24 uur in Singapore

Vanuit Koh Kood hebben we de boot gepakt naar Trat. Daar hebben we nog 2 dagen doorgebracht voordat we weer in de bus stapten naar Bangkok. Deze keer was het iets drukker op de weg en duurde de rit best lang. De laatste twee dagen in Bangkok stonden vooral in het teken van opruimen, spulletjes terug naar huis versturen en een plan de campagne maken voor ons volgende stop, Singapore.

We hebben ruim 24 uur om Singapore te verkennen, niet veel, maar Singapore is in vergelijking met de omliggende landen duur. En dus kiezen we voor een aantal korte bezoeken in plaats van één lange. Onze vlucht uit Bangkok landt rond het middaguur. We hebben gezien dat het mogelijk is om je bagage achter te laten op het vliegveld van Singapore, tegen een kleine vergoeding. Alleen is het bagagedepot in deze terminal gesloten. Dus moeten we naar de terminal 2. Als we daar in de rij staan wordt er ineens een bord geplaatst dat ze geen spullen meer accepteren. Even navragen leert dat er een wisseling van de wacht is die een klein half uur gaat duren.  We hebben al aardig wat kostbare tijd verspilt, dus gaan we toch maar eerst naar ons hostel om de spullen daar achter te laten. Vanaf het vliegveld gaan we met de metro die kant op. Een half uurtje later staan we midden in Chinatown.

Welkom in Singapore

Ons hostel zou hier in de buurt moeten zitten, maar met al die Chinese versieringen duurt het even voordat we het bord spotten. Het is een hele rare dubbele constructie, want je hebt een winkeltje en daar achter zitten dan ook nog weer gebouwen. Als we het hostel gevonden hebben checken we in en gaan we ons mooie stapelbed bewonderen. Tja, het is maar voor één nachtje. We zoeken uit hoe we bij Gardens of the Bay komen en dan gaat er ineens een alarm af. Kenji heeft direct door dat het om het brandalarm gaat. We pakken snel de kleine rugtassen en doen schoenen aan om naar buiten te gaan. Op de gang komen we een aantal mensen tegen die een beetje verdwaasd staan te kijken en absoluut geen actie ondernemen. We maken maar even duidelijk dat dit niet normaal is, misschien brand, naar buiten, en dan komen ze eindelijk in actie. Kenji loopt snel naar de overkant waar de receptie zit en komt terug met iemand van het personeel. Gelukkig is er geen brand en de medewerker zet het alarm uit. Ze hebben blijkbaar net iets aangepast en dat heeft het alarm getriggerd. Wij zijn allang blij dat het nu gebeurd en niet midden in de nacht. Hoog tijd om nu dan echt de stad te gaan verkennen.

Gardens by the Bay

We stappen weer in de metro en gaan richting Gardens by the Bay. Dit park wat aan het water ligt is zo’n 101 hectare groot. Er zijn verschillende gebieden in het park, zoals de Supertree Grove of Children’s Garden. Het park is vrij toegankelijk, je betaald alleen entree als je één van de twee observatoriums wilt bezoeken. Vanuit de metrostop staat goed aangegeven waar je precies heen moet en voor je het weet sta je in het park. Als we daar op een bankje even de kaart van het park bestuderen worden we aangesproken door twee Indiase mannen, of we hun oma misschien ook hebben gezien, ze zijn haar kwijt… Dat wordt dan maar verplicht hand in hand door het park lopen, weten we zeker dat we elkaar niet kwijt raken.

SIngapore, Gardens by the Bay, Supertree Grove, Backpackjunkies

We lopen over de Dragonfly brug richting de Supertree Grove. Je ziet de Supertrees overal bovenuit steken, maar als we dichterbij komen zien we dat ze ook helemaal begroeid zijn. De bomen doen mij denken aan een combinatie tussen Jurassic Park en Avatar, heel futuristisch. Er is ook een Skywalk waarbij je van de ene boom naar de andere kunt lopen en overal overheen kijkt. Maar we vinden ons uitzicht nu ook al spectaculair. Op de basis van de boom staat uitgelegd hoe ze hier omgaan met energie. Het ziet er ingewikkeld uit, maar het lijkt erop alsof ze zelfvoorzienend zijn. Best knap om dat voor elkaar te krijgen. Natuurlijk nemen we ook een kijkje bij de observatoriums. De koepels zijn van glas gemaakt en je kunt dus zonder entree te betalen een blik naar binnen werpen. Het ziet er schitterend uit, maar met het oog op de tijd die we nu hebben skippen we ze toch maar even.

Het is ondertussen al bijna half 7, dus hoog tijd om wat te gaan eten. Er zitten allerlei restaurantjes, en hoewel we het idee hebben dat we hier de hoofdprijs betalen, lijkt dat mee te vallen. We vinden een tentje waar we een heerlijke Nasi Beef Rendang eten. Als we bijna uitgegeten zijn zien we buiten ineens lichtjes. De ober verteld dat de licht- en muziekshow net begint. Dat is nog eens timing, we lopen er snel heen en gaan bij de rest van de mensen in het gras zitten. Op de maat van de muziek worden de bomen verlicht wat echt een heel mooi effect geeft. De muziek is ook goed gekozen bij de setting, een beetje futuristisch. De show duurt ongeveer een kwartier en is leuk voor zowel jong en oud.

Na afloop verlaten we het park, net als honderden andere bezoekers. Hutje mutje lopen we naar de metro, waar het ook superdruk is. Gelukkig zien we een bord hangen dat er verderop nog een kaartjesautomaat is en we nemen de gok om daar heen te lopen. Een slimme zet, want we zijn zo aan de beurt. Zo zie je maar weer, soms is het beter om even goed om je heen te kijken. We vinden het mooi geweest voor vandaag, het was een lange dag. Terug naar het hostel om even bij te komen en lekker te gaan slapen. Morgen is er weer een dag!


Botanic Gardens

Het was eigenlijk de bedoeling dat we gisteren na het droppen van de bagage op het vliegveld eerst door zouden naar de Botanic Gardens. Maar dat pakte een beetje anders uit en dus gaan we vanochtend richting de Botanic Gardens. Onze vlucht naar Kuala Lumpur vertrekt vanavond pas om 6 uur, dus we hebben wat tijd. We springen weer in de metro, want die stopt toch voor de deur. De Botanic Gardens is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Het park is in 1859 geopend en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van rubberextracties uit bomen. De oppervlakte van de Botanic Gardens is 82 hectare en bevat meer dan 10.000 soorten planten, bomen en bloemen. Er zijn verschillende themaparken aanwezig, waarvan de National Orchid Garden misschien wel het beroemdste is. Dit is ook de hoofdreden voor ons bezoek aan het park.
Singapore, Botanic Gardens, Backpackjunkies
De metro stopt alleen precies aan de andere kant van de Botanic Gardens. En dus hebben we een aardig wandelingetje voor de boeg. Maar zo zien we wel een hele hoop van de Botanic Gardens. Zo komen we langs de Foliage Garden. En het is net of we de Intratuin zijn ingelopen. Alles wat wij kennen als kamerplant groeit hier gewoon buiten. Ze doen het hier toch een stukje beter dan in de woonkamer. We lopen verder maar dan is onze route geblokkeerd. Er wordt gesnoeid, dus we moeten even een stukje omlopen. Dat zien we op meer plekken in het park, het wordt goed onderhouden, overal zijn ze bezig. En als ze niet actief bezig zijn, dan nog wordt er goed voor de planten gezorgd. We zien een veld vol met bladeren liggen, wat op zich bijzonder is, want die worden juist overal altijd weggeveegd. Maar hier liggen ze met opzet, vooral op de wortels van de bomen, om ervoor te zorgen dat de wortels vochtig blijven en de plant verder kan groeien.

Dan komen we bij Symphony Lake. We zien iets in het water bewegen en denken aan een vis, maar als we goed kijken blijkt het een schildpad te zijn. Hij is niet alleen, er blijken er heel veel te zitten. Overal waar we kijken zien we kleine kopjes die naar boven komen om te eten. Even verderop staat er een gebouw, de Shaw Foundation Symphony Stage. Hier kunnen (klassieke) concerten gegeven worden. Om dit gebouw heen loopt een vijver. In deze vijver zien we een aantal grote vissen. Verder liggen er heel veel waterlelies op het water. Ook zien we hier en daar een libelle. Om het geheel heen ligt een hele grote grasvlakte die momenteel gebruikt wordt door een aantal schoolklassen voor een dagje uit.

Als we eindelijk bij de National Orchid Garden aankomen is het ondertussen al half 1. We halen even snel een broodje om even weer wat energie op te doen en na te denken wat handig is. We hebben straks een internationale vlucht, dus drie uur van tevoren aanwezig zijn. Dan moeten we het hele eind door het park nog teruglopen naar de metro. We moeten onze spullen nog ophalen bij het hostel. En dan nog de orchideeën zien. Dat gaat niet lukken. Dus besluiten we om de orchideeën voor een andere keer te bewaren en terug te gaan richting ons hostel. Het park was íets groter dan gedacht. Maar we zijn blij dat we het hebben mee gepakt, we hebben heel veel mooie dingen gezien.

Singapore, Botanic Gardens, Backpackjunkies

Singapore Changi Airport

Met de metro gaan we terug naar ons hostel waar we onze spullen oppikken en doorgaan naar het vliegveld. Tot onze verbazing mogen we voor deze vlucht zelf inchecken. In China hebben we dit heel veel gedaan voor binnenlandse vluchten, maar mocht dit niet voor internationale vluchten. We printen onze tickets en bagagelabels en gaan richting de bag drop. Ook hier mogen we zelf aan de slag, hoewel er een medewerker rondloopt voor als je er niet uitkomt. Binnen no time kunnen we door naar de douane. We zijn helemaal verbaasd. Ook bij de douane zijn we zo klaar, geen lange controles, geen moeilijk gedoe, gewoon een stempeltje en je staat aan de andere kant. Nu hebben we dus aardig wat tijd te doden, want dit hadden we niet verwacht. Gelukkig zijn er genoeg winkeltjes en eettentjes aan de andere kant en hebben we gratis wifi. Uiteindelijk is er nog een controle bij de gate, maar voor we het weten zitten we in het vliegveld op weg naar Kuala Lumpur. Het was kort, maar krachtig en we komen zeker nog een keertje terug!

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Schokker

Heej niet eens voorbeeld foto’s van de planten die bij mij nog jungle moeten worden? ;p