Een stukje Frankrijk in Maleisië

We zoeken nog één laatste tussenstop op weg naar Kuala Lumpur, niet al te ver rijden in verband met het inleveren van de auto. Op nog geen uur rijden van Kuala Lumpur vind je Genting Highlands, een gebied vergelijkbaar met Cameron Highlands. We belanden in de meest bijzondere accommodatie in Maleisië tot nu toe, Colmar Tropicale. Wij dachten dat dit gewoon een hotel was in een Franse stijl, maar het blijkt een compleet (pret)park te zijn.

Colmar Tropicale

Vanuit de verte zien we Colmar Tropicale al liggen, een prachtig kasteel hoog in de bergen. Halverwege de toegangsweg tot het hotel moeten we kaartjes kopen om naar binnen te mogen, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. We volgen de bordjes richting ons onderkomen en voor we het weten staan we midden in een Frans themapark. Aan de horde toeristen te zien die selfies staan te nemen met de gebouwen is dit een uniek iets in Maleisië. Naast het hotel zijn er allerlei verschillende restaurantjes die zijn aangekleed in dezelfde sfeer. Zo is er een Franse bakker, maar ook een Italiaans restaurant. In totaal zijn er 7 verschillende restaurants met elk een eigen thema.

Het park is geïnspireerd door het dorpje Colmar wat in het Franse Elzas gebied ligt. Door de ligging aan de Duitse grens zijn deze invloeden ook goed zichtbaar in de stijl van de gebouwen. De toegang wordt gevormd door een heuse slotgracht met witte en zwarte zwanen. Naast de restaurantjes zijn er enkele attracties en winkeltjes te vinden. Voor een bedrag van RM15 (ongeveer € 3,00) kun je hier de hele dag rondlopen. Daarnaast heb je dan ook toegang tot het Japanse dorp en de botanische tuinen.

Botanische tuinen

Vanuit het hotel gaat er een shuttlebus naar de botanische tuinen en het Japanse dorp. We rijden over smalle bergweggetjes nog verder omhoog en je kunt goed merken dat de weg hier soms wel 10% in hoogte stijgt. De shuttlebus stopt op de parkeerplaats van waaruit je zelf verder kunt wandelen. Maar ja, we zijn zoals gezegd in de bergen en het gaat bijna steil omhoog. Daar hadden we even geen rekening mee gehouden. Helemaal boven aan de weg komen we op de splitsing waar je rechts naar de tuinen gaat en links naar het dorp. Rechts gaat omlaag en links gaat nog verder omhoog, dus gaan we eerst de tuinen bewonderen.

Genting Highlands, Botanical Garden, Backpackjunkies

De botanische tuinen zijn opgedeeld in verschillende delen waar je steeds iets anders kunt zien. In theorie, want we zien vooral heel veel groen. De bloemen lijken overal een beetje uitgebloeid en zien er niet heel mooi uit. Het is hier wel heel rustig en in de verte horen we apen. Via verschillende trappetjes loop je steeds verder naar beneden. Op een gegeven moment kunnen we helaas niet verder, dit deel is (tijdelijk) afgesloten. Maar als we op de grond kijken zien we weer een heel lang spoor van mieren. We hebben dit nu al een paar keer gezien, maar het blijft bijzonder. De colonne is zo lang dat het begin en einde bijna niet te vinden is.

Japans dorp

Terug omhoog, op naar het Japanse dorp. Dit is een combinatie van tuinen in de Japanse stijl met daarbij een aantal gebouwen. Ook is het mogelijk om een kimono te huren voor een fotoshoot of een echte Japanse theeceremonie. Natuurlijk ontbreekt de vijver met grote Koi Karpers ook niet. Er hangt een bordje bij met het verzoek geen stenen naar ze toe te gooien. Het blijft een apart volk, die Aziaten.

Deze tuinen zijn heel anders dan de botanische tuinen. Er hangt echt een Japanse sfeer. Je kunt lekker door de tuin dwalen en er zijn verschillende paden. Hierdoor kom je niet veel mensen tegen. Halverwege staat een huisje waar je even bij kunt komen. We vinden ergens achterin nog een accommodatie met daarnaast een hele luxe spa. Een duur grapje, maar dan heb je ook wat. We slaan het maar even over, ontspannen doen we straks wel weer in ons hotel.

Rest ons slechts de wandeling terug naar de parkeerplaats om de shuttlebus terug te pakken. Het voordeel van deze wandeling is dat hij alleen maar naar beneden gaat. Het is een leuk uitje als je in de regio bent, maar hou er rekening mee dat je aardig wat trappen moet lopen.

Terug naar Kuala Lumpur

En dan zit onze roadtrip er al weer op, wat gaat de tijd toch snel. We moeten de auto weer inleveren op het vliegveld. Nou is de afstand van Genting Highlands naar Kuala Lumpur zelf niet zo heel groot, maar het vliegveld ligt helemaal aan de andere kant van de stad. En dan zie je eigenlijk pas goed hoe groot deze stad daadwerkelijk is. Het kost ons ruim een uur om van de ene naar de andere kant te komen en dat is zonder files. Twee dagen later staan we weer op het vliegveld, dit keer om afscheid te nemen van Bob & Yvonne. Het was fijn om na een lange periode weer eens iemand te zien en spreken van het thuisfront. Maar wij zijn nog niet uit gereisd en willen nog veel meer zien!

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Daphne | Travelshot.nl

Wat ziet dat er leuk uit zeg! Als ik niet beter had geweten, had ik zo gedacht dat het Frankrijk / Duitsland is 🙂 . De Japanse tuin ziet er ook prachtig uit !