Op ontdekkingstocht door Kuala Lumpur – Little India

We zijn alweer een aantal dagen in Kuala Lumpur. Na wat hoognodige rust hebben we weer zin om de stad verder te gaan verkennen. Deze keer gaan we niet alleen op pad, want we hebben visite! Kenji zijn ouders zijn een maand met ons in Maleisië. Aangezien wij al iets meer van de stad hebben gezien en ook wel zin hebben in een nieuwe ervaring pakken we PocketGuide er weer bij. De Colonial Heritage Trail is zo goed bevallen! Deze keer gaan we voor de Brickfields Heritage Trail die door Little India gaat. We pakken de metro naar KL Sentral en gaan vanaf daar lopen.

Little India – Brickfields

Zodra je de wijk Little India inloopt waan je je direct in een andere wereld. We zien allerlei winkeltjes met mooie lange gewaden die gedragen worden als sari. Ook ruikt het naar Indiaas eten, wierook en bloemen. Er is een straatje vol met kraampjes waar ze bloemen rijgen. Deze bloemencreaties worden meegenomen naar de tempel en daar als offer achtergelaten. Het is echt een stukje India in Kuala Lumpur. Ongeveer 10% van de Maleisische populatie is Indiaas. De naam Brickfields stamt uit 1881. Een grote brand verwoeste bijna alle houten gebouwen in deze wijk. Daarna is er besloten om alleen met stenen te gaan bouwen, zodat dit niet nog een keer zou kunnen gebeuren. Later werd dit ook de plek waar de stenen geproduceerd werden voor de opbouw van het centrum van Kuala Lumpur.

 

International Buddhist Pagoda

We lopen langs de ‘Orthodox Syrian Church’ en willen graag binnen een kijkje nemen. Er staat een man bij het hek, maar zijn Engels is niet al te best. Als ik snel een foto neem doet hij het hek dicht. Oke, we mogen blijkbaar niet naar binnen. Ernaast staat een heel mooi gebouw, wat eruit ziet als een regeringsgebouw. Er onder zitten echter allerlei eettentjes waardoor dat beeld weer wat verstoord wordt. Het blijft hoe dan ook een mooi gebouw.

Als we verder de wijk inlopen staan we ineens voor een boeddhistische tempel. Hier mogen we wel naar binnen en dus gaan we even verder rondkijken. Er staan verschillende gebouwen die elk een eigen functie hebben. In het midden is de tempel met verschillende Boeddha beelden, waar de lokale bevolking zit om te bidden. Buiten de tempel is er een heel gebied waar je kaarsjes kunt branden. Ook staan hier nog twee kleinere Boeddhabeelden. De pagoda is helaas afgesloten, daar kunnen we niet in. In de tuin staat een kleine stupa ter nagedachtenis aan een belangrijke monnik. Midden in de drukke stad is een oase van rust gecreëerd, een plek om je terug te trekken. Op de trappen van de pagoda zit een vrouw in de schaduw op haar gemak een boek te lezen. Ook wij zoeken een plekje in de schaduw waar we even kunnen zitten en wat water kunnen drinken. Het is weer een warme dag in Kuala Lumpur!

Tegenstellingen in Little India

Als we terug lopen richting KL Sentral wordt het contrast tussen oud en nieuw pas echt duidelijk. Achter de oude gebouwen vliegen de skyscrapers de grond uit. En toch vindt ook de natuur hier zijn weg. De bomen die er staan worden met rust gelaten in plaats van geruimd voor nieuwbouw of stadsontwikkeling. De wortels van de bomen hebben hun plek gezocht tussen de straattegels door. Het blijft fascinerend dat alles hier zo goed samenleeft en samengaat. Tegenover een supermodern gebouw van Shell staat een oud Indiaas gebouw wat gebruikt wordt voor educatie en gebedsbijeenkomsten. Er wordt gevochten voor het behoud van de culturele oude gebouwen. Dat maakt deze stad zo bijzonder.

Lichtjes!

’s Avonds eten we bij de foodcourt in Suria KLCC, want je hebt hier voor ieder wat wils. Langs de zijkanten vind je allerlei kleine restaurantjes waar je je eten besteld en in het midden zoek je dan een plekje. Zo kan de één een lekkere hamburger eten terwijl de ander voor de Nasi Lemak gaat. Een ideale uitkomst. Na het eten lopen we naar het park, waar de fontein met lichtjes al aanstaat. Om 8 uur begint de licht- en muziekshow. We hebben deze bij toeval al een keer eerder gezien, maar nu gaan we nog een keer mét de camera!

Na wat oefenrondjes is het zover, de muziek gaat aan en de echte show gaat beginnen. Het leuke is dat de show weer helemaal anders is dan wat we de vorige keer hebben gezien. Het duurt niet al te lang, ongeveer 15 minuten. Maar de muziek en de bewegingen en lichten van de fonteinen zijn goed op elkaar afgestemd. Het vormt een kleurrijk geheel. De perfecte afsluiting van de dag.

Vind je dit leuk? Pin het!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties