Inspiratie opdoen via Kiwi.com

vliegticket, kiwi.com, Backpackjunkies

Als je op vakantie gaat en je zoekt een vliegticket kun je gebruik maken van allerlei verschillende websites om de goedkoopste prijs te vinden. Al eerder schreven wij een artikel over Skyscanner en hoe je een goedkope vlucht vindt. Maar wat als je nou niet weet waar je eigenlijk heen wilt? Of als je een idee wilt krijgen hoe je verschillende vluchten op een zo goedkoop mogelijke manier aan elkaar knoopt? Daar is Kiwi.com heel geschikt voor!

Wat is Kiwi.com?

Kiwi.com is, net als Skyscanner, een zoekmachine voor goedkope vluchten. Het bedrijf is in 2011 begonnen onder de naam skypicker.com en is in Tsjechië opgericht. Sinds 2016 gaat het bedrijf verder onder de naam Kiwi.com. Het onderscheidend vermogen van Kiwi.com is dat ze verschillende vluchtmaatschappijen combineren om tot de goedkoopste prijs te komen. Je kunt de tickets rechtstreeks bij Kiwi.com boeken en hoeft niet via verschillende websites je tickets bij elkaar te boeken. Wat ons vooral inspireert is hun motto, aldus te lezen op de website. Kiwi.com…


Kiwi.com

Een vlucht zoeken

Het startscherm van Kiwi.com laat de meest basis opties zien; je kiest een vertrek- en eindpunt, een datum en je krijgt direct een overzicht met prijzen te zien. Het grootste verschil, en tegelijk voordeel, ten opzichte van Skyscanner is de wereldkaart die je aan de rechterkant in beeld ziet. Dit is vooral heel handig als prijs de belangrijkste factor is en het niet veel uitmaakt waar je naar toe gaat. Je ziet namelijk de prijzen van de verschillende bestemmingen in één overzicht.

Als je een zoekopdracht hebt uitgevoerd krijg je een lijst met opties en deze kun je sorteren op ‘aanbevolen’, ‘goedkoopste’ of ‘snelste’. Met behulp van de filters vind je de optie die het beste bij je past. Zo bepaal je zelf hoe vaak je wilt overstappen, hoe lang je maximaal over de vlucht wil doen en welke maatschappijen wel of niet in aanmerkingen komen.

Radius Search

Als je niet gebonden bent aan een vaste vertrek- en aankomstplek kun je gebruik maken van de ‘radius search’. Klik op een gebied op de kaart en er verschijnt een cirkel die je zelf kleiner en groter kunt maken. Klik nu op een gebied waar je ongeveer heen wilt en je krijgt een tweede cirkel te zien. Kiwi.com gaat nu binnen beide cirkels op zoek naar tickets en je krijgt een overzicht met alle prijzen te zien. In je gekozen cirkel zie je groene (of gele) puntjes staan. Dit zijn alle mogelijke vertrek- of aankomstplekken. In dit geval bevat de cirkel rondom New York onder andere Washington, Philadelphia, Atlantic City en nog veel meer opties. 

Wij gebruiken deze optie heel vaak om een idee te krijgen van de mogelijkheden en zo te bepalen waar we heen gaan. Als je weet vanaf welke plaats je goedkoop kunt vertrekken, kun je daar de rest van je plannen op afstemmen. Of als je even geen idee meer hebt waar je naar toe wilt zie je zo in één overzicht de meest voordelige optie. Vaak gaan we met deze gegevens dan verder op zoek met bijvoorbeeld Skyscanner of rechtstreeks bij de vluchtmaatschappij zelf om de tickets uiteindelijk te boeken.

Multicity

Wil je een reis samenstellen met meerdere vluchten, dan kun je gebruik maken van de multicity optie. Je geeft aan van welke stad je wilt vertrekken en wat je eerste tussenstop is. Je kunt daarna zoveel vluchten toevoegen als je wilt. Kiwi.com berekent wat de meest voordelige optie is en komt zo met een prijs voor je hele reis. Je kunt de datum leeg laten en zo Kiwi.com de beste datum laten bepalen. Maar je kunt zelf ook de data bepalen.

In het overzicht met de prijzen zie je hoe de gecombineerde vakantie in elkaar steekt. In dit geval krijg je een constructie met heel veel tijd in Barcelona en weinig tijd tijdens de overige stops. Maar met dit resultaat als uitgangspunt kun je zelf verder gaan puzzelen.

Tickets boeken via Kiwi.com

Als je een resultaat hebt gevonden dan kun je jouw ticket ook rechtstreeks via Kiwi.com boeken. Zelf kiezen we er vaak voor om dit bij de vluchtmaatschappij te doen, omdat je dan een rechtstreeks aanspreekpunt hebt. Zeker omdat de resultaten nogal eens vluchten van verschillende maatschappijen bevatten. Maar op de website van Kiwi.com is te lezen dat ze in het geval van een gemiste aansluiting een andere vlucht voor je boeken. Ook is het mogelijk om je geld terug te krijgen. Verder kunnen ze de kosten voor vervoer, accommodatie en eten ook vergoeden. Neem in zo’n geval zo snel mogelijk contact op met Kiwi.com, zodat ze dit allemaal netjes voor je af kunnen handelen. Lees meer over de Kiwi.com garantie.

Conclusie: inspiratie voor goedkope vluchten

Wij gebruiken Kiwi.com vooral om inspiratie op te doen en goedkope vluchten te vinden. Het boeken doen we liever via de vluchtmaatschappijen zelf, zodat we een rechtstreeks aanspreekpunt hebben. Ook kiezen we er vaak voor om met één vluchtmaatschappij te vliegen. Of we moeten er al zeker van zijn dat er voldoende tijd zit tussen de twee vluchten. Kiwi.com maakt in één overzicht duidelijk wat de opties zijn en wat je eventuele uitwijkmogelijkheden zijn. Het visuele aspect en de prijzen die je direct zien krijgt zijn heel erg handig. Ken jij Kiwi.com al? Wat zijn je ervaringen met deze website?


Kiwi.com - Book Cheap Flights!

Vind je dit leuk? Pin het!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een update!

Booking.com

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz
%d bloggers liken dit: