Shop till you drop – Een eerste kennismaking met Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur worden we opgehaald door iemand van ons hotel, hij staat netjes met een bordje klaar. Vanaf de aankomsthal lopen we een stukje naar de parkeerplaats. We hebben nog nooit zo veel winkels gezien rondom een vliegveld. Voordat je naar je locatie door reist kun je nog even een nieuwe garderobe bij elkaar shoppen, je boodschappen doen en de laatste gadgets aanschaffen. Het is vanaf het begin direct duidelijk, Kuala Lumpur is een winkelstad. Maar wij sjouwen enigszins vermoeid achter de chauffeur aan en kunnen alleen maar denken aan een warme maaltijd en een fijn bed. Gelukkig is het niet zo heel lang rijden, een kleine 20 minuten later zijn we ingecheckt en kunnen we gaan eten. We zijn in Maleisië!

Regalia Residence – AirBnB

De volgende ochtend reizen we door naar onze echte accommodatie voor ons verblijf in Kuala Lumpur, een appartement wat we hebben geboekt via AirBnB. Het blijkt alleen een uitdaging om er te komen, want zowel Uber als Grab geven uiteindelijk het resultaat dat er geen chauffeurs beschikbaar zijn. Het is ook nogal een afstand die we moeten overbruggen van dit deel van de stad naar even boven het centrum. Uiteindelijk laten we het hotel een taxi bellen. De chauffeur weet niet precies waar hij heen moet, maar gelukkig hebben we een telefoonnummer van onze host. Hij belt even en dan is het duidelijk en gaan we rijden. Na een klein uurtje rijden schiet de taxichauffeur een wat vervallen uitziende oprit op die omhoog loopt. Als hij stopt kijken we onze ogen uit, moeten we hier wel zijn? Prachtig hoge gebouwen met hele mooie fonteinen ertussen. Dit voelt een beetje als boven ons budget en “we hadden even iets anders aan moeten trekken” schiet door mijn hoofd.

Kuala Lumpur, Regalia Residence, Backpackjunkies

We lopen naar gebouw C, oftewel Milan, om daar in te checken bij de beveiliging. Als alle gegevens in het grote boek staan loopt hij met ons mee naar de lift en zorgt ervoor dat we op de juiste verdieping belanden. Op de 15e verdieping gaan de deuren open en is het een kwestie van het juiste appartement vinden. We doen de deur open en zijn nogmaals met stomheid geslagen, wow! Een prachtig grote woonkamer, een ruime slaapkamer en dan nog een losse badkamer. Dat is weer eens wat anders dan alles in één gepropt in 12m2. Daarnaast hebben we een prachtig uitzicht op Kuala Lumpur en de Petronas Twin Towers. Hier kunnen we wel aan wennen. De komende week is dit ons thuis, wat een weelde 🙂

Zo veel winkelcentra

Bij ons in de buurt zijn vrij weinig restaurantjes en dus zijn we aangewezen op het supergrote winkelcentrum wat zich naast ons appartementencomplex bevindt, Sunway Putra Mall. Met zijn 6 verdiepingen is het nog een ukkie vergeleken bij sommige andere winkelcentra. Het bevat in ieder geval genoeg eetgelegenheden plus een grote supermarkt, zodat we ook lekker zelf kunnen kokkerellen. Op onze allerlaatste dag in Kuala Lumpur durven we het zelfs aan om hier naar de kapper te gaan.

Met de metro en de monorail gaan we richting het Low Yat Plaza. Dit winkelcentrum is volledig gericht op technologie en we hebben nog wat handige gadgets nodig. Als we de monorail uitlopen komen we eerst in een ander winkelcentrum, Sungei Wang. Hier is de grootste uitdaging om de uitgang de vinden, want alle exit bordjes lopen dood in een trappenhuis. En logica helpt ook niet altijd, want je zou denken dat de uitgang op de begaande grond is, maar dat blijkt ook niet overal het geval. De aanhouder wint en dus lopen we tussen de hoge gebouwen in door naar Low Yat Plaza. We zijn nog niet binnen of we worden al van alle kanten geroepen. Of we een telefoon nodig hebben, wat we precies zoeken, dat ze een leuke aanbieding hebben. In de meeste kleine winkeltjes kun je niet eens even rustig kijken of ze zitten al op je nek. Dit is aan ons niet besteed en dus zijn we snel weer vertrokken.

Onderaan de Petronas Twin Towers vind je het KLCC Park met daarnaast Suria KLCC. Weer zo’n enorm groot winkelcentrum, hoewel deze hypermodern is een een wat luxere uitstraling heeft dat de winkelcentra die we tot nu toe hebben gezien. Ook hier zijn er 6 verdiepingen, maar het gebouw is eigenlijk in drieën te verdelen, een midden met twee vleugels. Heel slim zijn de winkels hier ingedeeld per categorie en zo kun je heel eenvoudig vinden wat je zoekt. Dit is lang niet overal het geval. We lopen wat rond, bekijken wat winkeltjes, maar het is vooral het middendeel wat indruk maakt.

En dan de grootste klapper voor het laatst, een winkelcentrum wat zelfs een pretpark heeft, Berjaya Times Square. Dit winkelcentrum heeft maar liefst 10 verdiepingen en je kunt hier makkelijk verdwalen. Alle winkeltjes zitten door elkaar heen, voor de echte shoppingqueen waarschijnlijk paradijs, voor ons een beetje overkill. Wel zijn we heel benieuwd naar het pretpark, want er zou zelfs een achtbaan moeten zijn. Dus gaan we richting de 5e verdieping. Zodra we in de buurt komen zien we inderdaad de achtbaan lopen. We hadden gedacht dat de achtbaan meer in het winkelcentrum zou zijn, maar het bevindt zich in een afgesloten hoek. Het doet een beetje denken aan Speelstad Oranje, alleen zijn de attracties hier wat heftiger. Omdat het allemaal ronddraait en over de kop gaat is dat echt niks voor mij. We zoeken een plekje bij de McDonalds en kijken toe hoe andere mensen de longen uit hun lijf schreeuwen.

Aquaria KLCC

Hoog tijd voor een andere activiteit dan winkelcentra bekijken, we gaan nu visjes bekijken. In het Aquaria KLCC worden drie keer per week de haaien gevoerd en dus gaan we uiteraard op één van die dagen. Na de verplichte welkomstfoto kopen we twee kaartjes en laten we onze paraplu daar maar even achter. We hebben nog nooit zoveel regen gehad als hier in Kuala Lumpur en hier geldt echt “when it rains, it pours”. Op naar de visjes. Het aquarium is echt heel leuk opgezet en aangekleed en er zijn verschillende ruimtes met verschillende thema’s. Ze proberen het ook zo veel mogelijk interactief te maken, zonder de vissen en andere zeedieren lastig te vallen. Zo is er een deel voor de otters met land en water, waar een koepel in gemaakt is, zodat je ze ook onder water kunt zien. En verderop zie je hoe een kleine haaiensoort zich ontwikkelt en mag je de vis aanraken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

We lopen langs de verschillende aquaria en zien eerst allerlei kleinere vissen en dan de grote vissen die echt enorm zijn. Uiteindelijk komen we bij een punt waar we weer op de foto mogen, jeej, en dan worden we op een lopende band gezet. Oke, die zagen we niet aankomen. Maar het is wel supercool, we gaan door een tunnel heen met aan beide zijkanten en boven ons water en vissen. Door de lopende band kun je gewoon blijven staan en genieten van alles wat je ziet, zonder je druk te maken over struikelen of andere mensen. De band gaat echt super langzaam en ook dat is niet verkeerd. Dan roept iemand achter ons ineens “Shark” en zo zwemt er inderdaad een haai recht op ons af. Kenji vindt hem niet groot genoeg, maar ik ben wel onder de indruk. Wat een tanden heeft zo’n beest. Ook de pijlstaartroggen die rondzwemmen zijn enorm. Sommige hebben een superlange staart, en andere moeten het doen met een kort stukje. Ook zien we enorme schildpadden rondzwemmen. Constant schieten er stukjes van Finding Nemo en Finding Dory door ons hoofd.

Als we de tunnel uitlopen zien we de plek waar de vissen straks gevoerd gaan worden. We zijn alleen veel te vroeg en dit is al het einde van het aquarium. En omdat de haaien toch niet groot genoeg zijn besluiten we niet te wachten tot de voertijd. We lopen verder en komen natuurlijk bij de souvenirshop uit. Maar als we doorlopen blijkt er toch nog iets meer te zijn. We zien onder andere hoe zeepaardjes groeien en er staan een altijd terraria met kikkers, schorpioenen en andere beestjes. Een leuke verrassing als je denkt dat je al klaar bent.

Chill-tijd

Ongemerkt zijn we alweer bijna 6 maanden non-stop aan het reizen. En dus hebben we de tijd in Kuala Lumpur gebruikt om even tot rust te komen. Even weer huisje, boompje, beestje, niet elke dag nadenken over waar je gaat eten en wat je gaat doen. Gewoon lekker om rommelen, de website bijwerken, filmpjes kijken en zo af en toe even op pad. Het weer werkt ook niet echt mee, we zitten blijkbaar toch nog in een staartje van één of ander regenseizoen. En dus gaan we eerst naar Sri Lanka om daarna terug te keren in Maleisië. We zijn nieuwsgierig geworden naar dit land wat zo anders is als de landen die we tot nu toe hebben bezocht. Over een maandje komen we terug in Kuala Lumpur en gaan we onze reis voortzetten. Nu eerst op naar Sri Lanka!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Schokker

Dat aquarium dierentuin is echt vet 😮 Leuk ingericht ook