Hong Kong

Hong Kong is een Special Administrative Region of the Republic of China. Het valt onder China, maar heeft toch ook eigen autonomie. Hong Kong viel lange tijd onder het regime van Groot-Brittannië, en bij teruggave aan China is afgesproken dat het een deel van zijn autonomie zou behouden. Dat dit nog steeds tot spanningen leidt bleek een aantal dagen voordat wij naar Hong Kong zouden vliegen. Er waren protesten omdat twee verkozen parlementsleden China niet wilden erkennen als machthebber.

Visa on arrival

Hong Kong kent een visa on arrival. Bij binnenkomst vul je een formulier in waarin je onder andere aan moet geven waar je gaat verblijven. Vervolgens krijg je een zogenaamde landing slip waarmee je 90 dagen in Hong Kong mag blijven. Raak dit losse papiertje niet kwijt, dat kan problemen geven als je weer weg wilt. Helaas krijg je geen stempel in je paspoort, ook niet bij vertrek.

Hong Kong in een opsomming:

Taal: Kantonees, Mandarijn en Engels
Munteenheid: Hongkongse Dollar
Tijdzone: UTC+8

Geld opnemen

hongkongse-dollar-backpackjunkiesDe Hongkongse Dollar kent zowel munten en biljetten. De waardes van de munten zijn: 10, 20 en 50 cent en 1, 2, 5 en 10 dollar. De biljetten zijn beschikbaar in 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 dollar. Naast dat er pinautomaten zijn waar je terecht kunt met je bankpas, is de creditcard ook meer geaccepteerd. De waarde van de Hongkongse dollar is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar.

Engelse invloeden

Hong Kong is lang onderdeel geweest van Engeland. Een van de overblijfselen waar je direct mee geconfronteerd wordt is het feit dat ze hier aan de andere kant van de weg rijden. Gelukkig staat overal bij het oversteken naar welke kant je moet kijken, want uit automatische kijk je toch de verkeerde kant op.

look-right-hong-kong-backpackjunkies