Handige apps

Wij maken veel gebruik van apps en websites om bijvoorbeeld overnachtingen of vluchten te boeken. Hier een overzicht van de apps die wij aanbevelen:

Overnachten

 hostelworld Hostelworld
De app om hostels te vinden. Voordat wij op pad gaan naar een nieuwe bestemming boeken we vaak één of twee nachten, zodat we bij aankomst niet hoeven te gaan zoeken. Bevalt het, dan regelen we ter plekke dat we langer kunnen blijven. En is het drie keer niks, dan zoeken we gewoon iets anders, lokaal of weer via Hostelworld.
Android        Apple
 booking Booking.com
Soms willen we wel iets anders dan hostels en soms is er gewoon geen hostel beschikbaar. In dat geval gebruiken we Booking.com om een overnachting te boeken. We filteren altijd wel op de beoordelingsscore van bezoekers, zodat we in ieder geval een idee hebben hoe het anderen bevallen is.
Android        Apple
 airbnb AirBnB
Als we ergens langer verblijven vinden we het prettig om een plekje te hebben waar je je echt thuis kunt voelen. Met behulp van AirBnB is dat het beste te realiseren. Wij zoeken altijd met de optie voor een hele woning, maar je kunt hiermee ook prima een gedeelde ruimte vinden.
Android        Apple

Transport

 skyscanner Skyscanner (vluchten)
Soms is het voordeliger of sneller om een vliegtuig te pakken. In dat geval kijken we altijd op skyscanner, omdat je zo de beste deal kunt vinden. De twee opties die wij altijd gebruiken zijn het invullen van flexible bij eindbestemming als we geen vaste bestemming in gedachten hebben. De andere optie is het overzicht van de prijzen voor de hele maand, waarmee je de voordeligste dag zo gevonden hebt.
Android        Apple
 ctrip Ctrip (vluchten en treintickets)
In China is het erg lastig om treintickets te boeken. De officiële websites zijn alleen in het Chinees en de andere optie is om naar het treinstation te gaan. Maar met behulp van Ctrip is het boeken van treintickets een eitje! Het enige wat je hoeft te doen na het boeken is een treinstation opzoeken en je boekingsbewijs te laten zien. Ook kun je met behulp van deze app vliegtickets boeken.
Android        Apple
 maps-me Maps.me
Als je aankomt in een nieuwe stad is het heel fijn om een beetje ondersteuning te hebben in de vorm van een kaart om je weg te vinden. Het voordeel van maps.me is dat het offline werkt. Voordat je vertrekt download je de juiste kaart en met behulp van gps kun je vervolgens navigeren.
Android        Apple

Financieel

 xe-currency XE Currency (munteenheid)
Als je gaat reizen heb je vaak te maken met een andere munteenheid. In ons geval wisselt het per land en daarom maken we gebruik van XE Currency. Je kunt hier zelf aangeven welke munteenheden je wilt zien en hij wordt actueel bijgewerkt als je internet hebt. Zo weet je eenvoudig of dat goedkope souvenirtje ook echt goedkoop is en hoeveel geld je eigenlijk hebt opgenomen.
Android        Apple
 expense-manager Expense Manager
Tijdens het reizen kun je lang niet altijd pinnen of je creditcard gebruiken. Het alternatief is cash pinnen en dit uitgeven. Om overzicht te houden op wat we uitgeven per dag maken we gebruik van Expense Manager. Je kunt werken met categorieën en de app ondersteunt verschillende munteenheden. Zo ontstaat een overzicht per dag, week en maand. Je kunt dit alles ook exporteren.
Android        Apple

Entertainment

  Spotify
We reizen heel wat af en dan is het wel fijn als je onderweg muziek kunt luisteren. Natuurlijk kun je van tevoren muziek downloaden, maar na een paar weken waren wij al snel op onze collectie uitgekeken. Gelukkig hebben we ons Spotify account aangehouden, de Premium variant, waarmee we overal muziek kunnen luisteren. In een aantal Aziatische landen werkt de gratis variant namelijk niet.
Android        Apple

VPN – China

Als je op reis gaat naar China, installeer dan voor vertrek deze VPN’s. Dit zorgt ervoor dat je ondanks alle blokkades toch gewoon je Gmail kunt lezen of kun Facebooken. Ben je eenmaal in China, dan wordt het een stuk lastiger om een VPN te installeren.

 supervpn SuperVPN
Met behulp van SuperVPN kun je een uur ongestoord internetten. Na een uur wordt de verbinding verbroken. Gelukkig kun je met één druk op de knop de verbinding weer tot stand brengen. Je kunt zelf kiezen uit een aantal locaties. Daarnaast is er ook een betaalde upgrade.
Android
 betternet Betternet
Met Betternet kun je onbeperkt internetten zolang je verbonden bent met wifi of 3g/4g. Met de gratis versie kun je niet zelf de locatie kiezen, hier heb je de betaalde upgrade voor nodig. Ook bij een slechte verbinding die af en toe wegvalt zoekt Betternet weer automatisch naar de verbinding.
Android        Apple