Chinees nieuwjaar in Bangkok & Cloud47

We zijn weer terug in Bangkok na ruim 3 weken in het noorden van Thailand. Deze keer zit ons hotel helaas niet echt heel centraal. Via hotwire.com kun je hotels boeken die ‘veel goedkoper’ zijn dan normaal. Je geeft dan een gebied op en weet dus niet van tevoren welk hotel je precies krijgt. In eerste instantie leek het erop dat we geluk hadden en mooi centraal zaten. Helaas was dit de andere vestiging van het hotel. En dus gaan we vanaf het vliegveld eerst met de airport link en vervolgens met de BTS helemaal naar Bearing, de allerlaatste stop op deze lijn. Vanaf daar is het dan ook nog eens ruim een kilometer lopen door allerlei achteraf straatjes. We vervloeken hotwire.com en besluiten om dit nooit weer te doen, hoeveel korting we ook krijgen. Als we aankomen bij het hotel ziet het er gelukkig wel heel netjes uit. De mensen bij de receptie zijn ook heel vriendelijk. En er komt binnenkort een nieuwe halte bij op de BTS, maar daar hebben we nu even niks aan. Dit worden een paar rustige dagen.

Rechts: het centrum van Bangkok | Links: het vliegveld | Midden onder: ons hotel…

Chinees nieuwjaar

Zoals al eerder te lezen was vieren ze in Bangkok niet echt ons oud & nieuw. Maar er wonen hier heel veel Chinezen en die vieren hun eigen nieuwjaar uitbundig. Dit jaar niet in Chinatown, want dat ligt te dicht in de buurt van het paleis, maar in Lumpini Park. Het blijft bijzonder dat de dood van de koning nog steeds zoveel invloed heeft op dit soort evenementen. Dat is in Nederland dan toch echt heel anders. De vorige keer dat we in Bangkok waren hadden we helaas geen tijd meer voor Lumpini Park dus dit is een goed excuus om daar eens te gaan kijken. We kopen maar direct een dagpas voor de BTS, want met de afstanden die we gaan afleggen is dat een stuk goedkoper.

Voordat we naar het park gaan stoppen we eerst bij Siam. Hier zit een heel groot winkelcentrum met allerlei winkels, en hier is net een Lush winkel geopend. Wij hebben in Nederland de shampoobars van Lush besteld en meegenomen en die zijn ondertussen wel op. Maar we vinden ze zo handig dat we maar eens gaan kijken of we hier nieuwe shampoobars op de kop kunnen tikken.  We kunnen goed merken dat het een feestdag is, want het is al druk in de metro. Maar ook in het winkelcentrum zijn veel mensen te vinden. De Lush winkel ziet er prachtig uit, en we zien een heleboel, maar geen shampoobars. Toch maar even navragen. Het antwoord stelt teleur, ze hebben ze helaas ‘nog’ niet, hopelijk komen ze binnenkort wel. Maar daar hebben we niet zoveel aan, we zijn hier maar een paar dagen. Om deze tocht niet helemaal voor niks te hebben gemaakt gaan we maar eens kijken of we een hapje kunnen eten.

Op de vierde verdieping zitten verschillende restaurants. Wat ons ook al opviel in CentralWorld zien we hier ook, de prijzen liggen aardig hoog. Dan zien we dat er in het midden een foodcourt zit. Hoog tijd om dat maar eens te gaan proberen. Je koopt bij de kassa een kaart met een minimum bedrag van 200 bath. Vervolgens ga je naar het kraampje van je keuze en kies je daar eten/drinken. Ze halen het bedrag dan van je kaart af. Zo verzamel je in stapjes je maaltijd. Als we eten en drinken hebben zoeken we een plekje en genieten we van het eten, de mensen en het concept. Na afloop lever je de kaart weer in en krijg je het geld wat er nog op staat netjes weer terug. Wij zijn fan!

Lumpini Park

Hoog tijd om door te reizen naar Lumpini Park. Dit park wordt ook wel het Central Park van Bangkok genoemd. Het is zo’n 56 hectare groot en bevat onder andere een groot kunstmatig meer, waar je een bootje kunt huren. Het park is in de jaren ’20 aangelegd door koning Rama VI, destijds in de buitenwijken van de stad. Nu ligt het echter midden in het centrum. Het park is vernoemd naar de geboorteplaats van Buddha in Nepal. En nu is het dus dé plek voor alle festiviteiten rondom het Chinese nieuwjaar.

Bij binnenkomst in het park staat er een hele grote plattegrond. We zien verschillende kleuren die dan weer voor verschillende regio’s in China staan, maar heel veel meer staat er ook niet op. Dus laten we ons verrassen en gaan we gewoon maar lopen. Het eerste wat we tegenkomen zijn allerlei kraampjes, met voornamelijk eten en drinken. Veel mensen zitten lekker in het gras te genieten van het één of ander. Overal tussendoor hangen er versieringen, veel Chinese lantarens. Het is in ieder geval allemaal heel kleurrijk. Ook zijn er podia met muziekoptredens, van heel traditioneel naar modern. Er zijn ook activiteiten voor de kinderen. Zo zien we een kraampje met allemaal parasols en hele geconcentreerde gezichten terwijl de kids er iets moois van proberen te maken. Het Chinese nieuwjaar is echt een familiegebeurtenis. Natuurlijk ontbreken de Chinese draken ook niet tijdens dit feest.

Cloud47 Casual Rooftop Bar

Als we uitgekeken zijn vervolgen we onze tocht naar Cloud47, dé casual rooftop bar. We kregen deze tip van zoveel verschillende mensen dat we er niet om heen konden. Het is even zoeken naar de ingang, want je loopt eerst door een vrij klein winkelcentrum en dan kom je bij de juiste toren uit. We zijn net iets te vroeg blijkt, de rooftop bar gaat pas om 17.00u open. En het is nu 16.50u… Dus gaan we maar voor op de trappen in het zonnetje zitten en wachten we totdat we wel naar binnen mogen.

Het heeft wel een voordeel, zo vroeg zijn, want we krijgen een tafeltje precies aan de rand. Heel veel tafeltjes zijn van tevoren al gereserveerd en wij zitten dus zomaar op de eerste rang zonder reservering! Je hebt hier echt een prachtig uitzicht over Bangkok. We lopen om de beurt naar de verschillende kanten om alles in ons op te nemen. En natuurlijk kun je niet van zo’n uitzicht genieten zonder een lekkere cocktail. We zien langzaam de zon ondergaan en de lucht verschiet van de ene kleur in de andere. Ook kun je vanaf hier het Lumpini Park zien, wat nu schittert van alle lampjes en lichten die aan zijn. Als het bijna helemaal donker is vinden we het wel mooi geweest en gaan we aan onze lange terugtocht beginnen.

Op naar de eilanden

De overige dagen vermaken we ons in de buurt van het hotel. Er zit een groot winkelcentrum in de buurt waar we ook kunnen eten. En we maken de planning rond voor ons eilandhoppen-avontuur. Hoog tijd voor zon, zee en strand. We bezoeken het busstation een dag voor vertrek om kaartjes te kopen. Het blijkt dat ze hier voor de bus een zelfde soort systeem hebben als voor de trein, we mogen zelf de stoelen kiezen. We kiezen twee plekjes mooi vooraan in de bus. Een dag later staan we op datzelfde busstation met al onze bagage. Er staat een wat aftandse bus die vroeger een andere eindbestemming had. Dat hebben ze simpelweg opgelost door op een witte plek de nieuwe eindbestemming te schrijven, met een viltstift of permanent marker. Zal wel iets Thais zijn. De grote tassen gaan in het bagagevak en wij nemen onze kleine tassen mee de bus in. We krijgen nog een flesje water en dan gaat de rit beginnen. Hopelijk zijn we over 5 uurtjes in Trat en kunnen we gaan relaxen :).

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties