Op reis in je eigen huis – 5 Netflix toppers

We hebben de ontwikkelingen rondom het Corona virus op de voet gevolgd. Wat in eerste instantie een ver-van-ons-bed verhaal leek te zijn, sloop steeds dichterbij. En nu lijkt het alsof de hele wereld op slot zit. Een goede maatregel om dit virus onder de duim te krijgen, maar wel jammer voor echte reisliefhebbers zoals we zelf zijn.

Ons huis hebben we ondertussen van top tot teen verkend. En hoewel er overal mooie herinneringen staan en hangen aan alle reizen, is het soms heel fijn om weer even helemaal in die sfeer te duiken. Gelukkig is Netflix daarbij een uitkomst! Wat zijn er toch enorm veel leuke series en films waar je je als reisliefhebber helemaal in kan verliezen.

Somebody Feed Phil

Dit is toch wel met stip mijn favoriet als het aankomt op series die te maken hebben met reizen. Waarschijnlijk omdat het mijn twee grote liefdes combineert: reizen en lekker eten. Als ik Phil zo door al die landen zie trekken, contact leggen met de lokale bevolking en allerlei onbekende gerechten zie proberen, dan heb ik toch ineens mijn nieuwe roeping gevonden. Het is vooral het enthousiasme wat me echt helemaal meeneemt naar het land waar hij verblijft. Hij kan oprecht verbaasd zijn, probeert alles en zoekt vooral het contact op met die leuke verborgen restaurantjes.

Tales by Light

Tijdens onze reis hebben we veel foto’s en filmpjes gemaakt. We vinden het leuk om meer te leren over dit onderwerp om zo nog mooiere herinneringen mee te kunnen nemen. Het leuke is dat elke aflevering een thema heeft. Zo merk je ook snel waar je eigen voorkeur ligt. Ook komen er veel verschillende stijlen van fotografie voorbij. De een neemt echt de tijd om een bepaalde foto die ze in gedachten hebben uit te kunnen voeren, terwijl de ander juist gaat voor die onverwachte momenten. We hebben door deze serie meer geleerd over volksstammen die ver van de bewoonde wereld leven, straatkinderen, dieren en ga zo nog maar even door. Een perfecte combinatie tussen reizen en fotografie.

Restaurants on the Edge

Dit programma combineert reizen met eten en design. De drie presentatoren gaan op bezoek bij restaurants over de hele wereld die om welke reden dan ook moeite hebben om hun zaak draaiende te houden. Ze gaan daarbij op hun eigen vlak op onderzoek uit naar de lokale specialiteiten. In elk restaurant wordt er gefocust op lokale gerechten en wordt er contact gelegd met andere lokale ondernemers. Elke locatie is weer anders en vraagt om een unieke aanpak. Hoewel de insteek is om de restaurants (weer) op de kaart te zetten, krijg je toch heel veel mee van het land zelf.

Our Planet

Our Planet mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, al is het alleen al vanwege de prachtige stem van David Attenborough. Heerlijk rustgevend als je er even helemaal doorheen zit vanwege alle corona perikelen. Het blijft bijzonder hoe puur ze de natuur kunnen laten zien. Hoewel we allemaal weten dat wij als mens de natuur soms flink kunnen verpesten is het soms nog wel eens goed om te zien wat er gebeurd als wij een stapje terug moeten doen. Ook dit is soms een feest van herkenning en een inspiratie voor alles wat we graag nog willen gaan zien en doen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Street Food

Een onderwerp waar we toen we op reis gingen een beetje huiverig voor waren: street food. Met alle waarschuwingen in ons achterhoofd dat je van dit of dat ziek kan worden duurde het wel even voordat we de sprong durfden te wagen. Onze food tour in Vietnam is het startpunt geweest en sindsdien eten we niets liever. Het leuke is dat er veel landen tussen zitten waar we geweest zijn, dus het is een feest van herkenning. ‘O, dat is daar en daar’ en ‘weet je nog toen’ hebben we vaak tegen elkaar gezegd. Het is ook een leuke kennismaking met de landen waar we nog niet zijn geweest en zo hebben we alweer een leuk lijstje voor als we straks weer op pad kunnen.

Jouw toppers

Zo, dat was ons lijstje met aanraders voor als je even wilt ontsnappen. We zijn benieuwd wat je van deze series vind. En we horen graag welke series we écht nog moeten kijken. Zo kunnen we in deze periode toch nog een beetje op reis.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties