Een magische verjaardag in Magic Kingdom

Na een geweldige eerste dag in Animal Kingdom gaan we vandaag opnieuw naar Walt Disney World. Vandaag vieren we mijn verjaardag in Magic Kingdom. Het is goed bevallen om met Lyft van en naar het park te gaan, dus daar kiezen we vandaag weer voor. Als we afgezet worden lopen we richting de ingang. Of nou ja, de eerste attractie van vandaag. Magic Kingdom ligt aan de andere kant van het water en je kunt met de boot of met de monorail naar de daadwerkelijke ingang toe. We kiezen voor de monorail en gelukkig gaat het best snel. Voor we het weten zoeven we over het water naar Magic Kingdom.

Magic Kingdom

Eigenlijk is Magic Kingdom hét hart van Walt Disney World. Dit eerste park werd geopend in 1971 en is het meest bezochte pretpark ter wereld. In 2015 waren er maar liefst 20,5 miljoen bezoekers. Magic Kingdom bestaat uit 6 themagebieden: Main Street USA, Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland en Tomorrowland.

Ook voor Magic Kingdom kun je van tevoren FastPasses aanvragen. De Seven Dwarfs Mine Train is erg populair en de wachttijden lopen snel op. Het loont dus de moeite om hiervoor een FastPass te gebruiken. Hetzelfde geldt voor Space Mountain en Big Thunder Mountain Railroad. Neem bij de uitgang ook zeker een overzicht van alle shows en parades mee, zodat je deze niet mist.

Klik op de afbeelding voor een grote kaart

Happy Birthday

Zodra we in het park zijn gaan we eerst op zoek naar de buttons die je op verschillende plekken gratis kunt afhalen. Per slot vieren we mijn verjaardag en het is een leuk souvenir. Bij één van de winkeltjes vinden we de buttons, een mooie blauwe met Happy Birthday. We hebben een FastPass voor Peter Pan’s Flight en kunnen direct doorlopen. Toch een hele fijne toevoeging, dat FastPass systeem. In deze attractie vlieg je over de stad richting Neverland, waar kapitein Haak moet balanceren om niet weer opgegeten te worden door de krokodil. Het is een leuke manier om het bekende sprookje op een andere manier te beleven.

Walt Disney World, Orlando, Magic Kingdom, Backpackjunkies
De jarige job

Als we uit de attractie komen is de rij bij It’s a Small World ook niet heel lang. Deze attractie hebben we een aantal jaar geleden in Disneyland Parijs ook gedaan en je krijgt het liedje de hele dag niet meer uit je hoofd. Het valt ons op dat de Europese afdeling en dan met name Nederland er wat bekaaid vanaf komt. Tja, dat ligt hier natuurlijk iets verder en daar hebben ze blijkbaar minder affiniteit mee.

Gaston’s Tavern

We zijn alweer even onderweg en kunnen wel even een bak koffie gebruiken. In Fantasyland vind je het kasteel van Belle en daarnaast zit een klein café, genaamd Gaston’s Tavern. Terwijl Kenji een plekje uitzoekt ga ik in de rij staan om koffie te bestellen. Mijn oog valt op enorme kaneelbroodjes die aan de lopende band worden uitgeserveerd. Er gaat een belletje rinkelen, want tijdens mijn research vooraf heb ik over deze kaneelbroodjes gelezen. Natuurlijk kan ik het niet laten om er één bij te bestellen, per slot van rekening ben je maar één keer per jaar jarig.

Zodra ik een hap neem van het enorme kaneelbroodje snap ik alle lof erover direct. Het is een enorm exemplaar wat je prima kunt delen, want anders beland je direct in een suikercoma. Maar als je ooit naar Walt Disney World gaat moet je deze kaneelbroodjes uit Gaston’s Tavern zeker proberen!

Walt Disney World, Gaston's Tavern, Cinnamon Bun, Backpackjunkies

It’s the Muppet Show

Het is vandaag best druk in het park en de wachttijden voor de leuke attracties zijn al aardig opgelopen. We zien dat de wachttijd voor Monsters, Inc. Laugh Floor niet al te lang is en dus lopen we die kant op. In de wachtrij zien we overal oproepjes om je mopjes per sms door te sturen, maar verder hebben we geen idee wat we kunnen verwachten. Als de deuren opengaan zoeken we een plekje in de enorme zaal. Het blijkt een soort stand-up comedy te zijn in Monsters, Inc. stijl. De monsters moeten ervoor zorgen dat wij met z’n allen de lachmeter vol krijgen. We zijn al lang blij dat wij niet worden aangewezen als vrijwilliger, maar verder is het een leuke show.

Zodra we weer buiten staan zien we dat de Muppets bijna beginnen met een show. Kenji is al sinds kinds af aan helemaal fan en dus kunnen we dit ook zeker niet missen. We lopen naar Liberty Square om een plekje uit te zoeken. Het begint langzaam aan te regenen, maar gelukkig hebben we onze poncho’s meegenomen. Dat scheelt weer een hoop geld of een nat pak. De show van de Muppets begint, maar al na 5 minuten wordt de show afgelast in verband met het weer. Dat is een kleine tegenvaller. Gelukkig staan er nog een aantal shows op het programma voor later op de dag. Hopelijk hebben we dan meer geluk.

Als we ’s middags terug komen is het zonnetje weer terug en wordt de hele show uitgespeeld. Het blijkt dat er twee verschillende verhalen zijn (The midnight ride of Paul Revere & The signing of the Declaration of Independence) en dus blijven we zitten voor de tweede show. Het is echt heel gaaf om te zien hoe echt de poppen lijken en hoe goed het klopt met de show en de films.

Be Our Guest

Op het laatste moment is het ons nog gelukt om een reservering te krijgen in het Be Our Guest restaurant. Ik ben echt een fan van Belle en het Beest en wat is nou leuker dan eten in het kasteel uit de film? Het is maar goed dat we een reservering hebben, want er staat bij de ingang een bord dat er vandaag verder geen plek meer is. We lopen door naar de ingang, waar gevraagd wordt wat we willen eten. Hm, dit is niet wat we hadden verwacht. Je moet dus bij de kassa bestellen en betalen en dan wordt het zodra het klaar is bij je tafel afgeleverd. Niet heel veel anders dan de andere restaurants in het park.

Walt Disney World, Be Our Guest, Backpackjunkies

De ruimte is wel heel mooi en je ziet door de ramen sneeuw naar beneden komen. Aan alle details is gedacht. We halen even wat drinken bij de, ons ondertussen zo bekende, soda fountain en kiezen een tafel uit. En warempel, het duurt even, maar dan krijgen we in de hectiek en drukte van het restaurant precies wat we besteld hebben. Het eten is lekker, maar niet heel bijzonder. In dit geval waren de verwachtingen hoog en dan kan het in de praktijk alleen maar tegenvallen. Het is een leuke ervaring, zeker om de ruimte te zien. Maar je kunt net zo lekker in één van de andere restaurants eten.

Even wat actie

We hebben alweer heel wat gezien, maar nu willen we zelf wel even wat doen. Tijd om een score te vereffenen bij Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin. Helaas hebben meer mensen dat idee en dus staan we aardig lang te wachten. Stukje bij beetje komen we steeds dichterbij en dan mogen we eindelijk naar binnen. Dit is een lasergame en je speelt zowel tegen elkaar als voor de highscore. Het is mijn dag niet en Kenji wint dan ook dik van mij.

Tijd om door te gaan naar Big Thunder Mountain Railroad. Voor deze attractie hebben we gelukkig een FastPass kunnen bemachtigen, want de wachttijd staat al op ruim 1,5 uur. Zelfs in de FastPass rij moeten we wachten, maar gelukkig minder lang. Met Mount Everest nog in ons achterhoofd maken we ons op voor de rit. Maar hij valt alleszins mee en het gaat vooral lekker snel. Lekker even uitwaaien en de adrenaline laten stromen.

Natuurlijk kan een ritje in Pirates of the Caribbean niet ontbreken in dit rijtje. Niet direct heel actief, maar in Disneyland Parijs zijn we een aantal jaar terug uit de attractie gezet, omdat iemand het nodig vond om te gaan wandelen. Omdat ze de desbetreffende persoon niet konden vinden en er een risico was dat deze persoon onder de bootjes terecht kon komen werd iedereen geëvacueerd. Hoewel het best interessant was om te zien hoe de achterkant van het park er uit zag, zien we toch liever de hele attractie. Deze keer kunnen we de hele rit uitmaken. Het leuke is dat er toch wel verschillen zitten in de attracties in verschillende parken.

Entertainment en parades

Disney is niet compleet zonder alle shows, parades en entertainment. Tegen het einde van de middag zoeken we een plekje rondom het plein voor het kasteel. De Move It! Shake It! Dance & Play It! Street Party staat op het punt om te beginnen. Het is een show vol muziek, tempo en energie. Het is een sport om alle Disney figuren te ontdekken en het is leuk om te zien dat er ook nieuwe figuren tussen lopen. Zo spotten we de hoofdpersonen uit Zootopia op één van de floats. Maar Mickey is er zelf natuurlijk ook bij, en laat hij nou ook net dit weekend jarig zijn!

Tegen de tijd dat het donker wordt is het tijd voor A Frozen Holiday Wish. We zien Anna, Elsa, Kristoff, en Olaf op het podium verschijnen. In plaats van het verhaal van de film, wat we allemaal kennen, is dit een leuk klein stukje om in de kerstsfeer te komen. Het kasteel wordt omgetoverd tot een prachtig ijskasteel. Het past helemaal bij deze tijd van het jaar. Natuurlijk hebben we in het park al allerlei kerstversieringen gezien en een heuse kerstboom, maar met die lichtjes in het donker is het beeld compleet.

Walt Disney World, Orlando, Magic Kingdom, Backpackjunkies

Wat een feest

De hele dag door ben ik al door heel veel medewerkers gefeliciteerd met mijn verjaardag. Toch leuk wat zo’n button kan doen. Als we ’s avonds nacho’s halen krijgen we er een bakje churro’s gratis bij, als kadootje. We hebben twee fantastische dagen gehad in twee heel verschillende parken. Deze verjaardag kan alleen maar benoemd worden tot beste verjaardag ooit! Ik voelde me echt jarig. Nu is het tijd om terug te gaan naar ons motel om bij te komen en na te dromen. Ben je in Orlando, breng dan zeker een bezoek aan Walt Disney World, het is de moeite waard!

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties