Kuala Lumpur Butterfly Park

We ‘wonen’ nu een aantal weken in Kuala Lumpur en hebben onze draai gevonden. Toch kriebelt het, het alledaagse leven is eigenlijk heel saai. We zitten alleen in een buitenwijk van Kuala Lumpur genaamd Petaling Jaya en even op en neer naar het centrum is een dagtaak. Maar sinds 17 juli is de MRT lijn eindelijk officieel geopend. Hoog tijd om deze uit te testen en de rit naar het centrum te maken. Toen we naar het KL Bird Park liepen kwamen we langs het Kuala Lumpur Butterfly Park. Helaas hadden we toen niet voldoende tijd om beide te bezoeken. Dus daar gaan we naar toe!

MRT Sungai Buloh – Kajang Line

De eerste keren dat we in Kuala Lumpur waren hebben we steeds gekozen voor een accommodatie in de buurt van het centrum. Maar nu zitten we dus in een heel ander deel van de stad. De MRT lijn Sungai Buloh – Kajang Line was bij aankomst nog in ontwikkeling. Een rit naar het centrum hield het volgende in: twee haltes met de MRT. Verder met de bus naar KL Sentral. Daar weer door met de juiste metro. Al met al een hele onderneming en we waren minstens een uur onderweg. Daarnaast koste dit ritje maar liefst 12RM.

Sinds 17 juli is de hele lijn geopend. Wij stappen op bij TTDI en gaan naar Muzium Negara (de verbinding met KL Sentral). Een kleine 20 minuten later zijn we er al. De kosten zijn ook flink gedaald, we betalen nu slechts 2RM. De metro ruikt nog helemaal nieuw en ziet er heel modern uit. Onderweg speelt een filmpje hoe de metro tot stand is gekomen en aan welke lijnen er momenteel nog gewerkt wordt. De rit van Petaling Jaya naar KL Sentral gaat voor het grootste deel boven de grond, alleen in het centrum duikt hij onder de grond.

De route van de MRT; het groene deel is al langer in werking, nu rijdt de MRT de hele route

Lake Gardens

Vanuit Muzium Negara lopen we naar de Lake Gardens, een groot park middenin het centrum van Kuala Lumpur. Het is zaterdagochtend en net als elk ander park wat we hebben bezocht in Azië zijn er veel ‘locals’ aanwezig. Sommige komen om lekker een stukje te rennen en anderen verzamelen zich voor een groepsactiviteit. Het park leeft en wordt intensief gebruikt. We moeten er dwars doorheen om bij het Kuala Lumpur Butterfly Park te komen en het is een leuke wandeling.

Klik op de afbeelding voor een grote kaart

Het park is in 1888 aangelegd en ruim 92 hectare groot. Er zijn twee meren die via een kanaal met elkaar verbonden zijn en er zijn verschillende attracties. Je vindt hier bijvoorbeeld een orchideeën tuin, een botanische tuin, het ‘Deer Park’, het ‘Bird Park’ en natuurlijk het ‘Butterfly Park’. Daarnaast zijn er veel wandelpaden, speeltuinen voor de kleintjes en is het mogelijk om een bootje of waterfiets te huren. Als je in het park loopt heb je helemaal niet het idee dat je in een grote stad zit, het is een fijne ontsnapping uit de drukte.

Kuala Lumpur Butterfly Park

Het Kuala Lumpur Butterfly Park is één van de grootste vlindertuinen. Naast de meer dan 5000 vlinders vind je er veel tropische planten, vissen, schildpadden en insecten. De toegangsprijs is 25RM per persoon. Als we de toegangskaartjes hebben gekocht lopen we via een plastic lamellen gordijn zo de vlindertuin in. Het leuke is dat je direct op een soort verhoging staat waardoor je een goed overzicht hebt over de tuin. We zien direct overal vlinders vliegen. Verder is het lekker groen en zien we prachtige tropische bloemen. Er staat niet echt een richting aangegeven dus we lopen gewoon een kant op waar het lekker rustig is. De vlinders zijn zo te zien net van nieuw voedsel voorzien en ze zijn druk bezig met het verzamelen van nectar. Vooral de schalen met vers fruit doen het goed. Ze zijn hierdoor alleen wat lastig op de foto te zetten, want ze vliegen van hot naar her.

De route door de vlindertuin leidt over bruggetjes en uitkijkplatformen, langs watervallen en onder bruggetjes door. Je hebt echt het idee dat je in een prachtig park rond loopt in plaats van een tuin. Alleen hebben we in een gewoon park nog nooit zoveel vlinders bij elkaar gezien. Doordat je zoveel verschillende kanten op kan loop je elkaar ook niet in de weg. We spotten de fotograaf met megazoomlens maar ook het jonge kind wat achter de vlinders aanjaagt en alles wat daar tussenin zit. De vlindertuin biedt voor ieder wat wils.

Andere bewoners van de vlindertuin

Naast de vlinders zijn er ook andere dieren te bewonderen. Zo spotten we onder andere schildpadden, kikkers en vissen. Als je de vlindertuin uitloopt kom je in een grote ruimte waar de insecten hun huis hebben gevonden. We spotten wandelende takken, schorpioenen, slangen, hele grote kevers en nog meer insecten waar ik de kriebels van krijg. Ik laat Kenji even achter en ga nog maar even genieten van de vlinders zelf.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vlak bij de uitgang staan wat tafeltjes waar we even neerploffen om wat te drinken. Dit park is zeker de moeite waard als je wat tijd over hebt in Kuala Lumpur. We hadden er meer van verwacht, maar dat komt waarschijnlijk door ons bezoek aan de vlindertuin in Cameron Highlands. Die vlindertuin was iets kleiner, maar door de medewerkers wel persoonlijker. Al met al was het lekker om weer even op pad te zijn. Rest ons slechts de wandeling terug naar KL Sentral door de Lake Gardens. Tijd om de voetjes wat rust te gunnen en lekker bij te komen!

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties