Een weekje Lanzarote

Lanzarote, Canarische eilanden, Backpackjunkies

Op het einde van onze wereldreis hebben we de Canarische eilanden bezocht. De eerste twee weken brachten we door op Gran Canaria en de laatste week op Tenerife. Beide eilanden hebben ons zeer verrast. Omdat we het weer wel zat zijn en toe zijn aan wat zon gaan we een derde eiland verkennen. Deze keer gaan we naar Lanzarote, dankzij een leuke actie van EasyJet. We boeken een AirBnB, regelen een huurauto en pakken twee kleine handbagage koffertjes in. Wat is het toch lekker om deze keer niet met 15 kilo op onze ruggen te hoeven sjouwen.

Lanzarote, Easyjet, Backpackjunkies

Vulkanisch eiland

Lanzarote is het meest noordelijke eiland van alle Canarische eilanden. Het is vooral bekend door het vulkanische uiterlijk en de kunstenaar César Manrique. Als je over het eiland rijdt zie je dit ook zeker terug. Er is weinig begroeiing en richting het nationale park zie je overal vulkanisch gesteente. Op elke rotonde die je tegenkomt (en dit zijn er veel!) staan kunstwerken die verwijzen naar César Manrique.

Het eiland heeft alleen maar lage gebouwen, allemaal redelijk in dezelfde witte stijl. De deur- en raamposten zijn blauw of groen geverfd. Doordat de bodem weinig water vasthoudt is landbouw lastig. Hier en daar zie je muurtjes die gebouwd zijn door de lokale bevolking om het water op te vangen en tegen te houden. Op deze manier is het toch mogelijk om druiven, tomaten en aardappels te telen. Ook zie je enorm veel cactussen en Aloë Vera planten.

De markt van Teguise

We beginnen onze ontdekkingstocht in Teguise. Elke zondag is er een markt, waar veel mensen op af komen. Als je op Teguise afrijdt zie je overal mannetjes staan die wapperen met linten om aan te geven dat je daar kunt parkeren. We rijden door tot de dichtstbijzijnde parkeerplaats en laten ons naar een plek dirigeren. Het parkeren kost € 1,80, dus dat is te overzien. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het stadje in en al snel zien we de eerste marktkramen. Op de markt vindt je vooral heel veel souvenirs, waar natuurlijk de Aloë Vera en vulkanische sieraden niet mogen ontbreken. Ook zijn er allerlei restaurantjes waar je lekker in de zon een kop koffie kunt drinken of waar je natuurlijk kunt genieten van de Spaanse Tapas.

Mirador Del Rio

Het bekendste uitzichtpunt van Lanzarote is Mirador Del Rio. Het bevind zich op de noordelijke punt van het eiland en het bevind zich op 475 meter hoogte. Je kunt vanuit hier het eiland La Graciosa zien liggen. De toegangsprijs is € 4,75. We hebben geluk, want het is helder vandaag. Vanaf onze AirBnB is het ongeveer 45 minuten rijden, maar zo krijgen we wel een indruk van het eiland. Op het einde merk je goed dat je omhoog gaat en er zijn een aantal fijne bochten zonder vangrail. Als we aan komen rijden zien we dat we niet de eerste aanwezigen zijn. We parkeren de auto buiten het complex en lopen links langs Mirador Del Rio.

Hoe verder we lopen, hoe beter het uitzicht op La Graciosa wordt. Het is de perfecte dag vandaag, helder met een zonnetje. De kleuren spatten er dan ook vanaf. Het water strakblauw en het eiland geel/oranje achtig, met hier en daar een plukje witte huizen. We schatten in dat we vanaf het uitzichtpunt niet heel veel meer gaan zien en kiezen ervoor om dit over te slaan. Nog heel even genieten we van het uitzicht, voordat we weer in de auto stappen en de terugtocht inzetten.

Lanzarote, Canarische eilanden, Mirador Del Rio, Backpackjunkies

El Golfo, Lago Verde & Los Hervideros

Een ander bekend fenomeen op Lanzarote ligt in de buurt van El Golfo. We stappen weer in onze huurauto en rijden deze keer naar de andere kant van het eiland. Als we aankomen staat de parkeerplaats al aardig vol met onder andere een aantal grote toerbussen. Dit hadden we niet helemaal verwacht. Maar goed, we parkeren de auto en gaan op pad. Je kunt verschillende kanten op lopen en wij volgen eerst het pad bovenlangs. Als je dit pad helemaal uitloopt kom je bij de attractie waar het eigenlijk om gaat, Lago Verde. Lago Verde is een groen meer. Dit meer is ontstaan in een oude krater, waardoor er nu nog steeds ondergronds water wordt aangevoerd naar het meer. De groene kleur ontstaat door de algen die in het zoute water leven. Het is heel bijzonder om te zien, vooral omdat de zee die er vlakbij ligt wel gewoon blauw is.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Al snel zijn we uitgekeken en stappen we weer in de auto om de weg richting Playa Blanca te volgen. Google Maps laat zien dat er hier nog een aantal uitzichtpunten zijn. Bij Los Hervideros parkeren we de auto weer en gaan we op ontdekkingstocht. Dit complex is vooral indrukwekkend omdat je de kracht van het water hier kunt zien en horen. Je kunt op verschillende plekken het water omhoog zien spatten en hier en daar moet je oppassen dat je zelf niet nat wordt. De zee is dan ook wel aardig onstuimig vandaag. Vooral de grot waar het water inslaat en dan terugslaat is erg gaaf. Het geluid buldert door de ruimte. Zowel Lago Verde als Los Hervideros kun je gratig bezoeken.

Cueva de los Verdes en Jardin de Cactus

Onze laatste dag op Lanzarote, een weekje gaat toch wel heel snel voorbij. Hoog tijd om Cueva de los Verdes te gaan verkennen. Dit grottencomplex bevindt zich in de noordelijke punt van Lanzarote. We kiezen via Google Maps voor een toeristische route om even weer iets anders van het eiland te zien. Een goede keus, want zo stuiten we ineens op nog een leuke ontdekking: Antigua Rofera. Dit bevindt zich op de LZ 404, vlakbij de toegang tot de LZ 1. We zien allerlei rotsformaties en je kunt helemaal tot aan het einde doorlopen. Hier vind je nog een aantal grotten, ideaal om in de schuilen als het ineens begint te regenen.

We rijden verder naar Cueva de los Verdes. Het is even zoeken waar we precies moeten zijn, want het enige wat je ziet als je aan komt rijden is een bord en een parkeerplaats. Nadat we de auto hebben geparkeerd gaan we op zoek naar de ingang. Er is een trap naar beneden en daar kunnen we een kaartje kopen. We moeten nog even wachten, want je wordt per groep rondgeleid en de volgende tour begint over 20 minuten. Dat is geen probleem, want je kunt beneden lekker in de schaduw zitten. Als de groep compleet is, mogen we de grotten in. In zo’n veertig minuten tijd dwalen we door de grotten en zien we allerlei mooie formaties.

Eenmaal weer boven zoeken we de auto op en rijden we een stukje terug om Jardin de Cactus nog even mee te pakken. Ook nu blijft het niet droog, maar gelukkig vinden we een plekje in het restaurant wat uitkijkt op de tuin. De tuin zelf is mooi, maar we vinden de toegangsprijs aan de hoge kant voor wat er te zien is. Ben je in de buurt en wil je op een leuke locatie lunchen, dan is dit zeker een aanrader. En als je gek bent op cactussen kun je ook je hart ophalen. Maar verwacht er niet teveel van. Je ziet de cactussen ook in het wild overal op het eiland, dus je mist niks als je deze tuin overslaat.

Lanzarote: klein maar fijn

Onze week vakantie zit er alweer op. We pakken alles in en leveren de huurauto weer in. Lanzarote was leuk, maar de andere Canarische eilanden hebben toch net iets meer te bieden. We missen vooral de variatie, elk dorp ziet er hier hetzelfde uit. Heb je niet veel tijd, dan is Lanzarote een goede keus want in een week pak je makkelijk alle highlights mee.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties