Chiang Mai – Dozy House

Algemeen

Aan de rand van het oude stadshart van Chiang Mai ligt Dozy House. Dit leuke, gezellige en moderne hostel is een rustpunt in de drukte van de stad. De kamers zijn ruim en licht en voorzien van airconditioning. In de gezamenlijke ruimte kun je de hele dag thee en koffie maken. Ook is het mogelijk om een ontbijtje/lunch te maken. Brood, boter en jam zijn aanwezig net als een broodrooster en een grote pot koekjes voor de lekkere trek. Heb je zin in iets anders dan kun je dit bestellen in de keuken.

Aanwezige faciliteiten

Taxi, transfer De rode ‘songthaews’ rijden af en aan. Dit is de goedkoopste manier van vervoer. Je kunt ook een scooter huren via Dozy House en zelf de stad gaan verkennen.
Eten / voedsel Er staat de hele dag brood, boter en jam klaar. Ook kun je eten bestellen bij de keuken.
Internet & WiFi WiFi is prima in de kamer.
Koffie en/of thee Beneden staat een heetwatertap, oploskoffie en theezakjes.
Douche, badkamer, wc Badkamer heeft een douche.
Televisie Er is een tv aanwezig.
Er is een plek aanwezig om te werken met een laptop.
Airco Airco aanwezig.

Foto’s

Voordelen

Doordat Dozy House aan de rand van het oude centrum ligt is het er redelijk stil. Je kunt via Dozy House verschillende tours boeken, denk aan een kookles of een zipline adventure. Je kunt een scooter huren en zo Chiang Mai en de omgeving verder verkennen. Ook is het mogelijk om je grote koffers en/of tassen tijdelijk achter te laten. Er zijn een aantal leuke lokale eettentjes in de buurt, onze favoriet is It’s Kitchen. Vanaf het vliegveld is het slechts 15 minuten rijden naar Dozy House.

Nadelen

De enige hinder die we hebben gehad is de schoolbel. Maar als je dit aangeeft kijken ze of je een kamer aan de andere kant kan krijgen. Het is wel iets verder lopen naar het toeristische deel van de stad.

Conclusie

Dozy House is een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan Chiang Mai en omgeving. We hadden echt een ’thuisgevoel’ en de medewerkers zijn echt betrokken. Doordeweeks heb je in sommige kamers wat last van de school. Er zijn heel wat leuke lokale tentjes waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. De meer westerse restaurants liggen iets verder van Dozy House. De zondagavondmarkt is echt een aanrader! En ben je van plan de Mae Hong Son loop te gaan doen? Bij Dozy House mag je de grote tassen achterlaten.

 

–> Bekijk nu de beschikbaarheid

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties