Een weekendje Essen

Essen, Duitsland, Backpackjunkies

Nu we eindelijk weer een beetje gesetteld zijn en het huis ingericht is vinden we het hoog tijd om er weer eens op uit te gaan. We zoeken een leuke stad in Duitsland waarbij de reistijd niet langer is dan 3 uur. Dat is voor een weekendje prima te doen. Na kijken en vergelijken op onder andere Booking.com valt ons oog op Essen. We boeken een hotel en rijden op vrijdagmiddag vanuit het werk richting Duitsland. Even een weekendje lekker niks anders dan wandelen, uitrusten, lekker eten en genieten.

Natuurlijk stoppen we onderweg om even een hapje te eten. En aangezien Duitsland wel meedoet in het WK zijn er allerlei acties. Zo ook bij de McDonalds die we vinden op weg naar Essen. Elke week een andere burger, maar deze week staat de Duitsland burger op de kaart. Leuk om te zien dat dit soort acties toch pas interessant worden als het betreffende land meedoet. Dit weekend moet Duitsland ook een wedstrijd spelen, dus dit zal vast niet het laatste zijn wat we hiervan meemaken.

[aab:2]

Niu Cobbles

Aan de rand van het centrum van Essen vind je het Niu Cobbles hotel. Ons oog viel hierop door de unieke stijl van de kamers die doorgetrokken zijn in de gangen. Daarnaast zit er een metro vlakbij en is het centrum ook binnen loopafstand. Bij binnenkomst valt ons oog gelijk op het bord bij de balie.

We worden vriendelijk te woord gestaan. Gek dat je toch automatisch terugvalt op Engels, terwijl Duits ook prima te doen is. We nemen ons voor dit weekend meer te integreren en waar mogelijk ons Duits te gaan oefenen. De kamer is net als op de foto’s en een hele gave muurschildering neemt de meeste ruimte in beslag. We zetten onze spullen neer en ploffen op het bed. Heerlijk comfortabel en lekker groot. Elke kamer heeft een eigen ChromeCast waarmee je heel makkelijk films en series vanaf je telefoon afspeelt op de tv. We huren een film via Google Play en genieten van een relaxt begin van ons weekendje weg.

Essen: Die Einkaufsstadt

Na een zeer uitgebreid ontbijtbuffet is het hoog tijd om Essen zelf te gaan verkennen. Aangezien we niet vies zijn van een stukje wandelen lopen we richting het centrum van Essen. Het is een wandeling van ongeveer 20 minuten en het is nu nog lekker koel. We lopen onder het treinstation door en dan ben je eigenlijk ook direct in het hart van het centrum.

Essen, Duitsland, Backpackjunkies

Essen heeft geen historische binnenstad meer, omdat het in de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd. Toch zie je hier en daar gebouwen die herinneren aan die periode, waarvan de bekendste de Dom van Essen is. Na de Tweede Wereldoorlog is Essen een echte industriële stad geworden, waar staal en kolen centraal stonden. Zeche Zollverein is het industriecomplex wat je kunt bezoeken om een idee te krijgen van deze periode. Het complex staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Tegenwoordig moet Essen het vooral hebben van alle culturele activiteiten die er georganiseerd worden. In 2010 was Essen dan ook (samen met Istanbul en Pecs) de Europese Culture Hoofdstad. Daarnaast kun je er ook uitgebreid winkelen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Essen, Duitsland, Backpackjunkies

Het is een typische zaterdag in Essen, er zijn aardig wat mensen op de been. Op de pleintjes zijn activiteiten en allerlei kraampjes. Ook lopen er dames en heren rond die Milka’s nieuwste product uitdelen. Aangezien we van plan zijn om nog wel even door te wandelen lopen wij ook even langs om de koekjes te scoren. Rondom de kraampjes zijn er allerlei sportactiviteiten voor kinderen, grappig om te zien en het creëert tegelijkertijd wat reuring. We kijken even op Google Maps en slaan één van de vele winkelstraten in. Als shopaholic kun je je hart hier echt ophalen! Er zijn ongelooflijk veel winkels. Daarnaast zijn er nog een aantal grote winkelcentra waar je bijna kunt verdwalen. En tussendoor vind je meer dan genoeg terrasjes en eetgelegenheden om je voeten even wat rust te geven.

Shop ’till you drop

We lopen op ons gemak door het centrum en genieten van de sfeer en de mensen. Zo af en toe duiken we een winkel in om even te sneupen. Dat het contrast ook hier groot is blijkt uit de tientallen zwervers die we zien zitten tussen het winkelende publiek. Als we moe zijn ploffen we neer op een terrasje voor een stevige cappuccino met een lekkere Duitse traktatie erbij. Dit is toch wel iets wat we missen, gewoon lekker de vrijheid om te doen wat we willen en de rust om uitgebreid op een terrasje te zitten. Je kan goed merken dat we niet al te ver van de grens zitten, want we horen toch nog regelmatig Nederlands om ons heen.

Zodra we weer wat energie hebben duiken we het enorme winkelcentrum in. Hieronder zit ook een metrostation en we proberen uit te vogelen hoe het systeem hier eigenlijk werkt. Natuurlijk is het loket al dicht, want het is weekend. En het internet werkt hier onder de grond ook niet zo heel lekker. Iets om voor de volgende keer te onthouden en dit eerder uit te zoeken. Nu lopen we maar terug naar het hotel, want dat is net zo snel. Moe maar voldaan ploffen we lekker op ons bedje neer en geven we onze voetjes wat welverdiende rust.

WK 2018

Als we ’s avonds op zoek gaan naar een leuk restaurantje zien we al dat er overal tv’s klaar staan. We vinden een leuke Duitse bistro en genieten van een heuse Duitse Schnitzel. Als we willen betalen komen we erachter dat we niet kunnen pinnen. Dat wordt even snel een trip naar het betaalautomaat voor Kenji terwijl ik blijf zitten. Ondertussen staan de tv’s overal aan en klinkt het Duitse volkslied. Grappig om te zien dat het hier net zo beleeft wordt als in Nederland wanneer ‘wij’ spelen. Het duurt gelukkig niet al te lang voordat Kenji weer terug is en we gewoon cash kunnen betalen. Nog geen half jaar geleden wisten we niet beter en hadden we altijd contant geld. Kun je zien hoe snel je weer went en je aanpast aan het land waar je bent.

We lopen nog even een stukje verder om wat boodschapjes te halen en zien overal terrassen vol zitten. Iedereen wil de wedstrijd volgen en zit vol spanning te kijken. Wij genieten van de rust in de wijken als we terug lopen naar het hotel. We kijken weer lekker een film via de Chromecast als ineens overal getoeter klinkt. Het kan niet anders dan dat Duitsland heeft gewonnen. Het blijft de hele avond onrustig.

Essen, Duitsland, Backpackjunkies

Even ontsnappen

En dan zit ons weekend er alweer op. Nog één keer genieten we van een uitgebreid ontbijt buffet voordat we weer in de auto stappen. Essen is een leuke stad voor een kort weekendje weg en het Niu Cobbles hotel is zeker een aanrader. In de auto genieten we van de natuur en de rust en ruimte. Hoe dichter we bij Nederland komen, hoe drukker het wordt. We nemen ons voor om dit soort korte ontsnappingsweekendjes vaker in te plannen. Duitsland is niet ver weg en er is meer dan genoeg te beleven.

Essen, Duitsland, Backpackjunkies

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties