Mae Hong Son Loop (dag 2) – Mae Chaem naar Mae Sariang

Als we met al onze spullen op het punt staan om weg te gaan komt er een Thais vrouwtje op ons af met één enkel woord: koffie? Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. We krijgen een dienblad met een bakje koffie, suiker, melk en een cakeje. Een soort van mini-ontbijtje. De warmte van de koffie doet ook goed, want het is nog vroeg, mistig en koud. Na de koffie rijden we eerst naar het tentje waar we gisteravond ook hebben gegeten voor een wat steviger ontbijt, op een lege maag kun je niet rijden. Ik vraag om GEEN eieren en extra toast en krijg een bord MET eieren maar ook extra toast… Het blijft grappig hoe bepaalde dingen wel overkomen en andere compleet niet. Gelukkig kan ik de eieren bij Kenji kwijt, per slot van rekening is hij ook degene die rijdt. Als we het ontbijt achter de kiezen hebben tanken we nog snel even en we zijn weer onderweg.

Vandaag is het doel Mae Sariang, het meest zuidelijk punt van de Mae Hong Son Loop. De afstand die we af moeten leggen is ongeveer 160 kilometer. Het eerste deel gaat weer over leuke bergweggetjes met scherpe s-bochten, steile afdalingen en pittige stukjes omhoog. We rijden door superkleine dorpjes die bestaan uit een verzameling huisjes met een school en een klein eettentje. Er is bijna geen verkeer op dit deel van de route. Zo af en toe komen we wat locals tegen, maar daar houdt het ook wel mee op.

Mea Hong Son Loop, Mae Chaem, Mae Sariang, Backpackjunkies

Thep Phanom Hot Springs

Na een uurtje rijden stuiten we ineens op een park met hot springs. Er zit niemand bij het toegangshuisje en er staat een bord, dus we weten niet zeker of we er in mogen. Maar als we zien dat een auto het park gewoon binnenrijd gaan we er achteraan. Bij het visitors centrum zit een vrouwtje drinken en snacks te verkopen. Ik vraag of we gewoon mogen rondlopen en ze antwoord met ja. Geen idee of ze begrepen heeft wat ik bedoelde, maar ja is ja. Kenji heeft ondertussen weer bekijks met de Maximus. De man die Kenji aanspreekt verteld dat we ergens 50 bath voor moeten betalen en dat hij voor 350 bath kampeert. Heerlijk, dat vage gedoe. We gaan dus eerst maar even gewoon een rondje lopen.

Bij de eerste hot spring staan 2 dames met een netje waarschijnlijk iets te koken in het hete water. Volgens het bordje is de temperatuur van het water 90 graden. Er komt dan ook aardig wat stoom vanaf. We lopen verder richting de tweede hot spring die eruit ziet als een fontein. Er staat nog een man foto’s te maken. We vragen of hij misschien weet hoe het zit met de toegangsprijs, hij heeft 200 bath moeten betalen. De 50 bath waar de andere man het ook al over had is voor een mineraalbad, wat deze man zeker aanraad. Ik laat Kenji achter en ga even zelf op ontdekkingstocht uit, die mannen ook altijd met hun geklets…

Mea Hong Son Loop, Mae Chaem, Mae Sariang, Thep Phanom Hot Springs, Backpackjunkies

Ik vind een heleboel kleine hot springs bij elkaar die gezellig borrelen. Je ziet hier ook heel gaaf de verkleuringen in de aarde door de mineralen. Even met de hand boven het water en daar komt echt heel wat warmte vanaf.

Als Kenji is uitgekletst lopen we het rondje uit. We zijn nu wel nieuwsgierig naar het mineraalbad en kunnen wel even een momentje van ontspanning gebruiken. Verder naar achteren is een groot gebouw waar we worden ontvangen door een heuse ladyboy. Of we even de ruimtes willen zien? We lopen mee en zien allemaal losse kleine huisjes. Elk huisje heeft een heel groot rond bad die gevuld worden met het water uit de hot springs. Heerlijk even een half uurtje badderen voordat we verder moeten rijden. We komen er als herboren uit.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pad Thai

De weg naar Mae Sariang wordt eindelijk weer iets makkelijker om te rijden. Geen scherpe haarspeldbochten meer, maar fijne bochten die je goed door kan kijken. Het is ondertussen ook wel eens etenstijd, maar er is hier weinig te bekennen. Grote stukken zijn gewoon de weg en het bos en meer niet. Als we dan uiteindelijk een rijtje met eettentjes zien stoppen we. Maar uit al die Thaise borden kunnen we geen wijs worden. En waar er wel Engelse borden zijn serveren ze alleen koffie. Dus lopen we een restaurantje binnen met de vraag “Pad Thai?”. Kijk, dat snapt dat vrouwtje wel. Ze duikt de keuken in en wij de koelkast voor een blikje drinken. Het eten is heerlijk en we kunnen er weer even tegenaan.

Mea Hong Son Loop, Mae Chaem, Mae Sariang, Backpackjunkies

Mae Sariang

We komen steeds dichter in de buurt van onze eindbestemming, hoewel het door al die bochten langer duurt dan je op basis van het aantal kilometers zou denken. Als ik echt even mijn benen moet strekken en we op de kaart kijken blijken we vlak voor het Mae Sariang te staan. Dat is dan weer een meevaller. Met behulp van de navigatie rijden we het laatste stuk richting ons hotel. Het blijkt een soort klein resort te zijn met allemaal kleine huisjes, echt heel schattig. Ook hier spreken ze alleen het hoognodige Engels, wat bij onze gastheer ook inhoud dat hij ons even wijst op zijn prachtige bloemen. Wat is het hier heerlijk rustig, heerlijk groen, een perfecte plaats om 2 nachtjes te verblijven.

’s Avonds rijden we op Maximus naar het centrum van het stadje om een hapje te gaan eten. Mae Sariang is niet heel groot, maar we rijden door een leuke hoofdstraat en vinden uiteindelijk een restaurantje aan het water. Je kan goed merken dat het klimaat hier in het berggebied totaal anders is dan in de steden. Het koelt snel af, zelfs met een jas aan is het nog erg fris. Morgen maar even rekening mee houden. We gaan terug naar ons resort en kruipen lekker onder de wol. Dag twee van de Mae Hong Son Loop was een succes!

Mea Hong Son Loop, Mae Chaem, Mae Sariang, Backpackjunkies

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Me over ME Travel

Wat een prachtige plek! Heerlijk om even zo ver van de bewoonde wereld af te zitten.

Sylvia

Zit een super leuke loop uit. Ik ben ooit in Mae Hong Song geweest om door de jungle te trekken. Was ook een aanrader.

Daphne de Vries

Wat gaaf dat jullie de Mae Hong Son loop doen. Ik ben net in Thailand geweest en alleen het stukje tussen Chiang Mai en Pai gedaan en het stuk naar de Lot Cave (wat prachtig was). Zou zeker de hele loop nog eens willen doen als ik terug ga 🙂

Kheira

Wat een leuke schrijfstijl! Ik wil nog een keertje naar Thailand gaan en wellicht gaan wij de Mae Hong Son dan ook doen!

Judith | Worldwife.nl

Wat een prachtig stukje Thailand is dit! Ik vond het heerlijk om op de scooter rond te toeren door Thailand. Geweldig land.

Mandy

Wat een mooie plek om te verblijven!

Janet | thatonetime

Ik heb dit helaas overgeslagen tijdens mijn rondreis door Thailand maar het klinkt prachtig! Leuk geschreven! 🙂

Marie-Lise (reislustig.be

Fijne blogpost die je zo mee naar Thailand brengt 🙂 en mmmmmm Pad Thai….!