Koh Mak – Ta Lay Time

 

Algemeen

Een heerlijke plek in “the middle of nowhere”  op het eiland Koh Mak. We werden vriendelijk onthaald in ons hotel Ta Lay Time. We waren een beetje vroeg, zoals altijd dus genoten we van het mooie uitzicht, de zee, stilte en het internet. De locatie is heerlijk, alleen de weg er naar toe erg hobbelig en hier en daar ontbrak er een stuk weg… Ja, we zijn op een echt eiland.

Aanwezige faciliteiten

Taxi, transfer Ze kunnen taxi voor je bellen. Geen eigen vervoer.
Eten / voedsel Ontbijt inbegrepen. Lunch en diner tegen schappelijke prijs.
Internet & WiFi WiFi is er wel, maar net wel / net niet in onze kamer
Koffie en/of thee Koffie en thee altijd gratis aanwezig in het restaurant.
Verhuur fiets of motor/scooter Scooters te huur. Voornamelijk Honda Scoopy. Sommige in slechte staat.
Ventilator Ventilatoren aanwezig in kamers zonder airco… de meeste dus.
Douche, badkamer, wc Geen warm water in kamers zonder airco… de meeste dus. Badkamer valt onder “normaal”.

Foto’s

Voordelen

De bungalow die we kregen was klein, maar groot genoeg voor ons beiden. We wisten dat er geen airco aanwezig was, maar wel twee ventilatoren. Maar echt helpen deden ze niet.

Het ontbijt zat er bij in en was meer dan genoeg. Ze maken elke dag een ander ontbijt. Erg leuk en verrassend, maar als je bijvoorbeeld geen vis of ei eet, dan wordt het wat vervelend. Maar ik denk dat als je het op tijd meld dat het geen probleem kan zijn en dat ze je wel helpen.

Een scooter is hier zeker nodig en die verhuurden ze. De eerste die ik probeerde had een lekke band, niet echt veilig op deze wegen. De eigenaresse liet een nieuwe scooter komen en het was een Scoopy. Leuke scooter, maar het probleem is de vering… Eigenlijk meer het gebrek er aan. De wegen op Koh Mak zijn gewoon beton platen met enorme gaten er tussen en ik heb ze allemaal gevoeld. Je kunt beter een Honda Click hebben.

Ze zijn ook heel erg behulpzaam met het uitzoeken waar je het beste naar toe kan. Ze vertelt je in alle geuren en kleuren waar je goed kan eten, zwemmen, snorkelen en waar je het beste een tour kan boeken.Nadelen

We wisten dat we geen airco zouden hebben, maar we wisten niet dat de bungalow de hele dag in de zon zou staan. Hierdoor kregen we een beetje een idee hoe een gebraden kippetje tot stand komt. De bungalow leek ook erg nieuw en dezelfde soort werd naast ons ook gebouwd.

De twee ventilatoren hielpen niet echt met deze warmte; ze verplaatste de warmte alleen. Maar in de avond kwamen we er achter dat de lucht in het halletje aardig koel was. Dus zette we daar een ventilator neer die de koele lucht de kamer in blies en de tweede ventilator verspreidde de lucht… Je moet toch een beetje creatief zijn, toch?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Er was geen heet water. De kamers zonder airco hebben geen heet water. Dat betekend dat van de 7 (bijna 8) er maar twee kamers warm water hadden. Dit stond niet op Booking.com en het meisje vertelde ons dat ze het wel probeerd goed te plaatsen, maar dat het niet lukt. Nou kennen we de support van Booking.com en ik ben bereid haar te geloven.

De bungalow is erg nieuw en de deuren aan de voorkant en de ramen zijn hermetisch afgesloten met horren, zodat er geen enkel insect naar binnen kan. Echter, heeft de voordeur een gat van 5 tot 10 centimeter aan de onderkant.

Er was geen internet in onze kamer. We waren net buiten het bereik van de enige router, denk ik. Als ze gewoon een repeater ophingen, dan was het probleem opgelost. Maar soms hadden we 1 streepje in de kamer of moesten we verhuizen naar het restaurant.

Conclusie

Zeker de moeite waard, maar dan wel een andere kamer. Personeel is vriendelijk en behulpzaam en dat maakt het wat beter om er te verblijven als je de verkeerde kamer hebt.

Bekijk de beschikbaarheid

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties