Je (reis)foto’s een plek in huis geven

Het zal je niet ontgaan zijn dat wij tijdens onze reis een heleboel foto’s hebben gemaakt. Van de plaatsen waar we zijn geweest, van de activiteiten die we hebben ondernomen en van de mensen die we onderweg hebben ontmoet. En we zijn zeker niet de enige die zo fervent foto’s staan te maken bij de zoveelste bezienswaardigheid. Het lijkt wel of je tegenwoordig niet meer kunt reizen zonder foto’s te maken. We nemen foto’s met onze telefoon, even snel en makkelijk tussendoor, maar slepen ook een spiegelreflex camera, een digitale camera en een GoPro met ons mee. Ook zien we steeds vaker drones in de lucht waarmee mensen de omgeving in kaart brengen of filmpjes van zichzelf maken.

Maar wat doe je met al die foto’s als je weer thuis bent?

Sinterklaas! Tot 35% korting!

Digitale foto’s vs. analoge foto’s

Nog niet eens zo heel lang geleden nam ik een analoge camera mee op vakantie. Daar ging een rolletje in van 24 of 36 foto’s. Na je vakantie liet je deze afdrukken en kon je beginnen aan je fotoboek. Tegenwoordig maken we makkelijk 36 foto’s per bezienswaardigheid, dus de hoeveelheid foto’s loopt rap op. Vaak blijven deze foto’s ergens op een digitale plek staan totdat je visite krijgt of iemand er naar vraagt. Van onze vakantie’s tot nu toe heb ik elke keer trouw een fotoboek gemaakt, zodat je deze er af en toe eens bij kan pakken en terug kan denken aan die fantastische vakantie. Maar deze reis is nog niet eens ten einde en de hoeveelheid foto’s is enorm. Inmiddels staat de teller op 12459 foto’s en filmpjes. En er komen nog meer bij.

Gelukkig hebben we de mogelijkheid om via onze website of social media alvast een deel te laten zien. Maar we willen onze foto’s ook een plek geven in ons toekomstige huis. Een fijne herinnering aan alles wat we gezien en beleefd hebben. Dus toen we de vraag kregen van fotofabriek of we een foto wilden testen was ons antwoord uiteraard ja!

Ken je Fotofabriek al?

Bij Fotofabriek.nl kun je allerlei fotoproducten bestellen, zoals: fotoboeken, kaarten, agenda’s, kalenders, wanddecoraties en nog veel meer. Fotofabriek is in 2008 opgericht en het productiecentrum is gevestigd in Groningen. In 2017 is Fotofabriek door AvroTros Radar uitgeroepen tot beste fotoboekenleverancier 2017. Kwaliteit, snelle levering en persoonlijke ondersteuning zijn de drie belangrijkste speerpunten. Met behulp van de software maak je op een eenvoudige manier jouw eigen fotoproducten.Fotofabriek.nlWij testen een foto op aluminium van Fotofabriek. Het kleinste formaat is 20×30 en het grootste formaat is 60×90. Je kunt de foto staand of liggend bestellen. De foto wordt afgedrukt op geborsteld aluminium en is UV-bestendig. De foto kan dus ook buiten opgehangen worden. Door de grove structuur krijgt je foto een stoer uiterlijk. Je kunt kiezen uit het standaard ophangsysteem met plakstrips of het zwevend ophangsysteem waar je iets meer voor betaald. Denk erom dat witte kleuren niet mee geprint worden, maar de kleur aannemen van het materiaal. Het is ook mogelijk om een fotocollage te maken van maximaal 4 foto’s.

Hoe maak je een foto op aluminium?

Ik citeer hier eerst even de instructies van de website van Fotofabriek.

Jouw foto op aluminium maak je met deze simpele stappen:

  1. Open de online editor
  2. Upload een of meerdere foto’s voor op jouw aluminium foto.
  3. Plaats je foto’s zoals jij dat wilt en bewerk ze eventueel.
  4. Klik op ‘bestel product’ en jouw foto op aluminium komt snel jouw kant op.

Als je op de link van de online editor klikt kom je direct in het scherm waar je jouw ontwerp kunt maken. In het midden zie je het formaat van de foto die je hebt gekozen. Aan de linkerkant vind je de optie om foto’s te uploaden, op een andere indeling te kiezen of tekst/clipart toe te voegen. Je kunt bij het uploaden ook een foto van Facebook of Instagram kiezen, maar hou er rekening mee dat dit formaat misschien te klein is voor wanddecoraties. Je wilt niet dat je foto op groot formaat korrelig en/of onscherp wordt. Als je een foto hebt gekozen kun je deze nog bewerken met een aantal standaard effecten. Als je helemaal klaar bent kun je het ontwerp bestellen. Weet je het nog niet zeker of wil je het eerst aan iemand laten zien, sla het ontwerp dan op. Zo hoef je niet helemaal overnieuw te beginnen als je de foto wel wilt bestellen.

Zo ziet de editor eruit als je een foto hebt geüploaded

Je ontvangt een digitaal voorbeeld van het eindproduct. Zo kun je zien hoe jouw product er ongeveer uit komt te zien. Ben je niet tevreden, dan kun je nog wijzigingen aanbrengen. Dit is het voorbeeld van de foto die wij besteld hebben:

Snelle levering en het eindresultaat

Een van de speerpunten van Fotofabriek is de snelle levering. Volgens mij heb ik nog nooit zo snel de melding gekregen dat iets binnen was. Het heeft welgeteld één hele dag geduurd voordat de foto afgeleverd werd. Je krijgt ook netjes een track & trace code, zodat je niet onnodig thuis hoeft te blijven. De foto is verpakt in bubbeltjesplastic met extra versteviging om de hoekjes. Dit alles zit netjes in een stevige doos. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele beschadigingen. De communicatie per e-mail is ook duidelijk en heel snel.

En natuurlijk gaat het allemaal om het eindresultaat. Wij hebben een foto gekozen van onze road trip in Australië, omdat we dit goed vinden passen bij het materiaal van de foto. De ruige kust met de spierwitte vuurtoren en het strakblauwe water is iets wat ons altijd bij zal blijven. En dit is dan het eindresultaat:

foto op aluminium, fotofabriek, backpackjunkies

Het is lastig om het aluminium-effect goed op de foto te krijgen door de spiegeling. Maar deze foto krijgt een mooi plekje in ons toekomstige huis! Een van de (hopelijk vele) herinneringen aan onze fantastische reis.

Je reisfoto’s een plekje in huis geven

Ben je na je vakantie ook op zoek naar een manier om je foto’s een plekje in je huis te geven? Neem dan zeker een kijkje bij Fotofabriek.nl! Naast de foto op aluminium hebben ze nog veel meer producten om uit te kiezen. Je kunt een mooi fotoalbum ontwerpen, een agenda of kalender voor komend jaar maken of een van de andere wanddecoraties maken. Welke plek geef jij jouw (reis)foto’s in huis?

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties