Favoriete reisboeken in onze boekenkast

favoriete reisboeken, backpackjunkies

Wat is er leuker dan inspiratie opdoen voor je volgende reis gebaseerd op de reiservaring van anderen? Voor onze wereldreis heb ik elk boek gelezen wat ik maar kon vinden. Om beter voorbereid te zijn en om al die unieke plaatsen te ontdekken die je echt gezien moet hebben.

Ook nu vind ik het nog steeds heerlijk om op de bank te kruipen met een fijn reisboek. Kopje thee erbij en ik ben zo vertrokken naar al die prachtige plaatsen en landen waar we nog niet zijn geweest. Of om heerlijk bij terug te denken aan onze eigen reizen. Hierbij een lijstje met mijn favoriete reisboeken.

Wie (niet) reist is gek – Ap Dijksterhuis

De communicatie tussen reizigers en thuisblijvers loopt soms een spaak als het aankomt op het delen van de ervaringen van een (lange) reis. Want hoe leg je uit hoe je iets hebt beleeft wat je hier nooit mee zou maken? Dit boek is voor reizigers dan ook een feest van herkenning. En de thuisblijver zal misschien wel ropen: wie reist is gek. De titel dekt wat mij betreft de lading. Je leest de unieke ervaringen van Ap tijdens zijn reizen. In het boek zijn een aantal foto’s opgenomen om je een beter beeld te geven.

500 dagen op reis – Ingeborg van den Ban

Hoewel wij de 500 dagen nét niet hebben gehaald was dit een feest van herkenning. Allerlei situaties die je op reis bent tegen gekomen terug lezen door iemand anders zijn ogen helpt om je perspectief te verruimen. Wil je een idee krijgen van hoe het is om te reizen en waar je tegenaan loopt, dan is dit ook een goed referentiekader. Het zijn allemaal korte verhaaltjes, waardoor je het boek er snel even bij pakt en ook zo weer weg kunt leggen.

Beroemde reizen – van Route 66 tot de Oriënt-Express – Lonely Planet

Een boek van Lonely Planet mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Zij zijn per slot van rekening al jaar en dag het toevluchtsoord van de reiziger. In dit boek hebben ze 70 klassieke en moderne reizen opgenomen die tot de verbeelding spreken. Het boek bevat prachtige foto’s en veel informatie in hapklare brokken. Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende reis, dan is dit zeker een leuke om erbij te pakken. Voor je het weet is je vakantie uitgestippeld en kun je gaat boeken!

Hoe word ik wereldreiziger? Marcel Ganzevoort

Dit is één van de eerste boeken die ik heb besteld nadat wij hadden besloten om een wereldreis te gaan maken. Want wat komt daar eigenlijk bij kijken? Hoe word ik wereldreiziger bevat verhalen van doorgewinterde reizigers maar ook heel veel praktische tips en adviezen om je reis vorm te geven. Het laat je nadenken over de reis zelf, want waar wil je naar toe, wat wil je zien. Maar ook praktisch met het oog op visa regelen, je baan opzeggen en je huis achterlaten. Een handig naslagwerk die je zeker helpt in het plannen van je reis, ook als dit geen wereldreis is.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

365 dagen onderweg – Floortje Dessing

In dit boek van Floortje Dessing lees je per maand een suggestie voor een lange reis, een festival, een korte reis en een hotel. Tussendoor lees je veel tips en tricks die Floortje tijdens al haar reizen heeft opgedaan. Je gaat de hele wereld over en bent helemaal geïnspireerd voor je volgende korte of lange vakantie. Het boek bevat veel foto’s en is op een leuke en vlotte manier geschreven, zoals we van Floortje gewend zijn.

De mooiste treinreizen – Martin Kers

Al ver voordat wij plannen hadden om een wereldreis te maken stond de Transmongolië Express bovenaan mijn reis to-do lijst. Natuurlijk staat deze treinreis in dit boek. Daarnaast vind je in dit boek nog veel meer prachtige treinreizen over de hele wereld. Zo hebben we onder andere de treinreis in Ella via dit boek gevonden. Maar denk ook aan trajecten in de Verenigde Staten of Zuid-Amerika. Zelfs onze Nederlandse Spoorwegen hebben een ereplek in dit boek. Naast informatie bevat het boek vooral heel veel foto’s van het traject, de treinen, de mensen en de natuur.

Welke reisboeken missen nog?

En nu is de vraag aan jou: welke reisboeken mis je nog in dit overzicht? Zowel boeken vol met reistips als verhalende boeken die je meenemen op reis. We horen het graag! Laat een reactie achter onderaan deze blog. Veel leesplezier!

Vind je dit leuk? Pin het!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties