June Lake Loop – Mammoth Lakes

Na een paar dagen in de stad is het hoog tijd om onze nieuwe auto uit te testen in een ander gebied. We verlaten Las Vegas en gaan op weg naar Yosemite National Park. De eindbestemming voor vandaag is Mammoth Lakes, een klein plaatsje wat bij de toegangsweg naar Yosemite National Park ligt. Het is druk de stad uit en dat is even een beetje spannend, want de laatste keer dat we stil stonden voor een stoplicht zag iemand ons over het hoofd. Maar al snel zijn we de stad uit en veranderd de weg weer in de o-zo-fijne bijna verlaten snelweg die we ondertussen al goed kennen. We volgen US Route 95 tot aan Tonopah en gaan dan richting het westen over de US Route 6.

Op weg naar Mammoth Lakes

In de buurt van Las Vegas vind je Death Valley National Park. In eerste instantie wilden we dit park ook meepakken, maar op de website was te lezen dat de temperatuur nog altijd heel hoog ligt, zo rond de 40 graden. Niet echt geschikt om even een lekker stuk te gaan wandelen. Ook kost dit park (net als de Grand Canyon én Yosemite National Park) $ 25.00. Als je alle parken wilt bezoeken kun je beter de verzamelpas kopen. Dat je in de buurt van een echte woestijn bent is op de US Route 95 ook duidelijk, want in geen in velden of wegen is geen groen takje te bekennen. Wel zien we hier en daar gebouwen met een bord ‘Tradepost’, hoewel ze er allemaal een beetje shabby en verlaten uitzien.Mammoth Lakes, Backpackjunkies

Als we de grens oversteken van Nevada naar Californië moeten we door een controlepost. Dit is de eerste keer dat we dit tegenkomen tijdens onze roadtrip en we hebben al aardig wat keren een staatsgrens overgestoken. Er komt een sherrif naar ons toe die vraagt of we misschien groente of fruit bij ons hebben. Als we ontkennend antwoorden mogen we verder rijden en wenst hij ons een fijne dag. We vragen ons af wat er was gebeurd als we (net als alle andere keren) wel twee appels hadden meegenomen voor onderweg. Het landschap veranderd mee met de overgang naar Californië, het is te merken dat we in de buurt komen van Yosemite National Park. Het begint heuvelachtig, maar al snel zien we echte bergen. De temperatuur daalt met de minuut en tegen de tijd dat we aankomen in Mammoth Lakes vriest het al bijna.

Pas op voor beren!

Er zitten in Mammoth Lakes aardig wat motels, maar ze moeten het hier vooral van het winterseizoen hebben. We zien opmerkingen over skiliften die nog gesloten zijn en de gebouwen doen ook Zwitsers aan met al dat hout. Toen we weggingen uit Las Vegas was het 30 graden en nu dit. We gaan snel inchecken bij Rodeway Inn Wildwood. Als alle formaliteiten zijn afgerond vraagt de man of we etenswaar in de auto hebben liggen. Er zijn namelijk beren actief in het gebied en ze zijn niet te beroerd om je auto open te breken. Met deze waarschuwing in de oren geknoopt halen we echt alles uit de auto, want we hebben geen zin om Alamo alweer te moeten bellen voor een nieuwe…

Mammoth Lakes, Bear Area, Backpackjunkies

In de buurt van ons motel zit een tentje waar we ’s avonds een flinke pizza verorberen. We twijfelden nog over de maat, maar net als met alles hier in de Verenigde Staten, geldt hier ook ‘bigger is better’. Er zijn zelfs nog een paar stukken over en die nemen we mee voor de lunch. Amerikaanser dan dit gaat het niet worden.

Als we naar buiten stappen zien we de straat glinsteren en er komt rook uit onze monden. Het is maar goed dat we een kacheltje hebben. We houden onze ogen en oren goed open, maar helaas spotten we geen beren. Misschien hebben we morgen meer geluk.

June Lake Loop

We zijn nu halverwege oktober en de herfst heeft in dit gebied zijn intrede gedaan. Volgens de man van het motel zijn we precies op het juiste moment om de échte herfstkleuren te zien. Hij geeft ons een folder met een aantal gebieden waar je het beste heen kunt gaan. Toevallig ligt één ervan op onze route naar Yosemite National Park. Het is de June Lake Loop, een mooie weg die rondom het naastgelegen plaatsje June Lake ligt. De route is slechts 25 kilometer en je begint en eindigt op de doorlopende weg US Route 395. In de winter is deze route niet (geheel) toegankelijk.

Als we de June Lake Loop inrijden worden we direct getrakteerd op prachtige bergen met sneeuw en hier en daar zien we al een geel plukje bomen. Toch fijn als je medewerkers bij een motel hebt die weten waar ze het over hebben. We zijn heel nieuwsgierig naar de rest.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mammoth Lakes, June Lake Loop, Backpackjunkies

De June Lake Loop loopt langs een aantal kleine plukjes met huizen, motels en winkeltjes. Het gebied is omringd door verschillende meren en vanaf de weg heb je een mooi uitzicht. Er zijn heel veel plaatsen waar je de auto even neer kunt zetten om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Hoe verder je komt op de route hoe meer je de herfstkleuren ziet. We stoppen bij Silver Lake en lopen een stuk langs het meer. Er zit hier ook een winkel/restaurant waar je onder andere visaas kunt kopen. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Aan het meer liggen een aantal boten die je kunt huren, maar daar is het nu te fris voor. Ook hier zien we weer een waarschuwing voor beren. Het is heerlijk om hier even rond te lopen, ondanks de kou. Het voelt als een lekkere Nederlandse winterdag die je afsluit met een flinke mok warme chocolademelk (mét slagroom natuurlijk).

Herfstkleuren en bergen

We stappen weer in de auto om de loop af te maken en worden getrakteerd op nog veel meer herfstkleuren. Langzaam maar zeker laten we de huizen en winkeltjes achter ons en rijden we een gebied in waar je je als Remy voelt. We komen weer een meer tegen, maar hier geen bootjes en vissers. Hier kun je genieten van rust, ruimte en de natuur. De kleuren in deze tijd van het jaar zijn bijzonder, zo helder en fel. En tussendoor zie je genoeg groen, het grijs van de bergen en de blauwe lucht. Het is een waar kleurenspektakel. We zijn blij dat de medewerker van het motel zo enthousiast was en dat we de tijd hebben genomen voor deze omweg. Soms zijn dit soort spontane beslissingen de beste.

Je bent nog geen half uur kwijt aan dit rondje, maar het is zeker de moeite waard. Ben je in de buurt, rij dan zeker even langs. Wij vervolgen onze weg naar de Tioga Pass, de toegangsweg tot Yosemite National Park.

P.S. natuurlijk ook even een foto van onze nieuwe auto, ‘Bob’.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties