De eerste visa zijn binnen!

Met de Transmongolië Express komen we door drie landen waar we een visum voor nodig hebben, namelijk Rusland, Mongolië en China. Nu kun je al deze visa zelf gaan regelen en op en neer gaan vliegen naar de verschillende ambassades. Op zich prima te doen als je ergens in het midden van Nederland woont. Voor ons worden het al gauw enkele dagen die we kwijt zijn met op en neer rijden. Via Mevo werd ons aangeboden om de visa te laten regelen via Global Visa Services in Oosterhout. Je betaald een bedrag per visum wat ze voor je aanvragen, maar dan heb je er zelf ook geen omkijken naar. Voor ons dé ideale oplossing.

Laat de papierwinkel maar beginnen

Weet waar je aan begint als je deze reis gaat maken! Trek gerust een halve dag uit voor al het papierwerk wat je moet invullen. Gelukkig kregen wij via Mevo de uitnodigingen/reisplanning die nodig zijn voor het aanvragen van de visa. Daar hoefden we dus zelf niet over na te denken. Vooral voor het visum van China scheelt dit een hoop werk, omdat ze een uitgebreid reisschema willen hebben. Voor elk visum blijft dan het aanvraagformulier over. Naast je persoonlijke informatie wordt er gevraagd naar je werk, je planning en in het geval van China ook nog naar je familie. Voor Rusland heb je naast het aanvraagformulier en de uitnodiging ook nog een Engelse verklaring van je zorgverzekering nodig. Deze kun je aanvragen bij je zorgverzekeraar. En natuurlijk niet onbelangrijk de pasfoto’s. Gelukkig waren de eisen voor de foto’s redelijk gelijk en konden we volstaan met één setje. Dit hele pakket verstuur je samen met je paspoorten aangetekend naar Global Visa Services, zodat zij aan de slag kunnen.

WANTED: Rieneke & Kenji
WANTED: Rieneke & Kenji

De werkwijze van Global Visa Services

De dag nadat het hele pakket op de post is gegaan ontvangen we al een mailtje van GVS. Ze hebben onze paspoorten ontvangen en gaan er mee aan de slag. Een hele geruststelling. Al snel volgt een andere mail waarin ze aangegeven dat ze het visum voor Rusland gaan aanvragen en hoe lang ze verwachten dat dit gaat duren. Zo blijf je op afstand toch betrokken en op de hoogte.

Voor aanvullende vragen zijn ze ook telefonisch goed bereikbaar. We wilden voor China graag een visum voor 60 dagen en wisten niet precies hoe we dit moesten regelen. Een telefoontje naar GVS maakte duidelijk dat dit vooral in de reisplanning zat. Als hieruit blijkt dat je ongeveer 55 dagen op reis gaat krijg je meestal het visum voor 60 dagen.

Al snel volgt een mail met de mededeling dat het visum voor Rusland geregeld is. Het proces wordt in werking gezet voor het visum voor Mongolië. Deze keer gaat het supersnel, twee dagen later is het visum al geregeld. Dan blijft alleen China over, spannend, gaat het lukken om het visum voor 60 dagen te krijgen? Een kleine week later is het visum voor China ook rond en kunnen we officieel onze reis gaan maken. De paspoorten worden aangetekend weer retour gestuurd.

Laat de reis beginnen!

Het aftellen is nu echt begonnen. We hebben nu alle papieren voor het begin van onze reis. Nog een kleine maand en dan gaat ons avontuur beginnen. We zijn benieuwd hoeveel visa en stempels we gaan verzamelen tijdens onze reis!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties