goed kijken staat er Splash zone op. Daar gaan we dus maar even niet zitten. Langzaam maar zeker loopt de hele tribune vol en gaat de show van start. De warm-up bestaat uit het natspuiten van de voorste rijen, dat beloofd nog wat voor de echte show!

De show is gebaseerd op de film WaterWorld. We bezoeken de basis van de ‘good guys’ en horen hoe één van de leden een stuk droog land heeft ontdekt. Maar voordat ze er naar op zoek kunnen gaan wordt de basis overvallen door de ‘bad guys’. De show zit vol spectaculaire effecten. En ook al is het bassin niet zo heel groot, er wordt gewaterskied en gevaren. Natuurlijk loopt het allemaal goed af en winnen de goeden het van de slechten.

Sci-Fi City

Het begint wat de sputteren en dat is direct te merken. De bordjes die de wachttijden aangeven blijven leeg, de attracties gaan dicht. We lopen door naar Sci-Fi City in de hoop dat we hier nog iets vinden wat overdekt is. We zijn net op tijd binnen bij Transformers The Ride: The Ultimate 3D Battle, want terwijl we staan te wachten wordt de wachtrij uitgebreid. Ook hier moeten we even geduld hebben. Gelukkkig wordt je beziggehouden door allerlei filmpjes van Transformers die een beetje uitleggen wat er straks gaat gebeuren. Wij zijn speciaal personeel en we moeten geëvacueerd worden van de basis. Dit wordt gedaan door Evac.

Singapore Universal Studio's, Sci-Fi City, Backpackjunkies

We krijgen een 3D bril mee en mogen gaan zitten. Het karretje vertrekt en we zien beelden van een stad die wordt aangevallen. We zitten dus in Evac die ons in veiligheid gaan brengen. Het schokt en doet en beweegt aan alle kanten. Dit is niet echt mijn ding, het gaat veel te snel en ik ben dan ook blij als we weer aan het einde zijn. Ik word altijd misselijk van dit soort dingen. Kenji daarentegen vond het geweldig en zou er zo weer in springen. Maar de wachttijd is lekker opgelopen door de regen, dus dat moet een andere keer maar.

Time to go

We lopen nog wat winkeltjes binnen op zoek naar een souvenirtje en wat lekkers te drinken. Als we bij een cafeetje gaan zitten hebben we zicht op de achtbanen die stilstaan in verband met de regen. Maar het klaart alweer op en de eerste testruns worden gedaan. En dan begint alles weer te draaien. Wij doen nog één keer Madagascar en dan is het helaas alweer tijd om te gaan. We hebben een superleuke dag gehad en Universal Studio’s Singapore is in alle opzichten een fijne verrassing geweest. Met de Sentosa Expres gaan we weer terug naar het vasteland om lekker uit te rusten in ons hotel.

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties