De constante factor in Azië: de 7-Eleven

Als je voor een langere periode door Azië reist, dan kun je er haast niet om heen: de 7-Eleven. Vaak niet al te grote winkeltjes met allerlei etenswaren en andere producten. Onder backpackers enorm populair en wij snappen helemaal waarom. In de 7-Eleven vind je namelijk veel westerse producten voor die momenten dat je even helemaal uitgenoedeld bent. Daarnaast vind je er ook alle meest belangrijke drogisterij producten zoals tandpasta, deo, zonnebrandmiddel of anti-muggenspray. Omdat alle winkels op eenzelfde manier zijn opgebouwd heb je zo alles gevonden wat je zoekt. Hoewel de plaatsen en landen in Azië heel verschillend zijn ontstond er zo één constante factor; de 7-Eleven.

Wat is de 7-Eleven?

De 7-Eleven is een internationale winkelketen in gemakswinkels. Met vestigingen in 18 landen is de 7-Eleven sinds 2007 de grootse winkelketen ter wereld. Je vind de 7-Eleven in de Verenigde Staten, Mexico, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Hong Kong, Indonesië, Japan, Macau, China, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam en Australië. De 7-Eleven komt oorspronkelijk uit Dallas, Texas en dankt zijn naam aan de (destijds revolutionaire) openingstijden: van 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds. Dit is trouwens ook direct de reden dat het lanceren van de 7-Eleven in Nederland is mislukt, de tijden vallen niet binnen de Winkeltijdenwet.

Bron: 7-Eleven

Het assortiment van de 7-Eleven bestaat uit verschillende broodjes, water, koffie, frisdrank, chips, snoep,  ijs, diepvriesmaaltijden, fastfood, drogisterij-artikelen (denk aan tandpasta, deodorant, zonnebrandcrème en muggen werende spray), sigaretten, drank, telefoonkaarten, praktische producten (zoals poncho’s, oplaadkabels, (wereld)stekkers. Verder staat er vaak ook een pinautomaat waar je geld kunt opnemen met je Nederlandse bankpas. Ook heel herkenbaar, het deuntje als je binnenkomt is overal hetzelfde!

Waarom zijn wij fan?

Overal waar je komt is deze winkel hetzelfde. En dat maakt het makkelijk om heel snel te vinden wat je nodig hebt. In ons geval zijn het vaak kleine boodschapjes, omdat we meestal geen kookgelegenheid hebben. Maar het assortiment bevat eigenlijk alle eerste levensbehoeftes. Verder is het een ideale mogelijkheid om nieuwe dingen te proberen. Denk bijvoorbeeld eens aan de chips-smaken die te vinden zijn in een Nederlandse supermarkt, van naturel tot sour cream & onion. Die smaken kennen ze hier dus niet, maar daarvoor in de plaats zijn er tientallen nieuwe smaken die je kan proberen. Niet altijd een succes, maar soms tref je zo ineens een nieuwe favoriet. Dit zijn onze favorieten tot nu toe:

Favoriete frisdranken:

1. Est cola

In heel veel restaurantjes krijg je Est als je vraagt om cola. En hoewel de 7eleven ook Coca Cola en Pepsi verkoopt, kiezen we toch vaak voor de Est. Deze is net even iets goedkoper en minstens zo lekker. Wij kiezen voor de standaard variant, maar er is ook een Est met oranje dop. Dit doet een beetje denken aan de mix die we vroeger zelf maakten door sinas en cola te mengen. Lekker voor de afwisseling, maar toch liever het echte spul ;).

   

2. Fanta Watermelon

Fanta komt hier echt in alle varianten voorbij. Van de standaard orange fanta tot een chemisch groen goedje wat ook de naam Fanta draagt. We hebben verschillende varianten geprobeerd, maar deze watermeloen variant is tot nu toe favoriet. Deze is namelijk niet zo superzoet en heeft een lekker fris tintje. Heerlijk als het buiten 35 graden is.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

   3. Fanta Lychee

Voor deze Fanta geldt eigenlijk ook wat hierboven staat. Kenji vindt hem niet zo lekker, want hij smaakt naar Lychee. Best raar voor een Fanta Lychee ;). Ik vind hem lekker fris en een fijne afwisseling van alle andere smaken die we tot nu toe hebben geprobeerd. En hij is mooi roze, dat telt natuurlijk ook een beetje mee!

   4. Schweppes Lemon

In één van de tentjes waar we gingen eten en ze geen Engels spraken trok ik dit blikje Schweppes uit de koelkast. Er staat als naam Schweppes Manao op, maar in de volksmond heet het dus gewoon Schweppes Lemon. Het is een beetje te vergelijken met 7-up, maar dan iets minder zoet. And I’ve got a thing for lemon 🙂

Favoriete ijsjes:

1. Cornetto KitKat

Naast de gewone cornetto’s kennen ze hier nog een aantal andere variaties. Zo is er een cornetto chocola, waar alles, tot zelfs het koekje toe chocola is. Maar deze Cornetto KitKat springt er boven uit. Het is wel belangrijk dat het ijsje niet te lang in de diepvries ligt, want daar krijg je een hele zachte kitkat van. Maar als hij vers is… overheerlijk!

2. Cornetto Oreo

Deze cornetto is, ondanks de uitdaging van het opeten, echt mijn favoriet. Er zit bovenop een soort koekje van chocola met daarboven op Oreo kruimels. Dus voordat ik een hapje heb genomen liggen de kruimels overal. In het ijs zitten vervolgens stukjes oreo verwerkt, wat een geweldige uitvinding. Het is haast Ben en Jerry’s met een toevoeging.

Favoriete chips:

1. Makado chips

Deze stokjes komen in drie smaakjes, naturel/barbecue/zeewier. De laatste variant hebben we niet geprobeerd, maar de overige twee zijn erg lekker. Het voordeel is dat deze chips heel goedkoop is en in een normale afsluitbare zak komt. Ideaal dus om mee te nemen tijdens een lange busrit of boottocht.

Favoriete praktische producten:

1. Anti-muggen spray

Muggen en ik, we zijn geen vriendjes. In Nederland hebben we een spray gekocht met 50% Deet en extra etherische oliën, want dat zou beter werken. Toch werd ik nog aardig opgegeten. In de Facebook groep werd dit flesje met roze dop van de 7eleven aangeraden. Het ruikt in ieder geval al een stuk beter en ik moet zeggen dat het sindsdien wel meevalt met de muggenbulten.

  2. Tijgerbalsem

Niet specifiek alleen maar verkrijgbaar bij de 7eleven, maar als we er toch zijn, nemen we hem wel vaak daar mee. Het potje wat we van thuis uit hebben meegenomen ging wel heel rap. Gelukkig kunnen we dus op elke hoek van de straat opnieuw inslaan. Wel handig als je last hebt van een opstandige knie, pijnlijke schouders of een stijve nek.

Backpacken = 7-Eleven

Wat ons betreft kan een reis door Azië niet zonder minstens één bezoek aan de 7-Eleven. Als we ons hostel of hotel gevonden hadden begon direct de volgende zoektocht. En meestal hoefden we niet heel ver te lopen voordat we op de 7-Eleven stuitte. Wij vonden het heel fijn dat er in het grote onbekende toch steeds een vertrouwd element te vinden was.

Wat is jouw ervaring met de 7-Eleven? Ben je er gek op of kun je er best zonder? We zijn ook heel benieuwd naar jouw favoriete 7-Eleven artikel.

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Schokker

OEH doe mij die cornetto kitkat :O

Ik ben ook fan, vooral door het eten dat ze er zo voor je opwarmen, in Maleisië deden ze dit niet, maar in Thailand maakte ik hier dankbaar gebruik van

Yvonne

Haha, een blog naar mijn hart. Ik vond de seven-eleven geweldig in Thailand. Ik was echt super verbaasd om in Noorwegen te zien dat ze daar ook zijn. Dacht dat het echt iets Aziatisch was.. niet dus. Ik heb nu trouwens meteen weer dat irritante deurbelletje in mijn hoofd. 😉