Berlijn – IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

Berlijn - IntercityHauptbahnhof 01 - BackPackJunkies

Algemeen

Het IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof ligt echt naast het grootste, centrale treinstation van Berlijn, ook al merk je daar weinig van. Vanaf deze locatie is het een klein stukje lopen naar de meest kenmerkende locaties van Berlijn; De Bundestag, Brandenburger Tor en het Joodse monument zijn nog geen 30 minuten lopen. Andere plekken, zoals de muur, Checkpoint Charlie enzovoorts kun je beter met de metro doen.

Er zijn een paar restaurants in het treinstation, maar als je een klein stukje met de trein/metro gaat (ongeveer 5 minuten) dan heb je veel meer keus. Wel zit er een Dunkin Donuts, McDonalds, apotheek en wat kleine stationswinkeltjes. Er zijn ook niet echt winkels in de buurt, maar ook hier kan de metro uitkomst bieden.

Aanwezige faciliteiten

Eten / voedsel Het ontbijt bestaat uit een buffet met westerse gerechten. Naast de “normale” broodsoorten zijn er ook echte typische Duits broden met een wereld aan beleg. Daarnaast is er een restaurant waar je kunt lunchen en dineren of gewoon een drankje kunt doen.
Internet & WiFi WiFi is redelijk in de kamer. In het restaurant is het bereik erg goed.
Koffie en/of thee Elke dag schoonmaak. Koffie en thee aanwezig.
Douche, badkamer, wc Badkamer heeft een douche. Altijd warm water. Verder is de badkamer ruim.
Televisie Er is een tv aanwezig.
Er is een plek aanwezig om te werken met een laptop.
Airco Airco aanwezig.
Ticket Een grote plus waren de kaartjes voor de metro. Onbeperkt met de trein/metro tijdens het verblijf. Ook na het uitchecken naar het vliegveld gebruikt, zonder problemen.

 

Foto’s

Voordelen

De locatie is fantastisch. Het ligt zo dicht bij het grootste treinstation van Berlijn en het centrum is dichtbij. Wij hadden in onze kamer geen last van de treinen. Als je een beetje doorloopt kun je binnen 10 minuten bij de Reichstag zijn, 15 minuten naar de Brandenburger Tor en 24 minuten naar het joodse monument.
Het ontbijt is veel, lekker en veel. De medewerkers zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Ze spreken goed Engels (ook al wil je je Duits oefenen). De metro/trein kaartjes zijn een hele grote plus van dit hotel.

Nadelen

De kamer had tapijt, wat bij sommige mensen nadelig werkt met het slapen (snurken). Na de schoonmaak werden de kopjes niet schoon gemaakt of vervangen.

Conclusie

Een geweldig hotel midden in Berlijn. Veel voordelen en een paar kleine nadelen. Zoals eerder gemeld: de tickets voor de metro/trein zijn zo heerlijk! We hebben hier 10 dagen verbleven en het was een goede afsluiting voor onze wereldreis.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties