Singapore

Singapore, stad en land in één. Deze stad wordt vaak gebruikt als tussenstop of visum run. Maar eigenlijk doe je het land daarmee te kort. Blijf een aantal dagen om de stad te verkennen, geniet van de enorme hoeveelheid groen en de prachtige lichtshow in Gardens by the Bay. Breng een bezoek aan Sentosa Island en verbaas je over de hoeveelheid pretparken.

Visa on arrival

Je hoeft voor een bezoek aan Singapore vooraf geen visum aan te vragen. Je krijgt bij binnenkomst een visum on arrival waarmee je maximaal 90 dagen in Singapore kunt blijven. Dit visum is gratis. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn om een visum on arrival te krijgen.

Singapore in een opsomming:

Taal: Mandarijn, Maleis, Tamil, Engels
Hoofdstad: Singapore
Munteenheid: Singaporese Dollar
Tijdzone: UTC+8

Geld opnemen

Je kunt in Singapore op veel plaatsen geld opnemen met je pinpas. Daarnaast wordt je creditcard op veel plaatsen ook geaccepteerd. Hou er rekening mee dat je altijd een toeslag betaald als je jouw pinpas of creditcard gebruikt. Er zijn ook heel veel plaatsen waar je contact geld kunt wisselen voor Singaporese dollars.
Singapore, Singaporese dollar, Backpackjunkies

De Singaporese dollar kent zowel munten als biljetten. De muntenreeks bestaat uit 5, 10, 20 en 50 cent en 1 dollar. De biljettenreeks bestaat uit 2, 5, 10, 50, 100, 1.000 en 10.000 dollar. De biljetten van 100, 1.000 en 10.000 komen niet veel voor en je kunt deze beter niet gebruiken. De overige biljetten komen wel veel voor. Vraag bij het wisselen dus om kleinere coupures.

Leestips

Alle blogs over Singapore

Overzicht van 2017 in beeld

2017 stond voor ons helemaal in het teken van reizen. Onze wereldreis die in september 2016 begonnen is kreeg een ...
Verder Lezen

Universal Studio’s Singapore

Bij binnenkomst in Maleisië krijg je een stempel waarmee je maximaal 90 dagen in het land mag blijven. Ongemerkt hebben ...
Verder Lezen

24 uur in Singapore

Vanuit Koh Kood hebben we de boot gepakt naar Trat. Daar hebben we nog 2 dagen doorgebracht voordat we weer ...
Verder Lezen