Een dag in Legoland Maleisië – Johor Bahru

Vanuit Melakka pakken we de bus naar Johor Bahru, een ritje van drie uur. Johor Bahru is op zich niet een hele bijzondere stad, maar tijdens ons bezoek aan Singapore kwamen we er achter dat hier een Legoland pretpark zit. Helaas hadden we in Singapore maar 24 uur en geen tijd om de oversteek te maken, maar we hebben Legoland Maleisië direct op ons lijstje gezet voor als we er ooit in de buurt zouden komen. En nu is het zo ver!

Deze keer hebben we een bus die er uit ziet als een dubbeldekker, alleen zit iedereen boven en is beneden gereserveerd voor de chauffeur en de bagage. En we hebben de beste plekken in de bus, helemaal vooraan! Zo kunnen we lekker om ons heen kijken, een beetje muziek luisteren en voor we het weten zijn we alweer in Johor Bahru. We eten even snel een hapje bij het bus station en bestellen daar alvast een Über om ons naar het hotel te brengen. Dat werkt hier in Maleisië echt heel goed, net als Grab, en is een stuk goedkoper dan de gewone taxi’s.

bus, melakka, johor bahru, kenji, backpackjunkiesWe hebben maar één nacht geboekt in het hotel wat we gevonden hebben, omdat we niet zeker wisten of het iets was. Helaas hebben ze geen kamers beschikbaar voor de overige dagen en moeten we op zoek naar optie twee. Even zoeken via booking levert een prachtig hotel op in de buurt van Legoland. We worden als koning en koningin ontvangen en als we ’s avonds gebruik maken van de shuttle service worden we privé in een dikke Bentley afgezet en opgehaald. Dit is nog eens reizen!

Legoland Maleisië

In 2012 is Legoland Maleisië geopend als het eerste internationale pretpark in Maleisië. Het is het eerste pretpark in Azië met een legothema en het zesde Legoland park wereldwijd. Er zijn zo’n 40 interactieve attracties en shows. Naast het gewone pretpark is er ook een waterpark. Je kunt tickets kopen voor één van beide of een combinatieticket waarmee je naar beide parken mag. Je kunt overnachten in het Legoland Hotel wat zich naast de beide parken bevind. Het is mogelijk om online kaarten te kopen, als je dit ver genoeg van tevoren doet krijg je namelijk korting. Wij betaalden RM312 voor twee tickets voor Legoland zelf (zonder waterpark), omgerekend € 66,00.

Voor degene die de geschiedenis van Lego niet kennen hier het filmpje met The Lego Story. Op verschillende plekken in het park wordt dit filmpje afgespeeld. Het geeft heel mooi weer hoe Lego ontstaan is.

Vanaf ons hotel is het nog wel een stukje rijden naar Legoland en dus schakelen we Über weer in. De chauffeur is blijkbaar nog nooit bij Legoland geweest, want hij wil ons afzetten bij het hotel. Gelukkig hebben we zelf ook navigatie en Kenji vertelt de beste man hoe hij moet rijden om ons op de juiste plek af te zetten. We lopen door een klein winkelcentrum richting de ingang, als we straks iets willen eten hebben we hier in ieder geval genoeg keus. Bij de ingang benadrukken ze nog even dat onze kaartjes alleen vandaag geldig zijn, duh, en dan mogen we naar binnen. We zijn in Legoland!

Waar is iedereen?

De laatste keer dat we in Nederland een pretpark hebben bezocht, de Efteling, stonden we om 10 uur al in de rij om naar binnen te mogen. De hele dag door zagen we overal mensen, stonden we in wachtrijen en ook in de restaurants duurde het wel even voordat je iets te eten kreeg. Hoe anders is het hier in Legoland. Er lopen hier en daar wel wat mensen, maar het is zo rustig, dat we twijfelen of we niet té vroeg zijn. Maar de attracties zijn gewoon open en we komen er al snel achter dat de rust ook zo zijn voordelen heeft. Je kunt bijvoorbeeld gewoon blijven zitten als je een attracties nog een keer wilt doen. En zo zitten we tenminste ook eens een keer helemaal voorin de rollercoaster. Alleen bij de wildwaterbaan werkt dit heel erg in ons nadeel, maar daarover later meer.

Legoland Maleisië is opgedeeld in 6 regio’s met een thema: Lego Technic, Lego Kingdom, Imagination, Land of Adventures, Lego City en Miniland. Elk stukje heeft naast een aantal attracties ook eetgelegenheden. Er zijn best veel attracties die echt op kleinere kinderen zijn gericht en die wij hebben overgeslagen. Maar er blijft genoeg te zien en doen om je een dag te vermaken!

Star Wars

De eerste attractie van de dag is de Star Wars attractie. We moeten even wachten, want er wordt een filmpje afgespeeld. Gelukkig kun je buiten zien hoelang het nog duurt en op de seconde precies gaat de deur open. We lopen een kleine ruimte in met een groot scherm en een aantal bankjes. Snel gaan we zitten, netjes aan de zijkant, zodat de kleine kindjes ook wat kunnen zien. Na het filmpje mogen we verder lopen. Er zijn 7 ruimtes met elk een bepaalde scene uit Star Wars. Elk display heeft knopjes waarmee je een actie aanroept. De constructies die er staan zijn echt enorm. Overal staat een bordje bij hoe lang het heeft geduurd om het te bouwen of hoeveel steentjes er zijn gebruikt. Het is duidelijk dat de bouwers echt een passie voor Lego hebben!

Nog een keer, nog een keer!

Tijd voor wat actie, de eerste echte attractie wordt een rollercoaster. We vragen voor de zekerheid even of hij niet per ongeluk over de kop gaat. Het meisje kijkt ons wat raar aan maar zegt dat er geen loopings zijn. Bij de attractie kunnen we zo doorlopen en instappen, er is verder helemaal niemand. Dat betekend dus helemaal voorin zitten voor de optimale ervaring. De rollercoaster wordt ook direct gestart, en ondanks dat we de enige zijn doet het personeel lekker enthousiast zijn werk. Het rondje is voorbij voor we er erg in hebben en we snappen nu waarom het meisje een beetje raar keek. Dit is de meest relaxte rollercoaster ooit. We vragen of we nog een rondje mogen doen en dat is geen probleem.

legoland malaysia, johor bahru, rollercoaster, backpackjunkies

Tegenover deze rollercoaster zit er nog eentje die een beetje groter is. Snel lopen we die kant op, we hebben de smaak te pakken. Hier zijn we voor de verandering niet alleen, er zitten al wat mensen in de rollercoaster. We hoeven niet lang te wachten voordat we de rollercoaster van start gaat. We gaan eerst door een aantal kamers met Lego poppen die allerlei kasteeltaferelen uitbeelden. Dan zien we een grote draak en gaan we naar beneden. Deze rollercoaster heeft een iet wat hoger tempo en de bochten zijn ook een stuk scherper. Het echte werk. Ook hier blijven we lekker zitten voor een tweede rondje. Wat een luxe dat dit gewoon kan!

Op eenzame hoogte

We gaan door naar het volgende thema, Imagination. Hier staat de hoge uitkijktoren die we al van verre hebben gezien. In Melakka hebben we de laatste dag ook in zo’n toren gezeten om de stad van boven te bewonderen. En we zijn wel benieuwd hoe Legoland er van boven uit ziet. Als we een plekje hebben gevonden gaat de toren ook direct omhoog. Wat een luxe, onze eigen uitkijktoren! Langzaam gaan we omhoog en krijgen we een goed beeld van de grootte van het park. Tegelijkertijd kunnen we zo mooi even zien waar we zo meteen heen moeten voor de volgende attractie.

Een nat pak

Vanaf de toren lopen we richting de wildwaterbaan. Nou is het bij een wildwaterbaan een gegeven dat je nat gaat worden en ook hier staat bij de ingang een waarschuwing. Maar het is lekker warm, dus een beetje water kan geen kwaad. Er ligt een bootje klaar waar al wat mensen inzitten, daar moeten we bij in. We willen op het tweede bankje gaan zitten, maar we moeten deze keer verplicht vooraan zitten. We beginnen rustig aan met varen en dan worden we omhoog getrokken. Op dat moment balen we al flink van onze plek helemaal voorin. Vooral het moment net voordat je naar beneden stort is heel fijn als je helemaal voorin zit. En dan schieten we met een noodgang omlaag. Het water spat alle kanten op, en als we beneden zijn worden we getrakteerd op een grote golf. We zijn niet een klein beetje nat, maar compleet doorweekt. Nog nooit ben ik zo nat uit een wildwaterbaan gekomen. Tijdens de lunch zien we dat dit echt het noodlot van de voorste plek is. Verder naar achteren wordt je wel nat, maar veel minder. Hopelijk drogen we snel op.
legoland malaysia, johor bahru, wildwaterbaan, backpackjunkies

Game Over

Er is één attractie die net geopend is, Ninjago the Ride, en waar we door het hele park al reclame voor hebben gezien. Het blijkt een spelletje te zijn waar je als echte ninja doelwitten moet raken. Met je armen beweeg je over een soort sensor waardoor je vuurballen schiet. Het ziet er supergaaf uit, maar helaas lukt het ons niet om de high score te verbreken.

Even verderop zit nog zo’n soort attractie, maar deze keer krijgen we een lasergun. Hier zijn we iets beter in en raken we veel meer doelwitten. Ook hier lukt het ons helaas niet om de high score te verbreken. Maar we hebben ons best gedaan en zijn ondertussen weer een klein beetje opgedroogd.

Lunch Break

We hebben ondertussen al wel een beetje honger gekregen, maar we doen nog één ding voor de lunch. De 4d film staat namelijk op het punt om te beginnen. Helaas valt dit een beetje tegen, want de toevoeging tot 4d is slechts een beetje lucht en bellenblaas. De helft van de film hadden we tijdens het wachten al gezien. En misschien zijn we toch niet helemaal de doelgroep voor de Lego films ;-).

We eten een lekkere hamburger met Lego frietjes en als toetje een lekker ijsje. Dat maakt een dagje pretpark compleet. Ondertussen kijken we naar alle andere slachtoffers van de wildwaterbaan die getrakteerd worden op een nat pak. Het is nu ook een stukje drukker, want het hele terras is bijna vol. Toch merk je er nog weinig van bij de attracties, wat wel fijn is.

Het Lego City deel kunnen we bijna in zijn geheel overslaan, want alle attracties zijn voor kleine(re) kindjes. Toch wel jammer dat we niet in die autootjes kunnen stappen à la Verkeerspark Assen. Wat we wel kunnen doen is een rondje door het park in de Legotrein. Als we aan komen lopen roept de stem om dat hij bijna weg gaat, dus trekken we een sprintje. Om vervolgens nog minstens 10 minuten stil te blijven staan…

Ninjago & the Realm of Shadows

Ondertussen is het zonnetje doorgekomen en is het flink warm. Hoog tijd om ons terug te trekken in het theater waar de airconditioning lekker hoog staat. Hoewel we Ninjago niet echt kennen is de show heel erg leuk om te zien. De show is gemaakt in de Bunraku-stijl, afkomstig uit Japan, waarbij de poppen worden bespeeld door mensen die volledig in het zwart gekleed zijn. Je aandacht gaat daardoor echt naar de poppen. De overige special effects maken het verhaal compleet. Normaal gesproken wordt voor zo’n show begint gevraagd om alle camera’s etc. op te bergen. Maar hier mag je foto’s en filmpjes maken, zolang je het maar zonder flits doet. En natuurlijk mag je achteraf op de foto met je favoriet. Dat laten we maar over aan de tientallen kinderen die er rondlopen.

Miniland

Als afsluiting lopen we naar het hart van het park, Lego Miniland. Hier zijn allerlei grote en bekende gebouwen nagebouwd met Legoblokjes. Zo zien we hier de Petronas Twin Towers uit Kuala Lumpur die we ook in het echt hebben gezien, en het vliegveld van Kuala Lumpur. Hier en daar kun je weer op een knopje drukken waardoor er iets gebeurd. Een auto rijdt achteruit tegen een andere auto aan, twee poppetjes proberen een auto omhoog te tillen om een band te verwisselen, de crowd goes wild bij de finish van de marathon. Al die kleine details maken het af.

Al met al hebben we een hele leuk dag gehad in Legoland. We blijven nog een paar dagen in Johor Bahru voordat we doorvliegen naar het andere deel van Maleisië. Daar begint onze reis in Kuching. Maar eerst gaan we nu lekker slapen en dromen van lego, lego en nog veel meer lego!

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties